Szépségnapló Divat Szicília szigete inspirálta a Dolce&Gabbana legújabb szemüveg-kollekcióját

Szicília szigete inspirálta a Dolce&Gabbana legújabb szemüveg-kollekcióját

A Dolce&Gabbana új, vintage stílusú szemüveg-kollekciójából kiemelkedik egy fehér virágmintás, vörös rózsákkal és arany brossokba foglalt gyöngyökkel díszített, limitált számban készült darab, melyből mindössze egyetlen egy került Közép-Európába. A hétszázezer forintos napszemüveg addig járja majd az országokat, amíg gazdára nem talál, de elsőként néhány hónapon keresztül nálunk, egy győri Trend Optika kínálatában elérhető.

A mama brokátja

Domenico Dolce és Stefano Gabbana ceruzáit az édesanyák iránti szeretet kimutatásának vágya vezérelte a luxus divatház őszi-téli szemüveg-kollekciójának tervezése során. A „Mama Brokátjai” névre keresztelt sorozat izgalmasan keveri a régi elemeket a modern formákkal. A díszes szemüvegkeretek a barokk paloták bútorzatát elevenítik fel mind a finoman dombornyomásos egyszínű változatok, mind a fehér virágmintával, valamint egy csokornyi vörös rózsával díszített fő darab esetében.

DOLCE-GABBANA-FW15-dg4275h_1574_87

Ez utóbbiból mindösszesen ötszáz darab készült, melyek közül egyetlen egy került Közép-Európába. A hétszázezer forintos napszemüveg addig járja majd az országokat, amíg gazdára nem talál, de elsőként néhány hónapon keresztül nálunk, egy győri Trend Optika kínálatában elérhető. A (DG4275H sorozatjelű) modell formatervét a virágdíszítések mellett arany brossokba foglalt apró gyöngyök teszik még különlegesebbé. A szemüveg keretének belső része fekete, a lencséi pedig füstszínűek. Fényűző dobozban, brokátszövésű, virágmintás tokkal és táskával kiegészítve kerül a boltba.

 

Nemesek ruhája

A brokát gazdagon díszített, mintás szövetet jelöl, melyet gyakran selyemből készítenek és arany vagy ezüst szálakkal szőnek át. Az anyagot régebben férfi és női díszruhák készítéséhez, valamint bútorok bevonására egyaránt használták. A szövésnek ez a módja a középkorban Bizáncon keresztül jutott el nyugatra, de akkor még állatok bőréből metszett, és az egyik oldalán bearanyozott szalaggal körültekert fonalat használtak a minták létrehozására.

A vintage stílus jelentése, hogy a különleges, régi vagy réginek látszó elemeket bátran keverjük újakkal, és izgalmas kiegészítőket hozzáadva egyedi, merész, szexi, csajos és vidám összeállításokat hozunk létre.

DOLCE-GABBANA-FW15-dg4267_3001_13

A Dolce&Gabbana őszi-téli kollekciójában most bemutatott (DG4267 sorozatjelű) női napszemüvegek elejét büszkén viselhető virágminta díszíti. A semleges, szövet hatású háttérre felvitt virágokat acetát keret hangsúlyozza ki. Az elérhető színkombinációk: fekete keret szürke színű átmenetes lencsékkel, piros keret barna átmenetes lencsékkel, púderszínű keret konyakszínű átmenetes lencsékkel, valamint benzinzöld keret barna átmenetes lencsékkel. Mindegyik keret fényűző dobozban kerül forgalomba, mely tokot és táskát is tartalmaz.

DOLCE-GABBANA-FW15-dg3239_groupage_vertical

Meleg piros, fekete, benzinzöld és csokoládé színekben jelentek meg a Dolce&Gabbana őszi-téli szemüveg-kollekciójának legújabb (DG3239 sorozatjelű) darabjai. Az acetát alapanyagból készült szögletes kereteket barokk díszítés teszi izgalmassá, melynek dombornyomása jó kontrasztot ad a semleges, szövethatású háttérrel. A kollekció többi eleméhez hasonlóan ezek a modellek is fényűző dobozokban, szemüvegtokkal és táskával kiegészítve kerülnek a boltokba.

DOLCE-GABBANA-FW15-dg4270_3019_8g

Fehér és vörös rózsák fekete háttéren: ez a romantikus motívum díszíti a Dolce&Gabbana (DG4270 sorozatjelű) finoman szögletes formájú új napszemüvegeit. A modellek öt színkombinációban kaphatóak, melyek közül talán a külső részén virágmintával díszített, fekete belsejű, szürke átmenetes lencsével rendelkező a legizgalmasabb. Ezenkívül választhatunk még kívülről fekete, de belül virágmintával díszített változatot szürkeszínű átmenetes lencsével, valamint benzinzöld, piros, illetve fehér keretet zöld, szürke, illetve ezüsttükör lencsékkel.

DOLCE-GABBANA-FW15-dg3246_groupage_horizontal

Macskaszem formájú szemüvegkeretekkel teszi izgalmassá a telet a Dolce&Gabbana. A formatervet fekete háttéren megjelenő, fehér és vörös rózsákból álló díszítés teszi nőiessé és romantikussá. A (DG3246 sorozatjelű) modell több színben érhető el: a fekete, külső részén díszített változatot a piros, a benzinzöld és belül virágmintás fekete modell kíséri.

DOLCE-GABBANA-FW15-dg4268_502_13

A Dolce&Gabbana új (DG4268 sorozatjelű) napszemüvegeit finom vonalvezetés jellemzi, mialatt az acetát keret és szárvégek szépen fogják közre az arany fémszárakat. A színváltozatok között elérhető a klasszikus havannai barna, melyet a régi szicíliai paloták burkolatának márványerezetét megidéző szürke, zöld vagy homokszínű márványminta tesz teljessé. A keretekbe többtónusú lencsék, valamint a havannai verzióban feketeszínű tükrös lencsék kerültek.

DOLCE-GABBANA-FW15-dg3242_502

Az acetát keret finom profilja és a lágy szárvégek szép kontrasztot adnak a vintage stílusú arany fémszárnak. A Dolce&Gabbana (DG3242 sorozatjelű) szemüvegkeretének pantoszkópikus dőlése nagyobb látószöget biztosít viselőjének. A klasszikus fekete és havannai barna mellett a modell elérhető szürke, zöld és homokszínű márványmintával, melyek a régi szicíliai paloták márványburkolatának látványát elevenítik fel.