Szépségnapló Divat 2017 nyári szemüvegtrend – miket érdemes idén hordani?

2017 nyári szemüvegtrend – miket érdemes idén hordani?

A Luxottica bemutatta az idei napszemüveg – optikai keret- kollekcióit, ennek köszönhetően pedig megismerhetjük azt is, hogy milyen szemüvegek lesznek idén divatosak.

A vastag acetát szemüvegek és a pilótaforma mellett újra slágerré vált a kerek napszemüveg, amely nagyobb és laposabb lencsét kapott, de egyre népszerűvé válik a „maszk” forma is.

A multifunkcionalitás jegyében néhány márka felélesztette az optikai keretre csiptethető napszemüvegfrontot is. A prémium márkák a dizájn és a lencseminőség mellett a kényelemre fókuszálnak, melynek köszönhetően egész nap szinte észrevétlenül viselhető szemüvegeket készítettek.

Divatban maradnak az előző szezonokban hódító vastag „stréber keretek” és cicaszem formák, de a domináns acetátkeretekből készült szemüvegek uralmát megtörik a minimalista, fémből készült ultravékony keretek.

A John Lennon védjegyévé vált kerek front új ikonként tér vissza, míg a klasszikus Aviator fazon betör a dioptriás keretek közé. A kerek lencseforma mellett utat tör magának a tavalyi kollekciókban még csak fel-felbukkanó „maszk” szemüveg is. Legújabb generációja a különleges vonalvezetésű frontokat és a színben vagy anyagában eltérő szárakat részesíti előnyben, melyeken a márkajelzés elegáns díszítésként jelenik meg.

Meglepetésként a 90-es évekből ismerős optikai keretre felpattintható napszemüvegfront is felbukkan,

amely a multifunkcionalitás nevében a Prada és a Persol elegáns férfi optikai keret kollekciójában is helyet kap.

A személyiséget kifejező, egyedi megjelenés mellett a szemüvegek kialakításánál a márkák többsége az egész napos kényelmes viselhetőséget tartja szem előtt. Ehhez bátran kombinálják a természetes és a legújabb fejlesztésű mesterséges anyagokat, valamint a legmodernebb technológiák által kínált megoldásokat mind a keretek, mind pedig a lencsék kialakításánál.

Ray-Ban – Modernizált ikonok

A Ray-Ban a napszemüvegek farmerje. Legismertebb klasszikusa, az Aviator modernizálása után a márka idén tavasszal tovább folytatja ikonikus darabjainak újraértelmezését. A pilótaforma a dioptriás keretek között is utat tör magának, a napszemüvegek esetében az innovatív, lapos felépítésű lencsék a formákat is megújítják. A dupla híd marad, és a kollekció több darabjában is feltűnik, csakúgy, mint az ultravékony fémkeretek és -szárak.

RB 3561

The General

Nem az Aviator az egyetlen amerikai hadseregnek készült Ray-Ban napszemüveg. A legendás Douglas Macarthur tábornok úttörő szellemének hódoló The General megújulva, ultravékony lapos szárakkal és klasszikus havanna acetát szárvégekkel kerül a polcokra. A négyzetes lencse formájú napszemüveg optikai verzióban is elérhető.

RB 3592

Az új kollekcióban a John Lennon-szemüvegként ismert kerek napszemüveg is megújult, és vidám, játékos, túlméretezett lencsét kapott. Az oversize round forma nagyméretű, kerek fémkeretét vékony profil és ultravékony kerek szárvégek jellemzik. Az optikai verziónál is megfigyelhető ez a fajta újítás.

Vogue – Mindig nőiesen

A Vogue azokat a nőket célozza meg, akik kedvelik a letisztult, divatos vonalakat, és stíluskérdésekben nem ismernek kompromisszumot. Rendkívül nőies tavaszi kollekcióját a phantos, a párna és a macskás frontok uralják. Újdonságként a macskafülekre emlékeztető, egyedi ívelésű felső rész mutatkozik be, amely a phantos formájú darabokhoz csatlakozik. Anyaghasználatban a műanyag mellett a lapos, fém szárvégek hódítanak.

