Szépségnapló Smink MAC SS16: bemutatkozik a 2016-os tavaszi-nyári sminktrend

MAC SS16: bemutatkozik a 2016-os tavaszi-nyári sminktrend

Mindent vagy semmit – talán így lehetne a legjobban összefoglalni az idei MAC által alkotott tavaszi-nyári sminktrendet. A márka sminkmesterei szerint idén csak a két véglet létezik: vagy olyan sminket készítünk, ami abszolút láthatatlan és természetes, vagy mindent beleadunk és egy igazán erős, extrém sminket alkotunk. Nincs középút!

mac-ss16

Az előző trendekkel ellentétben itt nincsen meghatározott „recept” amit követnünk kell, nem kell a társadalom által tökéletesnek nevezett normáknak megfelelnünk, hanem a hozzánk – a személyiségünkhöz és az arcunkhoz- legjobban illő sminket kell megtalálnunk!

 

„Új érzés nem túlgondolni és nem túldolgozni dolgokat” – mondja Val Garland, a MAC egyik sminkmestere. És valóban: a kifutókon látott nőies és gazdagon díszített ruhák (melyből a 2016-os tavaszi-nyári szezonban elég sok van) mellé nem nem feltétlenül illene a tökéletes haj és smink, helyette inkább sminkben a gyönyörűen megalkotott „semmi”, vagy a sajátos, egyedi stílusban megalkotott „minden” került a középpontba, megalkotva ezzel az új, modern szépséget.

Mindent…

A sminkre mostantól úgy tekintünk, mint egy különleges kiegészítőre, egyedi kifejezésformára, mintsem szépítő eszközre.

” Ez nem az a fajta smink, ami komolyan venné magát” – mondja Terry Barber, a MAC sminkmestere. Egy különlegesebb műszempilla, egy egyedibb tusvonal vagy épp egy merészebb rúzs a tiszta arcon fantasztikus hatást kelt. Egy a lényeg: legyen valami olyan egyedi momentuma a sminknek, mely egyedivé teszi az amúgy natúr arcot.

Crayola

A szivárvány színei minden mennyiségben – mintha csak egy doboz zsírkrétát vennénk elő és abból válogatnánk a sminkeléshez. Élénk színek és csillámok minél egyedibb felvitele az arcra. Legtöbbször egy árnyalattal dolgoznak és inkább a felvitellel játszanak többet. (szemöldökig satíroznak, csak a szem alá kerül a festékből, esetleg csak a külső szemzugba stb.) Csak kreatívan!  m-almeida-2037-ss16-pw_high2

g-pugh-2030-ss16-pw_high3

Gareth Pugh

giamba-2062-ss16-pw_high2

Giamba

Bemutatók, melyeken ez a trend volt megfigyelhető: Gareth Pugh, Giamba, Manish Arora, Giambattista Valli, Holly Fulton, Marques’almeida, Missoni, Ohne Titel, Max Mara, Veronique Leroy

Aquatic

Az International Klein Blue (IKB) és a hozzá közel eső kékes árnyalatok kerültek középpontba az idei szezonban. Kék tusvonal, szempillák, szemfesték és még sorolhatnám: számtalan technikát megfigyelhetünk ebben az árnyalatban, mely igazán vagány külsőt ad viselőjének.

m-lhuiller-2018-ss16-pw_high

Monique Lhuillier

j-saunders-2001-ss16-pw_high2

Jonathan Saunders

a-mabille-2050-ss16-pw_high2

Alexis mabille

Bemutatók, melyeken ez a trend volt megfigyelhető: Alexis mabille, Giulietta ny, Jonathan Saunders, Issey Miyake, Missoni, Monique Lhuillier

Hot cherry

A vörös ajak örök, így az idei szezonból sem maradhatott ki. Ezúttal legfőképp natúr arcon érdemes viselni (matt és fényes egyaránt mehet, árnyalatban lehet egy kicsit narancsosabb is) úgy, hogy semmi mást nem hangsúlyozunk ki az arcon.

