Szépségnapló Arcápolás Nivea Pure Effect termékcsalád

[TESZT] Nivea Pure Effect termékcsalád

Számtalan ember küzd a pattanásos és a mitteszeres bőr okozta kellemetlenségekkel, melyeket legtöbben a serdülőkor alatt tapasztalhatunk a hormonváltozásnak köszönhetően. Sajnos a bőrön még a pubertás kor után is könnyen kialakulhatnak pattanások és mitesszerek, például az intenzív stressznek köszönhetően. Az ilyen problémákat a stressz hatására nagy mennyiségben felszabaduló hormonok, mint például a férfi androgén hormonok vagy a kortizol okozza, amelyek a faggyútermelés megnövekedését eredményezik.

A problémás bőr bizonyítottan sokaknak okoz gondot. Egy európai felmérés során a megkérdezett 15 és 24 év közötti nők több mint 40 százaléka állítja, hogy mitesszerektől és pattanásoktól szenved. A bőrgyógyászok úgy vélik, a bőrproblémák felének a helytelen ápolás vagy tisztítás az oka. Még akkor is, ha egyesek bőre hajlamosabb a pattanásokra és mitesszerekre, mint másoké, a probléma a megfelelő termékek használatával és korrekt alkalmazásával jól kezelhető.

Sajnos én is a fent említett csoportba tartozom. Bár már régen túl vagyok a tinédzser éveimen, de a bőrproblémáim megmaradtak, igaz, már messze sem olyan súlyos mint tizenöt éves koromban. Emlékszem, hihetetlenül irigyeltem azokat a társaimat, akik tökéletes arcbőrrel rendelkeztek, és mindent megtettem azért, hogy ezeket a hibákat orvosolni, vagy legalább leplezni valamivel. Sokféle terméket kipróbáltam, volt ami ideig-óráig hatásosnak bizonyult, volt amitől sokkal rosszabb lett a helyzet, de szerencsére akadt olyan is, amitől javult a bőröm állapota. Ezen utóbbi kategóriába tartozik a Nivea problémás bőrre kifejlesztett termékcsaládja is, a Pure Effect, amit bátran merek ajánlani minden hasonló gondokkal küzdő olvasónknak is, mivel nekem abszolút kedvencemmé vált.

Miről is van szó pontosan? A Nivea Visage fiataloknak szóló termékcsaládja: a kollekció Pure Effect néven kapható, és a megújult termékek igyekeznek a zsíros, problémás bőr minden igényét kielégíteni: eltávolítják a szennyeződéseket, gyengéd, de alapos ápolást nyújtanak és segítenek megelőzni az arcbőr kellemetlen csillogását. A termékcsalád éppen azt nyújtja, amire a bőrnek szüksége van: hatékony, mégis gyengéd tisztítást és hidratáló ápolást. Az 5 variánsból álló Pure Effect termékcsalád a problémák gyökerénél fejti ki hatását.

A Pure Effect termékcsalád három tagból áll: egy egylépéses mélytiszítóból,  egy pórustisztító tonikból és egy mattító krém zseléből. Természetesen a szokásos három lépéses tiszító folyamatról van szó (tisztítás, tonizálás és hidratálás), mely segít alaposan megtisztítani a nap során felgyülemlett szennyeződésektől a bőrünket, hidratál és segít meggátolni a túlzott zsírosodást.

nivea_pure_effect4 nivea_pure_effect5

Mivel nekem már gondolnom kell a ráncok megelőzésére is, ezért én általában hidratálóként a Q10 Plus ránctalanító nappali arckrémet használom, éjszakára pedig az Aqua Effect regeneráló krémet, ami hihetetlenül jól hidratálja a bőrt.

NIVEA PURE EFFECT ALL-IN-1 Egylépéses Mélytisztító Gél

nivea_pure_effect1

Bőrünk komoly irritációnak van kitéve minden egyes nap – por, ásványi sók, baktériumok, smink, faggyú és környezeti méreganyagok. A pórusokat, különösen a zsíros bőr pórusait naponta meg kell szabadítani ezektől. A többfunkciós ALL-IN-1 Egylépéses Mélytisztító Gél egyetlen egyszerű lépésben szünteti meg a szennyeződéseket. Mélyen tisztítja a bőrt, hámlasztó hatása van, használható mattító hatású maszkként, csökkenti a pattanásokat okozó baktériumok számát, a magnólia-kivonatnak köszönhetően pedig kíméletesen óvja a bőrt az irritációtól. Nagy előnye, hogy maszkként is lehet használni , így rögtön többfunkcióssá válik!

 

NIVEA PURE EFFECT STAY CLEAR Pórustisztító Tonik

nivea_pure_effect2

Alkoholmentes pórustisztító tonik tengeri sóval. Segít megelőzni a pattanások és mitesszerek képződését. Tisztítja és frissíti a bőrt. Eltávolítja a faggyút és a szennyeződéseket anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt, és tengeri sóval segít megelőzni a pattanások és a mitesszerek kialakulását. Azon kevés tonikok egyik, amely nem szárítja ki a bőrt.

 

NIVEA PURE EFFECT CONTROL SHINE Mattító Krém Zselé

nivea_pure_effect3

Olajmentes mattító-hidratáló krémzselé tengeri ásványokkal, mely mattító pigmentek segítségével gyorsan és hosszantartóan eltünteti a kellemetlen csillogást. UVA/UVB szűrővel véd a káros napsugaraktól. A frissítő krém zselé tengeri ásványokkal gyorsan felszívódik és egész napra hidratálja a bőröd. Mint már fentebb említettem, ezt a terméket kevesebbet használom, mint a másik kettőt, mivel a koromhoz másdajta hidratálást igényelek, de nagyon jó mattító hatása van.

A NIVEA PURE EFFECT 3 lépcsős programja a tiszta és egyenletes bőrért:

1. lépés: Tisztítás a pórusok mélyéig a NIVEA PURE EFFECT ALL-IN-1 Egylépéses Mélytisztító Géllel. 2. lépés: Tonizálás a EFFECT STAY CLEAR Pórustisztító Tonikkal. 3. lépés: Hidratálás és mattítás a CONTROL DHINE Mattító Krém Zselével.