Szépségnapló Divat Hogyan válasszunk elegáns és sokoldalú női kézitáskát? Íme, három tipp!

Hogyan válasszunk elegáns és sokoldalú női kézitáskát? Íme, három tipp!

A kézitáska minden esetben az egyik meghatározó kiegészítője az outfitünknek. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusút választunk, ahogyan az sem, hogy milyen alkalomra keresünk megfelelő kézitáskát. Hogyan válasszunk jól? Az alábbi három tipp biztos, hogy segíthet benne.

Univerzális elegáns táskát keresünk? Akkor nem biztos, hogy mindig a fekete lesz a nyerő

A fekete elegáns táskáról mind tudjuk, hogy tökéletesen viselhető bármihez. Ugyanakkor eléggé egyoldalú és unalmas lehet, ha minden ruhánkhoz kizárólag fekete táskát választunk. Léteznek más univerzálisan viselhető színek is, amik persze mind attól függenek, hogy milyen színeket tartalmaz a ruhatárunk. Ha például főleg a sötét színek dominálnak a ruháink esetén, akkor a feketén kívül még nézhetünk antracit, sötétkék vagy csokoládébarna színű modelleket is. Ha pedig szeretjük a piros színt, vagyis gyakran megtalálható a ruhatárunkban, akkor miért is ne viselhetnénk egy csinos piros kézitáskát? Az univerzális táska tehát nagyon képlékeny, sőt akár mintásat is választhatunk ilyen táskának. Ha jól belőjük a színt, akkor azokat elegánsabb alkalmakra is viselhetjük, hiszen a fő szempont, hogy mennyire passzol majd össze a ruhánkkal.

Könnyed és nehéz formák a táskák világában

Ahogyan a ruhák esetén, úgy a táskáknál is léteznek könnyed formák és olyanok, amelyek kifejezetten robusztussá teszik a megjelenésünket. A túl vastag anyagú, vastag pánttal rendelkező táskák „nehezítik” az outfitünket, viszont a finom vonalakkal rendelkező, vékony pántos modellek légiessé teszik azt. Hogy melyiket választjuk, az függ a szettünktől, valamint hogy mit szeretnénk vele elérni. Ugyanakkor kiegyenlítésre is használhatjuk őket. Ha például esküvőre készülünk, mint vendég, és az elegáns ruhánkat túl légiesnek találjuk, akkor egy karakteresebb, színben illő, de például vastagabb fogantyúval rendelkező modellt válasszunk a ruhához. A formavilág is sokat jelenthet. A kerekdedebb, kisebb méretű elegáns kézitáskák általában könnyedebb stílust adnak, amíg a nagyobb szögletesebb alakkal bíró táskák többnyire erőteljesebbé kicsit szigorúbbá, tehát „nehezebbé” teszik a szettünket.

Hogyan kombináljuk a megfelelő cipőhöz a táskánkat?

A klasszikus ajánlás szerint a cipő és a táska színének egyeznie kell. Viszont manapság ez már egyáltalán nincs így. Nyugodtan választhatunk eltérő színű táskát a cipőhöz. Például egy piros lábbelihez viselhetünk fekete vagy akár nude színű kézitáskát. Ha pedig szeretnénk a táskánkhoz megtalálni a tökéletes magassarkút, akkor a https://www.ecipo.hu/noi/felcipo/magas-sarku.html linken érdemes nézelődnünk. Itt különféle színekben és stílusban választhatunk a táskához megfelelő cipőt, legyen az szandál vagy éppen egy stílusos platform tűsarkú. A színek tekintetében pedig a most divatos fémes színű cipőket jól tudjuk kombinálni akár a natúr barna táskákkal is, hiszen például az arany cipő kifejezetten jól illik a sötétbarna táskához, vagyis ebben az esetben sem kell betartanunk a már említett és elavult szabályt.