Szépségnapló Divat Trónok Harca ihletésű kollekcióval jelentkezik a Pandora

Trónok Harca ihletésű kollekcióval jelentkezik a Pandora

A 12 darabból álló kollekció piacra dobásával a Pandora a rajongók elsöprő igényére válaszol és egy új világot nyit meg számukra saját történetük elmesélésére. Az ékszerek szeptember 28-tól elérhetők, az együttműködés során az ékszerház új kézműves technikákat is bemutat, amelyeket mind a fantasy sorozat ikonikus szimbolikája inspirált.

A Warner Bros. Discovery Global Consumer Products-cal közös hivatalos együttműködés keretében a Game of Thrones x Pandora kollekció a híres világot viselhető formában kelti életre. A kollekció minden darabja egy-egy történetet mesél el, arra bátorítva a viselőiket, hogy a sorozat során felfedezett témák segítségével fejezzék ki önmagukat.

A Pandora kreatívigazgatói, A. Filippo Ficarelli és Francesco Terzo így nyilatkozott az együttműködésről: „Minden ékszer egy történetet mesél el visszaidézve a sorozatból egy szeretett pillanatot vagy karaktert. Fontos volt számunkra, hogy hűen jelenítsük meg a sorozat szimbólumait és jelképeit, hiszen a történeteik olyan erőssé tesznek, hogy azt érzed, bármi lehetséges.”

Közös víziót közvetítő minták és kidolgozottság

A Game of Thrones világa a Házakról, a családokról és az őket jelképező páncélokról híres, olyan karakterekről, amiket egy közös identitás egyesít. A kollekció az ékszer mint ragyogó páncél koncepciójával kísérletezik, a sorozat egyes elemeit alakítva át viselhető mintákká, amelyek lehetővé teszik, hogy a rajongók kifejezzék kreativitásukat és egyedi meglátásukat, ahogy az ékszereiket kombinálják.

A kézműves technikák tükrözik a Game of Thrones történeteit, textúráit és tájait. A sorozat vizuális világának megjelenítéséhez a Pandora hagyományos sterling ezüst oxidálási stílusa adott ihletett, így adva az ékszereknek kontrasztos sötét részeket. Ez a technika kulcsfontosságú a Vastrón charm esetében, amely a történet szívét jelképezi, a hatalmi játékot, a rajta feltűnő, zöld mesterséges kő pedig az egyik kardon található smaragdot szimbolizálja.

Az olyan új technikák, mint például a lézerforrasztás, elengedhetetlenek az ékszerház számára a kulcsfontosságú témák ékszerformába való átültetése során. A Targaryen és a Stark Házakat ábrázoló karkötőkapcson ezzel a technikával a tűz és jég kontrasztja jelenik meg. Míg az egyik oldalon egy ezüst vadfarkas, addig a másikon egy 14 karátos arannyal futtatott sárkány található. A karkötő a Pandora által 2023-ban bevezetett szegecses lánc textúrával készült, így az aprólékos részletek eleven sárkánypikkelyekként kelnek életre mozgás közben. A Sárkánytojás charm és a két színű Murano Sárkány charm egyaránt a kettőséget elevenít meg, a jó és a rossz közötti ellentétet szimbolizálják a Game of Thrones világában.