Szépségnapló Smink Maybelline The Nudes paletta

[TESZT] Maybelline The Nudes paletta

Kicsit megkésve ugyan, de végre hazánkban is kapható lesz a Maybelline The Nudes paletta, amely 12 csodálatos, a nude, illetve a természetes sminkek szerelmeseinek elengedhetetlen árnyalattal örvendeztet meg minket. Kevés olyan drogériákban kapható paletta van jelenleg itthon, amiben ennyi árnyalat közül válogathatunk.

A The Nudes paletta nemzetközileg már 2014 nyarától kapható, hozzánk egy év csúszással érkezett meg.

Külső, csomagolás

Abszolút letisztult, fekete csomagolásban érkezik a paletta, melynek tetején átlátszó műanyag borítás található, így az összes árnyalat rögtön a szemünk elé tárul. A palettát kinyitva a szemhéjpúderek mellett egy kétoldalú szivacsos applikátort találunk, amely formájának köszönhetően kiváló a színek satírozásához! Egy dolgot hiányolok csak: sokkal praktikusabb lett volna egy kis beépített tükörrel, de mivel általában mindenki hord magával kompakt púdereket, ez legyen a legnagyobb gond, nem igaz?

HIRDETÉS

maybelline_thenudes_2

A csomagolás hátulján található a paletta talán legszuperebb dolga: egy kis leírás, ami megmutatja, hogy melyik színt, hova érdemes felvinnünk a szemünkre. Kettes, hármas, illetve négyes csoportokra osztva, attól függően, hogy ki mennyi színt szeretne használni, vagy épp a sminkelést tekintve mennyire magabiztos.

maybelline_thenudes_3

Az árnyalatok

Mint ahogy már korábban írtam, a paletta 12 árnyalatból áll. Mindent megtalálunk benne: sötétebb, mattabb színeket az árnyékoláshoz, világosabb, selymesebb fényű színeket kiemeléshez, vagy épp bronzosabb árnyalatokat egy kis csillogás eléréséhez.

maybelline_thenudes_4A paletta első hat árnyalata

maybelline_thenudes_6A paletta első hat árnyalata swatch formájában

Ami a pigmentáltságot illeti, a sötétebb, valamint a mattabb árnyalatok nagyon jók és tartósak, tökéletesen lehet velük dolgozni. A világosabb, fényes hatású színek viszont kicsit erőtlenebbek, de lágy fényt így is kapunk tőlük, ráadásul egy kis primer sokat segíthet rajtuk.

maybelline_thenudes_5A paletta második fele

maybelline_thenudes_7… és a swatch róluk

Összességében egy nagyon jó palettáról beszélünk, egy-két gyengébb láncszem azért becsúszott közéjük, de szerencsére elenyésző mennyiségben. Aki a nude sminkek szerelmese, vagy a barnább, vagy épp természetesebb árnyalatok híve, annak bátran ajánlom.

HIRDETÉS
ÉRTÉKELÉS
Külső, csomagolás
8
Praktikum
8
Színek, árnyalatok
9
Tartósság
8
Színek erőssége
9
Előző cikkNégy szuper tavaszi arcápolási rutin a gyönyörű bőrért
Következő cikkMiről árulkodnak a bőrhibáid?