VO 5136S

A Vogue cicafüles napszemüvegei kiváló választások azoknak, akik kedvelik a határozott megjelenést, és szívesen csempésznek valami provokatívat az egyébként kifinomult összeállításukba. A kerek műanyag keret és a finom fém szárvégek, valamint az egyedi, felfelé ívelő profil vagány és szexis megjelenést kölcsönöz viselőjének.

VO 4051

Kifinomult profilok és kontrasztos anyaghasználat jellemzi ezt a párna alakú optikai keretet, amely a visszafogott csillogást kedvelő nőknek készült. A fémfronthoz karcsú, kúpos műanyagból készült szárvégek csatlakoznak a diszkrét, de modern megjelenésért.

Oakley – A város kihívásaihoz

Az Oakley tovább folytatja a hétköznapok meghódítását, és a különböző sportokhoz kifejlesztett innovációit a mindennapok kihívásainál is kamatoztatja. A legújabb, kifejezetten fiatal aktív városlakóknak szánt Youth kollekció napszemüvegeiben a szemvédelem és a tartósság a speciálisan megtervezett illeszkedés kényelmével párosul, így a szemüvegek a legváltozatosabb élethelyzetekben is helytállnak.

OO 4123

Az idei kollekcióban a vastag, fekete profilok dominálnak mind napszemüvegek, mind optikai keretek esetén. Az egyik legnépszerűbb Oakley modell, a Holbrook is átdolgozásra került, amelynek legkedveltebb funkcióit egy vadiúj modellbe helyezték át. Az új szemüveget fejlett technológia, pehelysúly és lapos fémváz jellemzi.

OX8130

Nagy meglepetésként egy teljesen átlátszó szemüveg is bemutatkozott, amely légiessége ellenére rendkívül strapabíró modell. A szemüveg az Oakley által kifejlesztett ellenálló, mégis könnyű O Matter™ anyagból készült.

OO 9386
A hétköznapokra szánt modellek mellett a sportszemüvegek kategóriájában a legújabb EV Zero keret nélküli napszemüveget hívja fel magára a figyelmet. A sportszemüveg akadálytalan látásteret, tökéletes illeszkedést és szinte észrevétlen viseletet biztosít. Az egyik legkiválóbb sportszemüveg a piacon.

 

Emporio Armani – Hordható elegancia

Az Emporio Armani legújabb női és férfikollekcióinak szemüvegei a kényelmet és a lazaságot sugallják. A kollekciók bátran használják az ismét divatba került átlátszó műanyag kereteket vagy az olyan megoldásokat, mint a kétszínű front vagy a farmerbetét, valamint a meglepő formákat, miközben megtartják a márkára jellemző hordható eleganciát.

EA 3106

A nagyvárosi életmódra tervezett Customized temple sorozat különlegessége az átlátszó műanyagba helyezett fémmagból álló progresszív szárkialakítás.

EA 2053

A Trend kollekció darabjait a szokásostól eltérő formák, merész anyaghasználat és rendkívül férfias megjelenés jellemzi. A kifutó inspirálta darabokat rendhagyó és szögletes dupla hidas frontrész, a szárvégeken pedig különleges háromszögbetétek jellemzik.

 

Michael Kors – Réteges megoldások

A Michael Kors tavaszi kollekciójában a túlméretezett szemüvegek uralkodnak. A márka idén egyetlen forma mellett sem tette le voksát, így találunk kerek és négyzetes fronttal rendelkező szemüvegeket, de megjelennek a sportosabb stílusú lapos lencséjű modellek is.

MK 2049

A vastagabb keretes napszemüvegek technikai újdonsága a kétrétegű és eltérő színű laminált acetát alkalmazása. A dupla acetát réteg a szárakon „maratásos” technikával speciális mintázatot kapott, amely különleges eleganciát kölcsönöz a szemüvegeknek.

A márka vékony keretes szemüvegei a kerettől eltérő színű Windsor-szegélyt kaptak, a fém szárak kifinomultságát pedig az ékszereken megjelenő csavarral rögzített logó tábla biztosítja.

MK 1020

A macskaszem formájú darabon a vékony kereteket uraló Windsor szegély teknőcmintája játékosságot és különleges bájt kölcsönöz viselőjének.

