Szépségnapló Életmód Ilyen lett az IKEA 2014-es karácsonyi kollekciója

Ilyen lett az IKEA 2014-es karácsonyi kollekciója

Pár nappal ezelőtt volt szerencsénk megcsodálni az IKEA idei karácsonyi kollekcióját, ami ezúttal sem okozott csalódást. A Gastropolis főzőiskolában tartott eseményen gyönyörű karácsonyi hangulatban megterített asztalok vártak mindenkit, és hogy valami kerüljön is az asztalra, megismerkedtünk pár tradícionális svéd finomsággal, melyeket elkészítettünk, majd jóízűen elfogyasztottunk az este folyamán.

Az IKEA 2014-es karácsonyi kollekcióját a nyugalom, a kiegyensúlyozottság és a letisztultság jellemzik, amelyeket idén két különböző stílusban öntöttek formába a tervezők. A tradicionális, régmúlt karácsonyait idézői klasszikus stílus, valamint a szabályos, geometrikus mintázatokra építő modern kiválóan kombinálhatóak bármely enteriőrrel, és a variációk sokaságának köszönhetően teljesen személyes ízlésünkre, stílusunkra szabhatjuk az ünnepi díszbe öltöztetett otthonunkat. Újdonság a fehér erőteljes használata, amellyel határozott éleket, kontrasztokat teremtettünk, és amellyel arra törekedtünk, hogy feloldjuk a hagyományos karácsonyi színek évszázados hegemóniáját.

Hagyományos stílus

ikea_karacsony_1

A klasszikus, pirosban és fehérben pompázó ünnepi stílust az aprólékosan kidolgozott formák és a svéd népművészet hagyományait felidéző minták teszik különlegessé. Mindezek segítenek megidézni a régmúlt karácsonyok hangulatát, ugyanakkor a darabok mégsem hatnak ódonnak, és egyúttal kerülik a túlságosan minimalista megközelítést is.

ikea_karacsony_2

Bátran játszottak az anyagokkal, és az üveg mellett bőségesen használtak textilt és filcet is. A klasszikus stílusú ünnepi dekorációt és kiegészítőket bátran ajánljuk azok figyelmébe, akik nem szeretnének szakítani a hagyományos eleganciával, ugyanakkor friss, letisztult stílre vágynak.

ikea_karacsony_2014_1

Svéd modern

ikea_karacsony_4

A svéd modern stílus esetében a klasszikus arany-ezüst párost az arany és a fehér kombinációjára cserélték, amelyek kontrasztját néhány rafinált kiegészítőn némi ezüsttel és rézzel finomították. Az egyenes vonalak, a szabályos geometrikus minták gyorsan magukra vonzzák a tekinteteket, és követik a funkcionális svéd dizájn irányelveit.

ikea_karacsony_2014_2

A nagyobb dekorációs elemek pillanatok alatt új fókuszpontot adnak az enteriőrnek. A kollekció darabjaiba egyértelműen az arany csillogása hozza be az ünnepi érzést, amely akár egy gyertya fényére is finom fényjátékkal reagál.