Szépségnapló Divat Idén is minden a divatról szólt a Marie Claire Fashion Days-en

Idén is minden a divatról szólt a Marie Claire Fashion Days-en

Idén is hatalmas sikerrel zárult a legnívósabb hazai divathétvége, a Marie Claire Fashion Days, ahol a három nap alatt a legtehetségesebb ifjú magyar divattervezők összeállításai kapták a főszerepet. A hazai tervezőkön túl a párizsi divatiskolák növendékei is feltűntek, valamint az év fiatal divattervezője pályázat nyerteseit is kihirdették.

mc_elysian_2014

A pénteki sztárokkal fűszerezett szakmai napot követően, szombaton és vasárnap folytatódtak a színesebbnél színesebb divatbemutatók, melyeket workshopok tettek még változatosabbá. A kifutón a magyar tervezőkön túl a párizsi divatiskolák végzős hallgatói is feltűntek, akik rendkívül egyedi kreációikkal mindenkit lenyűgöztek.

2014-hez hasonlóan a jövő évi tavaszi-nyári kollekciók darabjait hozták el nekünk a legismertebb és legelismertebb hazai tervezők. Anda Emília fekete-fehér letisztult ruhái, Tomcsányi Dóri pasztell színekben pompázó retro összeállításai kitűnően megidézték a jövő nyári életérzést. Az Elysian légiesen elegáns, nőies kreációi egy mesevilágba repítették a közönséget, míg Konsanszky Dóra a maszkulin és feminin darabok ötvözésével, erőteljes fekete-fehér kombinációival varázsolta el a közönséget. Sármán Nóra erotikus áttetsző csipkéi izgalmasan keveredtek a lágy esésű, fátyolos darabokkal, a Nude by NUBU pedig egyedi rétegmegoldásaival érte el a kellő hatást. A THE FOUR a minimalizmus jegyében most is fiatalos lendületet csempészett a kifutóra.

Szombat délután az is kiderült, hogy kik nyerték az év fiatal divattervezője pályázat díját. A közel 200 pályamunka közül végül a szakmai zsűri Mán Renáta kék ruhakölteményét találta a legjobbnak, a közönségdíjazott kreálmány Pomozi Péter ruhája lett, míg a Hungária Pezsgő különdíját Gyergyák Mónika vehette át.

mc_nude_2014

„Nagyon boldog vagyok, úgy érzem, minden nagyszerűen sikerült, a legtehetségesebb tervezők csodálatos jövő évi kollekcióikkal láthatóan lenyűgözték a divat szerelmeseit, gyönyörűek voltak a ruhák, a modellek. Mindenki fantasztikusan teljesített, az egész csapat odatette magát, és ezt a népes közönség értékelte is. Szinte egész nap foglaltak voltak a székek, estére pedig a legismertebb magyar tervezők bemutatóira teljesen megtelt a VAM Design Center. Óriási sikere volt a vasárnapi kiemelt márkának, a Romani Designnak, aminek nagyon örülök. Valamint ezúton is szeretnék gratulálni az év fiatal divattervezője pályázat nyerteseinek, csodás ruhákat alkottak. ” – értékelte a hétvégét László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.