 

Versace – Viszafogottan feltűnő

A Versace márkára jellemző különcség az új kollekciókban a túldíszítettség helyett a merész formákban és a kontrasztos anyaghasználatban kell új életre. A márka ikonikus motívumai, a Medusa logo és a Greca-díszítés korábbi hivalkodó megjelenésük helyett finom díszítőelemként jelennek meg. Egyedül a Barocco kollekció szemüvegei maradtak meg a korábban a teljes márkát átható túldíszítettségnél, ahol a széles szárakon a megszokott hivalkodó, arany domborműként kiemelkedő Medusa logo és díszítés látható.

VE 3242

A csillogás, a siker és a rock ikonok ihlette Glam Medusa kollekció a modern Versace-dívák merészségét testesíti meg. A feltűnő frontokhoz finoman kidolgozott, vékony fém szárak illeszkednek, a fémszegecseket és tükrös árnyalatokat visszafogott színek ellensúlyozzák.

VE 4333

A magabiztos férfiaknak tervezett Versace Greca kollekciót a precíz formák, tökéletesen kiegyensúlyozott arányok jellemzik. A legendás Greca-díszítés a szemüvegek szárain elegáns fémkeretben finom fekete tűzzománc festéssel jelenik meg.

VE 4322

A Barocco sorozat szemüvegeit hivalkodó formák, széles szárak, és barokkos arany díszítések jellemzik. A macskaszem formájú acetát darab azoknak a Versace-rajongóknak ajánlott, akik képesek ötvözni a hivalkodást a stílussal.

Dolce & Gabbana – Az élet vidám oldala

A hippi és a diszkó életérzést keverve a Dolce & Gabbana márka a szezon legfelszabadultabb szemüvegeit alkotta meg új Mambo, Dance és New Daisy kollekcióival. A Mambo és New Daisy napszemüvegeket csiszolt Swarovksi-kristályok, a Dance kollekciójának darabjait flitteres anyagbetétek díszítik, de megjelennek a korábbi években már nagy sikert aratott színes festett mintás keretek is.

A szolidan díszített, elegáns szemüvegek hívei a Logo Plaque kollekcióban biztos új kedvencre találnak. A pillangó, négyzet vagy macskaszem formájú napszemüvegeket és optikai kereteket mindössze a márka ikonikus fém logója díszíti a szárakon arany, ezüst vagy rózsaarany színben.

A férfiaknak készült Jazz kollekciót időtlen megjelenés és kifinomult, exkluzív és luxus kivitelezés jellemzi. Az 1950-es és 60-as évek világából merítő acetát napszemüveg és optikai kereteket finoman ívelő kulcslyuk alakú híd, jellegzetes fém szegecsek és öntött fém monogram díszíti.

DG 2171B

A kollekció két változatban elérhető csúcsdarabjainak frontját 32 aranyozott drágakőfoglalatba illesztett Swarovski-kristály koszorúk alkotják, amelyeket letisztult, vékony szárak ellensúlyoznak. A sárgaarany színű keretet színes, a rózsaarany színű változatot pedig áttetsző színű kristályok díszítik. A luxus kiadásból világszerte mindössze 190 darab kerül forgalomba.

DG 2173B

A New Daisy kollekció darabjait százszorszép múlhatatlan vidámsága és eleganciája ihlette, amelyek a túlméretezett kerek napszemüvegek frontjait keretezik. Az 50 apró kézzel készült fém virágot fehér tűzzománc és Swarovski-kristályok díszítik.
A Printed kézzel festett kék-fehér matrózcsíkos napszemüvegek és optikai keretek viselői a vitorlázás jelentette szabadságot és felszabadultságot sugározzák.

DG 6110

A retró és a Nagy Gatsby-korszak táncos világát idéző Dance kollekció darabjai. A macskaszem alakú vidám napszemüvegeket a fronton és a szárakon flitteres anyagbetétek díszítik dinamizmust és csillogó egyéniséget kölcsönözve viselőjüknek.

