Site icon Szépségnapló

Rendhagyó módon mutatta be 2015/2016-os őszi-téli kollekcióját Zoób Kati

Zoób Kati tavaly ünnepelte pályafutásának huszadik évfordulóját, melyet egy különleges balatonfüredi divatbemutatóval koronázott meg. A helyszín idén is ugyanaz volt, ahol a főszerepet a könnyed szabadsággal párosuló geometria és a vihar színei kapták az exkluzív összeállításában.

„A nő sokféle és a szépség is az.” – vallja Zoób Kati, aki immár második alkalommal varázsolta el divatbemutatójával a balatonfüredi közönséget. Couture, Attitude és Chance kollekcióiból összeállított kreációi augusztus 19-én este az új trendnek szóltak.

Ahogyan a finom vagy a jó lehet sokféle, úgy a szépséget sem lehet kisajátítani: ahányan vagyunk, annyiféleképpen gondoljuk. Bár a divat olykor kegyetlen, s mindezt igyekszik megcáfolni, Zoób Kati bebizonyította, hogy a szépség igenis sokszínű.

„Mind a három márkavonalunk a kortalan eleganciáról szól, nem pedig egy bizonyos évről, vagy évszakról, így nem szólhat egyetlen korosztályról sem.” – kezdte a divattervező, akinek 128 kreációból álló  2015/2016-os őszi-téli kollekcióját rendhagyó módon mutatta be 34 modell, melyből minden korosztály felvonult a kifutón.

A míves, finom kidolgozású, mégis kényelmes haute couture darabok, a Katti Zoób Couture vonal mellett a pret-a-porter is főszerepet kapott. Zoób Kati és a KÉZMŰ Nonprofit Kft. közös munkája, az ATTITUDE márka hétköznapokra és különleges alkalmakra tervezett darabjaiban a kézművesség tradíciói, míg a divattervező és a Szegedi Szefo Zrt. együttműködéséből megszületett, luxusminőségű Chance kötöttáru márka darabjaiban az egyedi kötési technológia találkozik az örökérvényű elegancia eszméjével.

„A kötött puha és nagyon kényelmes viselet, ami képes divatikonná is válni. Nagyon szeretek ezekkel a mintákkal játszani, a szexitől az ultramodernig lehet garázdálkodni, de valójában arra törekszem, hogy a kötött elegancia korszerű viseletet jelentsen, amit az estélyi ruhától a munkába járásig, minden alkalomra lehet hordani, csak egy kicsit másképp, mint ahogyan azt megszoktuk.”

A divattervező legújabb kollekcióját uraló vihar színek idén nem a Balatonnak szóltak, hanem a trendnek, ebben a szezonban ugyanis minden szín egy kicsit viharos, bánatos és füstös lesz.

„Furcsa, de a melankolikus színek együtt mégis adnak valami újfajta harmóniát. Különös, hogy a sárga, a szürke és a fekete majdnem szomorú kombináció, de ha hozzáteszünk egy kis fehéret, máris frissességet kap az egész. Ugyanez a helyzet a vihar színekkel: a nád színek, a szárított növény színek, a vihar kékek mind nagyon szigorúak tudnak lenni, de egy kis világosságtól rögtön életre kelnek.”

Exit mobile version