Szépségnapló Smink Lush sminktermékek (rúzs, szemhéjfesték, krémárnyaló, szemhéjtus)

[TESZT] Lush sminktermékek (rúzs, szemhéjfesték, krémárnyaló, szemhéjtus)

Mindenki ismeri a Lush illatos fürdőbombáit, habfürdőit és arcpakolásait, de azt már kevesebben tudják, hogy a márkánál bizony sminktermékek is kaphatók!

Nemrég fedeztem fel az egyik Lush üzletben egy kis sarkot, ahol mutatós kis színes fiolák és tégelyek voltak. Nem bírtam ellenálni, hajtott a kíváncsiság, így beszereztem pár folyékony rúzst, krémárnyékolót, szemhéjtust és szemhéjfestéket, hogy megnézzem, vajon mennyire jók a gyakorlatban és felveszik e a versenyt a konkurenciával?

Krémárnyékoló (Jackie Oates és Light Pink)

A Lush sminktermékek legkülönlegesebb darabjai a krémárnyékolók. De mire is valók pontosan? Arckrémhez keverhető, amivel egy BB krémhez hasonló fedést és hatást tudunk elérni, de ugyanúgy magában is felvihető a bőrre, így viszont már egy közepes fedést is elérhetünk vele. Mivel a kínálatban nincs sok árnyalat, ezért érdemes keverni őket, hogy megtaláljuk nekünk legjobban illő színt.

Alapját a bőrt nyugtató zabtej alkotja, amelyhez bőségesen került tápláló sheavaj, méz, aloe vera és glicerin is, így egyszerre hidratál és kiegyenlíti a tónust. Mivel a világos bőrűeknek vigyázniuk kell a napfénnyel, titánium-dioxidot is adtak hozzá.

Míg a Ligh Pink-et legfőképp rózsaszín árnyalatú bőrre ajánlja a Lush, addig a Jackie Oates inkább a világosabb, sárgásabb bőrre ajánlott. Mindkettő abszolút krémes állagú, jól eldolgozható és kellemes viselet a bőrön.

Krémes szemhéjfesték, rúzsok és szemhéjtus

Tündéri kis fiolákban kaphatóak a szemhéjfestékek, szemhéjtusok és a rúzsok is. Legnagyobb érdekességük, hogy mindegyik árnyalathoz tartozik egy-egy hangulat vagy tulajdonság, melyeket az üvegek nyakán lévő kis kártyán lehet olvasni. Amikor kiválasztottam a színeket, az eladó lány azt tanácsolta, hogy érzésre válasszam ki azokat az árnyalatokat, amelyek épp a lelki állapotomhoz és a kedvemhez illenek, úgy hogy csak a színekre koncentrálok, a feliratokra nem. Így jöttek ki a következő feliratok: kifinomult, siker, erő, vidám és perspektíva. Ennél jobban nem is lehetett volna választanom! 🙂 Azt is megtudtam egyébként, hogy a színekből a csuklónkra is kenhetünk, így egyfajta színterápiaként napközben ránézve, energiát és inspirációt meríthetünk belőlük.

Kezdjük a rúzsokkal: krémes állagúak és mindegyiket egy kis szivacsos applikátorral lehet felvinni az ajkakra. Mind ugyanabból az alapból készülnek: hidratáló és könnyen felszívódó jojobaolajból, kandelilla- és rózsaviaszból. Ez a fantasztikus trió segít a színezőanyag felvitelében és a szín megőrzésében, anélkül, hogy kiszárítaná az ajkakat.

Három árnyalatot próbáltam: az erő egy korallnarancs-piros, a vidám egy csillogó pink és a perspektíva pedig egy halvány rózsás árnyalat. Ezekből az utóbbi volt az igazi nagy kedvencem, viszonylag sokszor viseltem nappali sminkhez. A tartósságot tekintve ne számítsunk hosszú órákra, érdemes azért a táskában hordani és időnként ráfrissíteni.

Perspektíva, vidám és erő árnyalatok (balról jobbra)

A kifinomult egy krémes állagú, barnás, csillogó bronzos árnyalatú szemhéjfesték. Ugyanaz a szivacsos applikátor található benne, mint a rúzsoknál. Nagyon szép a színe és egy primerrel felvéve egész nap kitart!

Utolsó darabként jöhet a szemhéjtus (siker), mely lágy ezüstös árnyalatú. Itt is az alap finomított rózsasziromesszencia, jojobaolaj és mandulaolaj keverékéből készül, amely gyengéden nyugtatja a kényes szemkörnyéket. Cupuaçuvajat és glicerint adtak hozzá, hogy a szemhéjtus a helyén maradjon és jól keverhető legyen. A vegánok kedvéért a felvitel elősegítésére méhviasz helyett kandelillaviaszt használtak. Apró kis hegyes ecsettel dolgozhatunk, ami nem rossz, de lehetne egy kicsit stabilabb is, viszont a színe szuper, fényesebb hatású sminkekhez nagyon jó választás lehet.

kifinomult szemhéjfesték és siker szemhéjtus (balról jobbra)

És hogy megéri-e Lush sminkeket vásárolni? Minőségre mindenképp, tartósságban lehetne még javítani rajtuk, de az egész körítés, hogy becsempésztek egy kis színterápiát a rúzsokhoz és szemhéjfestékekhez az nagyon tetszik, különleges ötlet. Ha legközelebb Lush üzletben jártok, nézzetek rá ezekre a termékekre is, nem fogjátok megbánni!