DG 2174

Karakteres megjelenése ellenére a DG 2174 napszemüveg pehelykönnyű, a szinte láthatatlan orrpapucsoknak köszönhetően pedig tökéletesen illeszkedő, kényelmes viselet. A fronthoz csatlakozó széles szárakat a Dolce & Gabbana férfi napszemüvegekre jellemző átlós vágása teszi még különlegesebbé, amely exkluzivitását a márka lézergravírozott logója emeli ki.

 

Prada – A siker eleganciája

A Prada elegancia kedvelői a márka tavaszi darabjaiban sem fognak csalódni. A kollekciókat a hagyományos, valódi luxus ihlette, de modern forma és anyaghasználat jellemzi a márkára jellemző egyedi kivitelezéssel és exkluzív megjelenéssel párosítva.

PR 56TS

A tavaly debütáló Prada MOD irányvonal a kifinomult nőiességet hirdeti. A kollekciót lágy vonalvezetésű fémprofilok, egyedi texturális hatású szárak és aprólékos kidolgozás jellemzi. A fém frontot műanyag betétek lágyítják, a kétszínű szárak a MOD kollekcióra jellemző funkcionális zsanér szegecsekkel kacsolódnak hozzá.

A tökéletes modern Prada megjelenés szemüvegei a háromszög logóval díszített prémium acetát keretek, amelyek phantos lencsével, többszínű fronttal és színben kontrasztos, kényelmes, lapos szárakkal. A kollekció névadó (?) háromszög logó a fronton a szár csatlakozásánál színkontrasztként jelenik meg.

A mindennapi magabiztos megjelenéshez járulnak hozzá a „kézitáska” (?) kollekció határozott vonalvezetésű, erőteljes színekben elérhető darabjai, amelyet a márka táskáiról jól ismert logók díszítenek.

A Prada legsikeresebb férfi napszemüveg kollekciója, a sportos eleganciával párosuló, játékosan kifinomult Teddy idén négy új színben tér vissza. A kollekció sikerét pehelykönnyű, tökéletesen illeszkedő, rugalmas kereteknek köszönheti, melyeket ultravékony fém szárak, magasan ívelő vékony fém híd, és a lencsékhez szegecselt orrpapucs jellemez.

SPR 64TV + SPR 60TS

A Teddy kollekció kereteit modern vintage stílussal kombináló Teddy collection evolution megtartotta a Teddy kollekcióra jellemző rendkívül könnyű, ultravékony szárakat, de a front rész korábbi négyzetes pilótaformáját felváltották a vékony fém vagy acetát keretbe foglalt kerek, phantos és négyzetes lencsék. A többfunkciós elegancia jegyében a Prada történetében először modern csiptetős napszemüveg lencsékkel egészítette a kollekció optikai kereteit, amelyeket a Teddy-re jellemző magasan ívelő vékony fém keretek tesznek azonnal felismerhetővé.

PR 12TS

Az abszolút eleganciát értelmezi újra a Prada Lettering logo kollekciója, amely a klasszikusan visszafogott, vintage ihletésű profilokat merészen új fémből készült hidakkal párosítja. Az erőteljes, férfias frontokhoz jellegzetes széles, lapos Prada Man szárak kapcsolódnak.

 

Persol – A részletek ereje

Legújabb kollekciójában a legendás olasz márka a hagyományokból inspirálódik, és a márka úttörő darabjait gondolja újra a legújabb fejlesztések és modern stílusjegyek alkalmazásával.

A tavaszi kollekcióban a Persol 649 pilótaforma finom fémprofil dizájnt és egyedi színátmenetes acetát részleteket kapott, miközben megtartotta a Persol dizájn összetéveszthetetlen szimbólumait: a Victor Flex kulcslyuk alakú hidat, a dombornyomott Meflecto sávokat a szupervékony szárakon, valamint a csiszolt Supreme nyilat. A keretek kiváló minőségű, üvegből készült polarizált, színátmenetes és tükrös lencséket fognak közre.

PO 7649S

Jellegzetesen fém tónusok puha áttetsző felülettel a felső részen és a szárakon, az eredeti sorozat csillogó acetátját visszahozó fényes szegélyek modern presztízst és időtálló vonzerőt kölcsönöznek a modellnek.

