Szépségnapló Tippek Oscar-díjas maszkmesterrel indul a KREA Smink és maszk képzése

Oscar-díjas maszkmesterrel indul a KREA Smink és maszk képzése

Szeptember 25-én indul hazánk egyetlen kétéves Smink és maszk képzése a KREA Kortárs Művészeti Iskolában. A KREA által kidolgozott és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által jóváhagyott programkövetelmény alapján induló képzés célja, hogy hiteles szakemberek bevonásával kiemelkedően magas színvonalú oktatást nyújtson a hallgatók részére. Ezért az Elek Zoltán védnöksége mellett és Petrilla Orsolya szakmai vezetésével induló képzés programjában nem csak a legújabb sminkelési technikák és a klasszikus szakmai ismeretek elsajátítását célzó elméleti és gyakorlati tárgyak, hanem a művészeti, produkciós és vizuális ismeretek is helyet kaptak.

elek_petrilla

„A képzés követelményeinek meghatározása során kiemelt célunk volt, hogy a KREA Iskola Smink és maszk képzésének elvégzése után hallgatóink bárhol megállják a helyüket. Elég, ha arra gondolunk, hány nemzetközi filmes produkció forgatott az elmúlt években hazánkban. Ahhoz, hogy a hazai és nemzetközi filmek, sorozatok, videoklipek forgatásán, illetve a színpadi produkciók, koncertek előkészítésén minél több magyar sminkes és maszkos szakember vehessen részt, itt volt az ideje, hogy a hazai szakmai képzést magasabb szintre emeljük. A KREÁ-ban induló képzés magas szakmai színvonalára pedig garancia Petrilla Orsolya szakvezető és Elek Zoltán, az egyetlen magyar származású Oscar-díjas maszkmester neve.” – mondta a képzés indulásáról Nemes Mária, a KREA Iskola igazgatója.

A Smink és maszk képzés különlegessége, hogy a hallgatók tanulmányaik során egyhetes tanulmányútra utazhatnak Los Angeles-be, amely alatt a szakma egyik legkiemelkedőbb nemzetközi rendezvényén, az International Make-up Artist Trade Show (IMATS) kiállításon is részt vesznek. Emellett a diákok lehetőséget kapnak, hogy az oktatás folyamán valós szakmai gyakorlatot szerezzenek filmforgatásokon, illetve vizsgafilmekben.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola 4 féléves Smink és maszk képzésének jelentkezési határideje 2015. június 22. További információk a jelentkezésről: www.kreaiskola.hu

Fotó: marieclaire.hu