Szépségnapló Smink Kipróbáltam a MAC sminkoktatását

Kipróbáltam a MAC sminkoktatását

A hozzánk legjobban illő sminktermékek kiválasztása nem egyszerű feladat. A legtöbben ilyenkor beszabadulunk a legközelebbi drogériába és eszeveszett keresgélésbe kezdünk, próbálgatunk, tesztelünk, szagolunk,  kenegetünk, míg a végén a kézfejünk egy absztrakt festménnyel is simán felvenné a versenyt, de a legtöbbször mégsem sikerül megtalálni a tökéletes terméket.

Szerencsére manapság már a legtöbb márka segítő kezet nyújt minden hasonló problémával küzdő nő számára, hiszen kihelyezett sminkesekkel próbálják eloszlatni a nagy választék okozta zűrzavart a fejünkben. Ennek a szolgáltatásnak az egyik fő éllovasa a MAC, ahol a sminkesek bármikor szívesen segítenek kipróbálni egy-egy sminkterméket.

Ezt a szolgáltatást fejlesztették tovább, és most egy komplett gyors, személyreszabott sminkoktatást is kérhetünk tőlük. Miről is van szó pontosan? Első lépésként eldöntjük, hogy melyik szolgáltatásukat szeretnénk igénybe venni, majd kérünk egy időpontot a nekünk tetsző MAC üzletbe.

HIRDETÉS

Négyféle szolgáltatás közül válogathatunk:

– Smink (60 perc) : a bőr előkészítésétől kezdve az ajkakig és szempillákig, egy smink a mindennapokra és különleges alkalmakra egy M•A•C sminkes által 60 percben. Tartalmaz egy face chartot, hogy otthon is könnyen elkészíthesd a sminked. Ár: 20 000 Ft

– Esküvői és alkalmi smink: esküvői vagy alkalmi smink személyre szabottan egy M•A•C sminkes által a Te stílusodhoz vagy alkalomhoz illően. Tartalmaz egy próbasminket is. Ár: 2 X 15 000 Ft

– Színpadi smink: keltsd életre a fantázia, színpadi vagy farsangi elképzelésedet.  Ár: 25 000 Ft

– Sminkoktatás: sajátítsd el arcod sminkelését lépésről lépésre egy oktatatás segítségével. Ár: 25 000 Ft

mac_sminkoktatas1 mac_sminkoktatas0

Elsőre lehet, hogy nagyon soknak tűnhet az összeg, de máris felcsillan a szeme mindenkinek, ha elárulom, hogy az ár teljes egészében levásárolható! Így lényegében a sminkelés díjmentes, hiszen a termékeket amúgy is meg akarjuk vásárolni.

Hogyan is zajlik egy ilyen sminkelés?

Pár nappal ezelőtt bejelentkeztem az Aréna Plazában található MAC üzletbe egy másfél órás sminkoktatásra. A kapott időpontban megérkeztem a helyszínre, ahol a nevem bemondása után már rögtön fogadott is Balog Szilvia, aki rögtön a sminkes székhez invitált, majd kezdetét vette az „óra”. Első lépésben jó pár kérdésre kell válaszolnunk, a bőrápolási rutinunktól kezdve, a sminkelési szokásainkon át, egészen a smink stílusáig (nappali vagy épp alkalmibb legyen), hogy a sminkes teljes képet kapjon arról, hogy mi az, amit pontosan szeretnénk.

mac_sminkoktatas5

Én egy kicsit erősebb sminket szerettem volna, abszolút szemhangsúlyosat, valamint mivel kissé lefelé ívelő szemeim vannak és szerettem volna egy kicsit korrigálni rajtuk. A másik dolog a megfelelő alapozó és korrektor kiválasztása volt, hiszen ezzel tízből nyolcan biztosan küszködünk.

mac_sminkoktatas12

A megfelelő termékek kiválasztása után kezdetét vette a sminkelés, ahol a menet a következő volt: lépésről lépésre haladtunk, az arcom egyik felét elkészítette miközben mindent elmagyarázott, majd a másik felét nekem kellett kisminkelnem, így én is elleshettem és kipróbáltam az apróbb technikákat. Egy nagyon kellemes másfél órában volt részem, nagyon szép sminket kaptam, Szilvit, a sminkesemet bárkinek merném ajánlani, hiszen nagyon tehetséges és kedves, bármilyen kérdésemre szívesen válaszolt.

mac_sminkoktatas3 mac_sminkoktatas10

Előtte és utána fotó: azért van némi különbség!:)

Az oktatás végén egy gyönyörű face chartot is kaptam, ahol az elkészült smink minden részletét elkészítette még egyszer papíron, és az összes felhasznált terméket leírta számomra, hogy otthon is el tudjam készíteni magamnak.

A végén természetesen az összeget teljes egészében le tudtam vásárolni, a sminkelés során felhasznált termékek közül egy korrektort, púdert, egy kis szemhéjpúder palettát és egy gyönyörű nude rúzst választottam, de ezekről még egy későbbi teszt folyamán írni fogok.

 

Ha te is kedvet kaptál egy ilyen sminkeléshez, akkor a MAC oldalán kérhetsz időpontot.

HIRDETÉS
Előző cikkLesd meg a Maybelline nyári újdonságait
Következő cikkÍgy öltöztesd fel stílusosan és praktikusan párodat