Site icon Szépségnapló

MAC AW15: ilyen lesz a 2015-ös őszi-téli sminktrend

A mai napon a MAC egy különleges sajtótákoztató keretein belül bemutatta az idei év őszi-téli sminktrendjeit, melyet Live Apelland és Netta Szekely, a márka két neves sminkmestere mutatott be.

Az energikus és lebilincselő prezentáció alatt a legújabb trendek mellett nem mindennapi kulisszatitkokkal és praktikákkal is megismerkedhettünk, valamint a sminkbemutatók közben a MAC legújabb termékeivel is találkozhattunk.

Erőteljes rúzsok vörös és a fekete árnyalatban, lágyabb pink árnyalatok, modern megoldások, 70-es évek és tökéletlenül tökéletes smink  – talán így lehetne a legrövidebben összefoglalni az idei őszi-téli trendeket. Az előző szezon letisztult, minimalista és természetes sminkjei után ezúttal igazi nagybetűs sminkeket készíthetünk, ahol a klasszikus smink keveredik a kissé rebellis, különleges megoldásokkal. Ebben a szezonban is négy trendről beszélhetünk, nézzük is meg sorjában őket.

BEAUTIFUL AND DAMNED

Igazán erőteljes trend, ahol a goth és punk vonal találkozik a klasszikus szépség elemeivel. A fő szín természetesen a fekete, mely leginkább az ajkakon és a szemeken jelenik meg. Fontos, hogy az arcon egyszerre csak egy dologra fókuszálunk, azt hangsúlyozzuk ki erőteljesen és készítjük el tökéletesen.

Különleges részletekkel is találkozhatunk, mint például egy érdekes mintázat vagy „tetoválás”. A fekete szemceruza az egyik alap kellék ehhez a trendhez, mely nem csak a szem körüli smink elkészítésében lehet segítségünkre, hanem az ajkaknál is!

STRENGTH AND BEAUTY

Igazi szofisztikált, természets és kifinomult irányzat, ahol a lehető legszebbé varázsoljuk magunkat azáltal, hogy kiemeljük az erősségeinket.

Az tavaszi-nyári trendekhez hasonlóan itt is fontos a tökéletes bőr illuziója, vagyis az alapozó, korrektor vagy highlighter használata. A pink árnyalatai és a föld színei jellemzik legjobban ezt a trendet, melyek lágyan (!) mutatkoznak meg az arcon. Ne feledjük, csak természetesen!

LOVE WORN

A tökéletlen az új tökéletes, azaz nem muszáj mindig mindennek kíválónak lennie ahhoz, hogy valami igazán szexit és különlegeset alkossunk. Teljesen másfajta sminkelést igényel mint amit eddig megszoktunk: ennél a trendnél bizony nem szükséges, hogy minden tízszer korrigáljunk, de azért fontos a precizitás.

A fő színe a szürke, de azon belül minden árnyalata megengedett, bátran keverhetjük is őket. A fényesebb, olajosabb állagú termékeket érdemes használni, főleg a szemhéjon és környékén.

RED 70S

Ahogy a nevéből is látszik, itt bizony a vörös szín kerül a középpontba, azon belül is a barnás, terrakotta és a narancsos árnyalatai, az klasszikus hollywoodi vöröst inkább hanyagoljuk. Leginkább az ajkakon van a hangsúly, gyönyörű vörös ajkak, melyek az igazi magabiztos nőt jelképezik.

Ettől függetlenül a vörös ugyanúgy megjelenhet a szemhéjon és az orcákon is. Igazi 70-es évek beli hatás, de a felvitel módjától mégis modern hatást kelt. Itt is fontos a precizitás (hol nem?), a vörös rúzs felvitelére inkább fordítsunk több időt, hogy tökéletes legyen.

Exit mobile version