Szépségnapló Smink MAC AW15: ilyen lesz a 2015-ös őszi-téli sminktrend

MAC AW15: ilyen lesz a 2015-ös őszi-téli sminktrend

A mai napon a MAC egy különleges sajtótákoztató keretein belül bemutatta az idei év őszi-téli sminktrendjeit, melyet Live Apelland és Netta Szekely, a márka két neves sminkmestere mutatott be.

mac_aw15_2

Az energikus és lebilincselő prezentáció alatt a legújabb trendek mellett nem mindennapi kulisszatitkokkal és praktikákkal is megismerkedhettünk, valamint a sminkbemutatók közben a MAC legújabb termékeivel is találkozhattunk.

mac_aw15_15

Erőteljes rúzsok vörös és a fekete árnyalatban, lágyabb pink árnyalatok, modern megoldások, 70-es évek és tökéletlenül tökéletes smink  – talán így lehetne a legrövidebben összefoglalni az idei őszi-téli trendeket. Az előző szezon letisztult, minimalista és természetes sminkjei után ezúttal igazi nagybetűs sminkeket készíthetünk, ahol a klasszikus smink keveredik a kissé rebellis, különleges megoldásokkal. Ebben a szezonban is négy trendről beszélhetünk, nézzük is meg sorjában őket.

mac_aw15_37mac_aw15_28mac_aw15_27

BEAUTIFUL AND DAMNED

Igazán erőteljes trend, ahol a goth és punk vonal találkozik a klasszikus szépség elemeivel. A fő szín természetesen a fekete, mely leginkább az ajkakon és a szemeken jelenik meg. Fontos, hogy az arcon egyszerre csak egy dologra fókuszálunk, azt hangsúlyozzuk ki erőteljesen és készítjük el tökéletesen.

mac_aw15_10mac_aw15_11

Különleges részletekkel is találkozhatunk, mint például egy érdekes mintázat vagy „tetoválás”. A fekete szemceruza az egyik alap kellék ehhez a trendhez, mely nem csak a szem körüli smink elkészítésében lehet segítségünkre, hanem az ajkaknál is!

mac_aw15_30mac_aw15_34

STRENGTH AND BEAUTY

Igazi szofisztikált, természets és kifinomult irányzat, ahol a lehető legszebbé varázsoljuk magunkat azáltal, hogy kiemeljük az erősségeinket.

mac_aw15_9mac_aw15_16mac_aw15_12

Az tavaszi-nyári trendekhez hasonlóan itt is fontos a tökéletes bőr illuziója, vagyis az alapozó, korrektor vagy highlighter használata. A pink árnyalatai és a föld színei jellemzik legjobban ezt a trendet, melyek lágyan (!) mutatkoznak meg az arcon. Ne feledjük, csak természetesen!

mac_aw15_32

LOVE WORN

A tökéletlen az új tökéletes, azaz nem muszáj mindig mindennek kíválónak lennie ahhoz, hogy valami igazán szexit és különlegeset alkossunk. Teljesen másfajta sminkelést igényel mint amit eddig megszoktunk: ennél a trendnél bizony nem szükséges, hogy minden tízszer korrigáljunk, de azért fontos a precizitás.

mac_aw15_21mac_aw15_24

A fő színe a szürke, de azon belül minden árnyalata megengedett, bátran keverhetjük is őket. A fényesebb, olajosabb állagú termékeket érdemes használni, főleg a szemhéjon és környékén.

mac_aw15_35

RED 70S

Ahogy a nevéből is látszik, itt bizony a vörös szín kerül a középpontba, azon belül is a barnás, terrakotta és a narancsos árnyalatai, az klasszikus hollywoodi vöröst inkább hanyagoljuk. Leginkább az ajkakon van a hangsúly, gyönyörű vörös ajkak, melyek az igazi magabiztos nőt jelképezik.

mac_aw15_20mac_aw15_22

Ettől függetlenül a vörös ugyanúgy megjelenhet a szemhéjon és az orcákon is. Igazi 70-es évek beli hatás, de a felvitel módjától mégis modern hatást kelt. Itt is fontos a precizitás (hol nem?), a vörös rúzs felvitelére inkább fordítsunk több időt, hogy tökéletes legyen.

mac_aw15_29