Szépségnapló Testápolás Hogyan segíthet a szépségipar a természetes élőhelyek védelmében és a biodiverzitás növelésében?

Hogyan segíthet a szépségipar a természetes élőhelyek védelmében és a biodiverzitás növelésében?

A Lush legújabb kampánya megmutatja, hogy a kozmetikumok segítségével hogyan vadíthatjuk be a szépségrutinunkat és a bolygót.

A kozmetikumok iránti kereslet növekedése egyre nagyobb nyomást helyez a bolygónkra és annak vadvilágára. A Lush “Vadítsd be a rutinod!” (Rewild Your Routine) kampányának célja, hogy rámutasson, a szépségiparnak a beszerzési láncokon és az informált vásárlói döntéseken keresztül lehetőségében áll elmozdulni a biodiverzitás megvédése és növelése felé.

“A kozmetikumokban hagyományosan használt olajok, növényi vajak, esszenciák, illatanyagok, virágok és gyógynövények mennyisége miatt a szépségipar kiemelt pozícióban van ahhoz, hogy olyan beszállítói láncot alakítson ki, amely együtt dolgozik az élettel, nem pedig ellene. Az orrgazdaság és az erdőirtás alternatívájaként a védett területek határain létrehozott megélhetési lehetőségektől a madárvédelmet segítő sómedencékről vásárolt són át az agroerdészeti rendszerekből származó ylang-ylangig minden természetes vagy természetes eredetű anyag lehet regeneratív.” – Ruth Andrade, a Lush környezetvédelmi stratégiai vezetője.

Vadítsd be a rutinod, és fedezd fel a Lush vadvilágot segítő összetevőit!

Emeld meg a hajad, hogy a madarak szabadon szárnyalhassanak. Dúsítja a hajat és tisztítja a bőrt – A Lush tengeri sója emellett abban is segít, hogy a madarak pihenő-, fészkelő- és táplálkozóhelyre találjanak. A tengeri madarak szeretik a sómedencéket, horvátországi és portugáliai beszállítóink pedig biztonságos megállót nyújtanak a vándormadaraknak.

Lazíts, és közben vigyázz a törpevízilovak élőhelyére! A Charity Pot érmében és a masszázstömbjeinkben található fair trade bio kakaóvaj olyan közösségektől származik, amelyek a biodiverzitásban gazdag és a törpevízilónak is otthont adó Sierra Leone-i Gola esőerdő szélén élnek. A Lush beszállítója támogatja a földműveseket az erdő megvédésében, segítve őket abban, hogy az erdőirtás és a vadon kizsákmányolása helyett természetbarát módon növeljék a biodiverzitást.

A Lush házi szappanbázisában található bio kókuszolaj az indonéziai Simeuluéből érkezik.  A Lush beszállítója több mint 500 földművessel dolgozik a kókusz fenntartható termesztéséért és begyűjtéséért. Emellett a tengeri élővilágot, például a teknősök fészkelőhelyeit is védik.

Levendulás béke neked és a beporzóknak. A Lush levendulaolajának bulgáriai beszállítója bio, környezetbarát módszereket alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy miközben elszenderedsz a levendula álmos illatára, a méhekhez hasonló beporzók boldogan élhetnek ezeken a virágmezőkön.