Site icon Szépségnapló

[TESZT] Huawei Watch női okosóra: szép is, okos is, mi kell még?

Itt a Huawei Watch – manapság egyre nagyobb teret kapnak a csuklón viselhető okoseszközök, de sajnos a legtöbb messziről sem hasonlít egy órára, vagy ha igen, kifejezetten maszkulin vonásokkal rendelkezik, így nőként elég nehézkes lenne a viselete. Eddig – ugyanis a Huawei előállt egy végre egy olyan okosórával, mely igazán elegáns és nőies külsőt kapott!

Mi is az az okosóra? Mire jó egyálalán?

Egy okosóra lényegében a telefonunk kivetülése a csuklónkra; számos hasznos funkciót használhatunk anélkül, hogy elő kellene vennünk a mobilunkat. Hivásokat fogadhatunk, zenét hallgathatunk (ezekhez természetesen ajánlott egy headset is), emaileket olvashatunk, lépésszámlálóként vagy akár navigációként is használhatjuk. Számtalan praktikus ötlet, ami könnyebbé teheti a mindennapokat.

Külső, csomagolás

Az egyik legfőbb erőssége a Huawei okosóráknak a külső és a design; nincs ez másképp ennél az óránál sem. Egy mélykék dobozban érkezik, melyet kinyitva előbukkan maga az okoskütyü.

Az óra kialakítása nagyon minőségi: kerek rose gold (rózsaarany) kijelzőt kapott, melyet Swarovski kristályok vesznek körül és fehér színű valódi bőrszíjban végződik. Nincs rá más szó: gyönyörű. Tényleg az. Bárki, aki hasonló órát visel, fel lehet rá készülve, hogy számtalan bókot kap majd rá.

Belső tulajdonságok

No de mit is tud gyakorlatban a Huawei Watch? Ahhoz, hogy működésbe lépjen, először bluetooth-on keresztül csatlakoztatnunk kell az okostelefonunkhoz, valamint a telefonra le kell tölteni az Android Wear nevű alkalmazást. Miután ez megtörtént, az óra automatikusan átszinkronizálja az adatokat, így nekünk ezzel nem kell bajlódnunk.

Szinte teljesen személyre szabhatjuk a Huawei Watch-ot, a Google Play áruházból számtalan alkalmazás és kiegészítő letölthető hozzá. Az egyik legérdekesebb az óra kijelzőjének megváltoztatása, mellyel akár minden nap más külsőt adhatunk neki!

Ha rendszeres használatban van, akkor egy nap után igényli a töltés, ami sajnos nem a legjobb, de nyílván a későbbi modellek már hosszabb üzemidőt kapnak.

A rajta található érintőképernyő jól reagál, apróbb jobbra és balra, illetve fel-és le simításokkal váltogathatunk a funkciók között, illetve az óra jobb oldalán található gombbal kapcsolhatjuk be az eszközt és léphetünk be a menübe.

Rengeteg lehetőség közül válogathatunk a Huawei Watch menüjének felhozatalában: alaphangon a Beállítások, Teendők, Ébresztések, Napi rutin, (Google) Fit, Fitnesz követés, Elemlámpa, Google, Pulzusmérő, Stopper, Időzítő, Fordító és Időjárás jelentik, de ez az első párosítást követően is már olyan apokkal egészül ki, mint a Keep, Maps, Play Music, stb.

Összegzés

A Huawei Watch a jelenleg kapható legszebb okosóra, mely bátran felveheti a harcot bármelyik konkurenciával. Az ára egy kicsit borsos (120 ezer forint körül mozog), de az okosórák világában ez átlagárnak számít. Gyönyörű óra, okos és kreatív funkciókkal, kell ennél több?

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark II fényképezővel készítettük.
Az online- és egyéb kommunikációnkhoz ASUS ZenFone 2 okostelefont használunk.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSGigabyte, SonyEpson, Kaspersky Lab, Canon, Camera Kft., Nike
Exit mobile version