Szépségnapló Tippek Környezetbarát arcápolási tippek a FOREO-tól

Környezetbarát arcápolási tippek a FOREO-tól

TRengeteg apró lépést tehetsz, hogy csökkentsd öko-lábnyomod és a legegyszerűbb, ha ezt otthon kezded, például a fürdőszobádban. Bár a Föld napját hamarosan ünnepeljük, mivel itt élünk, igazából minden nap a Föld napja van, ezért fontos, hogy a szépségrutinod is a bolygónak kedves legyen. A szépség-wellness márka, a FOREO elhozta a legjobb zöld tippeket a maximális szépségért és a minimális károkért.

Már a zöld úton jársz? Nagyszerű! De ahelyett, hogy turbótempóban egy nap alatt mindent zöldre cserélnél, inkább haladj apró, de megfontolt lépésekkel: válassz a napi rutinodba könnyen beilleszthető trükköket, mert azokat hosszabb távon is könnyebb lesz tartani.

Válassz olyan termékeket, amelyek több dologra jók

A többcélú termékekkel kevesebb hulladék és költség jár. Keress olyan all-in-one sminktermékeket, amiket az ajkadra, a szemedre és az orcákra is használhatsz. Két legyet ütsz egy csapásra, ha olyan hidratálót választasz, amely fényvédőt is tartalmaz! Nincs szükség külön testápoló krémre a lábadra és a hátadra, használd ugyanazt! Válassz egyet, de jó minőségűt! Ha megtaláltad a kedvenceidet, légy hűséges hozzájuk!

Sokszor a kevés is elég

Ne pocsékolj: már azzal is sokat tehetsz, ha a szépségápolási termékekből csak kis mennyiségeket használsz. Még jobb, ha addig használod őket, amíg tényleg elfogynak! Préselj ki lehetőleg mindent a flakonokból! Hiszed vagy sem, már erre is vannak megoldások, nézd meg pl. ennek a YouTubernek a tippjeit, hogyan használja fel az utolsó cseppig a sminkcuccokat, természetesen még a lejárati idő előtt.

Újítsd meg az arcápolási rutinodat

Fontos, hogy a bőröd egészséges és tiszta legyen. Az arctisztító kendőket viszont inkább kerüld! Bár kétségtelenül kényelmesek, a legtöbb nem biológiailag lebomló anyagból készül, és veszélyes hulladéknak számít! Fordulj inkább a modern megoldások felé, próbáld ki valamelyik LUNA arctisztítót, amely eltávolítja a szennyeződések és az olaj 99,5%-át, valamint a sminkmaradványokat. Nincs felesleges hulladék, egy töltéssel pedig több hónapnyi használatot és ragyogó arcbőrt kapsz.

Vegyél vissza a samponból

Milyen gyakran mosol hajat? Ha hetente négyszer vagy akár többször is, akkor az sok, mivel ettől csökkenhet a hajad természetes olajtartalma, samponmaradványok is maradhatnak benne, ráadásul szárazabbá is válhat. Heti maximum két- háromszori hajmosás elegendő lehet. A köztes időszakban használj száraz sampont, ha túl zsírosnak érzed a loboncodat. A hajmosások számának csökkentésével nemcsak samponból kell kevesebb, de vizet és áramot is spórolhatsz.

Zölden a fehér fogakért

Átlagosan négy-öt műanyag fogkefét használunk el évente. Ezt összeadva, hatalmas műanyag mennyiségű hulladék keletkezik csak fogkefékből.  Ezzel szemben az elektromos változatoknál elég csak a fejet cserélni, azt is sokkal ritkábban. Keresd a hosszan tartó, elem nélküli készülékeket, pl. az ISSA 2-t, amely egy USB töltéssel 365 napig működik!

Zárd el a csapot

Régi, de örökérvényű tanács: fogmosás, arcmosás vagy bármely mosdó körüli tevékenység közben zárd el a csapot és csak akkor nyisd újra, ha szükséges. A következő tusolásnál figyeld meg, mennyi időt töltesz valójában a zuhany alatt. Egy-két perccel rövidebb tusolással máris 15 – 30 liter vizet spórolhatsz meg!

Legyél tudatos vásárló

Ismerd meg a termékeken lévő szimbólumokat; legyen az állatkísérletek, vagy újrahasznosított csomagolás, hogy tudd, mit veszel.

Olvasd el az adott termék összetevőit, hogy tudd, mit használsz. Igen, ezek a listák hosszúnak és bonyolultnak tűnhetnek, de érdemes ismerned a legfontosabb káros adalékanyagokat. Amiket kerülj: parabének, nátrium-lauril szulfát, műanyag mikrogyöngyök, ftalátok, mesterséges színek és kémiai tartósítószerek. Ezek közül sok a bőrt irritáló, rákkeltő, hormonháztartást felborító vagy éppen környezetre ártalmas összetevő. Légy gyanakvó és tudatos egyben!