A multifunkcionális kortárs elegancia jegyében az Icona optikai keretekhez felpattintható napszemüveg frontot is tervezett. A kiváló minőségű polarizált, finom fémszegéllyel ellátott lencsék jellegzetes domború felső híddal és klasszikus prémium üveglencsékkel vagy új, műanyag változatban is kaphatók.

Giorgio Armani – Csak a viselőjének észrevétlen

A Giorgio Armani szemüvegek a legjobb példák arra, hogy nem minden esetben szükséges feláldozni a stílust a kényelem oltárán. A klasszikus vonalvezetésű, könnyű napszemüvegek és optikai keretek az élvonalbeli gyártási technológiák alkalmazásának köszönhetően tökéletes illeszkedést és egész napos kényelmet nyújtanak, modern anyag- és színhasználatuk pedig elegáns és egyedi megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek.

A retro ihletésű Essentials bold kollekció a hétköznapok kortárs eleganciáját testesíti meg phantos, kerek és négyzet formájú kereteivel. Az acetát szemüvegeket letisztult vonalvezetés, klasszikus Armani kulcslyuk alakú híd és egyenes szár jellemzi.

A Metal outline kollekció vékony keretei ultrakönnyű, lekerekített fémszáraival rendkívül kényelmes viseletet biztosítanak. A tiszta titánból készült antiallergén orrpapucsok tökéletesen harmonizálnak a vékony fém szárakkal és a szimpla vagy dupla hidakkal, kivételesen elegáns megjelenést kölcsönözve viselőinek.

AR 7135

A márka modern anyagok iránti szenvedélye teljesedik ki a férfiaknak tervezett Wood & Carbon fibre kollekcióban, amely túlmutatva az aktuális trendeken a fa, a szén és a műanyag tökéletes összjátéka. A matt műanyag frontok és szárvégek a könnyű és kényelmes viselhetőségről, míg a szénszállal rugalmasabbá és tartósabbá tett diófa szárak az elegáns, időtlen megjelenésről gondoskodnak. A műanyag szárvégek fém magja jobb stabilitást nyújt, valamint könnyen állítható a jobb illeszkedés érdekében.

AR 6052

A kifutók inspirálta női Circles kollekcióban a kör alak dominál. A lencsét körülvevő keretek átlátszó „kristály” műanyagból készültek, kör alakú szegéllyel látva el a lencse peremét, a fényes fém frontok pedig az üres tér szembetűnő hatását keltik. A lágy, ultravékony lapos fém szár lekerekített szárhegye valóssággal beleolvad a karcsú, letisztult profilba. A kidolgozottság ellenére a modell pehelykönnyű és könnyen hordható.

 

Bvlgari

Az ékszerkollekciókhoz illeszkedő modern formavilágú BVLGARI napszemüvegeket és optikai kereteket a kézzel kidolgozott részletek teszik egyedivé.

A Serpenti ékszerek a szezonban két szemüveg kollekció múzsájaként is szolgáltak. A Magnifica: Serpenti szemüvegek nőies frontjaiba szinte belemarnak az ékszerekről jól ismert gyémántcsiszolásos kígyófejek. A két kaboson szemmel és hat ausztriai kristállyal kirakott zsanérdíszek karcsú, finoman hullámzó szárakban folytatódnak. A Condotti: Serpenteyes kollekció szemüvegeit a Serpenti ékszerek jellegzetes tűzzománc pikkelymintái díszítik, amelyek nemcsak a szárakon, hanem a fém front részen is megjelennek. A kollekciót légies, geometrikus formák és vékony duplahidak jellemzik.

BV 8188B

Az összetéveszthetetlen Serpenti kígyófej mellett a prémium acetát keretet fémpikkelyekre emlékeztető marás díszíti.

Az Alba kollekciót a márka letisztult ikonikus fém és bőr ékszerei ihlették. A prémium acetátból készült, modern vonalvezetésű keretek éke a finom gravírozású BVLGARI medált formázó zsanérdísz. A frontba fúródott rózsa- vagy sárgaarany gyűrű ívét kézzel készített mélyfekete tűzzománc borítás emeli ki.