z-posen-2095-ss16-pw_RT

o-d-l-renta-2013-ss16-pw

Oscar de la Renta

desigual-2019-ss16-pw

Desigual

Bemutatók, melyeken ez a trend volt megfigyelhető: Desigual, Giles, Kenzo,
Oscar de la Renta, Veronique Branquinho, Vivienne Westwood Gold Label

Broken Doll

„Kicsit eltorzult, édes baba” – ezekkel a szavakkal írta le Lucia Pieroni ezt a különleges trendet. És valóban: a szempillaspirál és a műszempilla egyedi felvitelével nem mindennapi hatást érnek el, nézzétek csak a képeket. Különleges, igaz?

daks-2186-ss16-pw_high2

Daks

a-marras-2018-ss16-pw_high3

Antonio Marras

m-katranzou-2031-ss16-pw_high3

Mary Katrantzou

Bemutatók, melyeken ez a trend volt megfigyelhető: AF Vandevorst, Antonio Marras, Daks, Libertine, Marni, Mary Katrantzou, Sibling, Sonia Rykiel, Thomas Tait, Thom Browne

… és semmit

A közösségi média által kreált tökéletesség hullám után felüdülés olyan trendet látni, ahol nem kell többnek lennünk, mint amik valójában vagyunk. Olyan sminkekről van szó, melyek úgy néznek, ki mintha nem viselnénk egy szem sminket se, de mégis jobban nézünk ki annál, mintha smink nélkül mennénk ki az utcára. Abszolút minimál hatású smink, mely nem fél megmutatni a viselője apróbb hibáit és különlegesebb vonásait.

Ennél a trendnél a kontúrozás és kiemelés szerepét a Strobe Cream veszi át, ami egy igazán kellemes, természetes fényt ad a bőrnek. Merd vállalni önmagad!

The Face

„A gyönyörű nyers valónk” – Lucia Pieroni ezekkel a szavakkal illette a trendet. Igazi szépítő sminkek, melyek láthatatlanul teszik szebbé a viselőjét. Egy leheletnyi korrektor a megfelelő helyekre, egy kis púder vagy egy kis highlighter és máris kész a gyönyörű, természetes hatást keltő smink, mely csak rólad szól.

chloe-2007-ss16-pw_RT

Chloé

j-galliano-2058-ss16-pw_high2 Emilio Pucci

vetements-2053-ss16-pw_high2

Vetements

Bemutatók, melyeken ez a trend volt megfigyelhető: Chloé, Courréges, Emilio Pucci, Hood by Air, John Galliano, Jean-Pierre Braganza, Marco de Vincenzo, Msgm, Rick Owens, Paul Smith, Rag & Bone, Vetements

Lustre

Natúr smink egy kis csillogással: az arc különböző pontjaira elhelyezett highlighter, valamint ezüstös és barack árnyalatok igazán modern külsőt kölcsönöznek mindenki számára. A bőr igazán hidratáltnak, természetesnek és fénylőnek hat.

a-demeulemeester-2094-ss16-pw_high2

Ann Demeulemeester

h-ackermann-2025-ss16-pw_high3

Haider Ackermann

osklen-2002-ss16-pw_high_1

Osklen

Bemutatók, melyeken ez a trend volt megfigyelhető: Ann Demeulemeester, Delpozo, Etro, Iris van Herpen, léa Peckre, Haider Ackermann, Osklen, Preen, Proenza Scgouler, Simone Rocha, Vivienne Westwood Red Label, Zac Posen

Raw Defined

Kevés alapozó, natúr színek és egy kis csillogás és csipet barnaság és már kész is a 90-es évek-beli szupermodell külső, vagy legalábbis annak egy modernizált verziója. Ez a trend ugyanazt a hatást akarja elérni, sokkal kevesebb sminkkel és természetesebb külsővel.

altuzarra-2201-ss16-pw_high

Altuzarra

b-casasola-2116-ss16-pw_high2

Barabara Casasola

p-gurung-2073-ss16-pw

Prabal Gurung

Bemutatók, melyeken ez a trend volt megfigyelhető: Alberta Ferretti, Altuzarra, Barabara Casasola, Blumarine, Carolina Herrera, Carven, Dsquared 2, J.JS Lee, Lemaire, Moschino, Prabal Gurung, Salvatore Ferragamo, Stella Jean, Versus Versace