Szépségnapló Tippek Miről árulkodnak a bőrhibáid?

Miről árulkodnak a bőrhibáid?

Ha a szem a lélek tükre, akkor az arc segíthet nekünk abban, hogy megértsük a testünk bizonyos jelzéseit. Az ayurvédikus és kínai orvoslás alapjaira épülő módszer lényege, hogy az arcod egyfajta útmutatóként tekintik, ahol a különböző bőrhibák (pattanások, mitesszerek stb.) elhelyezkedései más és más betegségre utalhatnak a szervezetünkben.

Mondok egy példát: tegyük fel, hogy a homlokod közepén folyamatosan pattanások jelentkeznek, amiket nem tudsz eltüntetni. Egy úgynevezett arc térkép segítségével meg tudod nézni, hogy az adott terület melyik szerved kivetülése, majd megfelelő diétával, életmódváltással vagy apró trükkel eltüntetheted a kellemetlen ragyát. Érdekes, igaz?

Lássuk, melyik rész pontosan miért felelős:

arc_terkep

1 & 2 – Ez a rész az emésztőrendszerért felelős. Egyél kevesebb feldolgozott és zsíros ételt és igyál sok folyadékot!

3 – Ez a rész a májért felel. Igyál kevesebb alkoholt, valamint csökkentsd a zsírosabb ételek és a tejtermékek fogyasztását. Ezen a részen mutatkoznak meg először az ételallergia tünetei is, szóval érdemes figyelned a tünetekre.

4 & 5 – A vesék területe. A szem alatti elvátozások, beleértve a szem alatti sötét karikákat is, utalhatnak a dehidratációra. Figyelj arra, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyál minden nap!

6 – A szív területe: ellenőrizd rendszeresen a vérnyomásodat és a B vitamin szintedet. Csökkentsd a hús és a fűszeres ételek fogyasztását, mozogj minden nap és töltsd sok időt a szabadban. Figyelj arra, hogy a „rossz” zsírok helyett „jó” zsírokat fogyassz, mint például Omega 3 és 6 zsírban gazdag ételeket (diófélék, avokádó,hal stb.) Az arcon ezen része hajlamosabb a legjobban a tág pórusokra, ezért sose felejstd el lemosni a sminkedet esténként és figyelj oda a megfelelő bőrápolásra.

7 & 8 – Igen, már megint a vesék. Csökkentsd az alkohol, a cukros italok és a koffein fogyasztásodat!

9 & 10 – Légzőszervek: ha dohányzol vagy bármilyen légzőszervi betegségben szenvedsz, akkor ez lehet a te problémás területed. Ha egyik sem jellemző rád, de mégis pattanásos vagy ezen a részen, akkor próbáld meg csökkenteni a cukorbeviteledet, egyél minnél több zöld színű zöldséget és legyél sokat a szabadban. Plusz tipp: tisztísd rendszeresen a mobilodat és a párnádat, ugyanis erre a területre hatnak a legrosszabbul. Gondoltad volna?

11 & 12 – Hormonális változások, stressz: néha sajnos nem tudjuk elkerülni őket, ugyanúgy ahogy a stresszt sem, így sajnos mindkét állapot kivetül erre a területre. Figyelj oda rá, hogy legalább 8 órát aludj, igyál sok folyadékot és tartsd tisztán a bőrödet.

Furcsa tény: a bőrhibát megjelenése ezen a részen jelezheti azt is, hogy mikor és melyik oldalon ovulálsz.

13 – Gyomor: ha ez a problémás területed, akkor vigyél minnél több rostot az étkezésedbe, a reggeli kukoricapelyhed cseréld le inkább korpás verzióra és egyél mellé szilvát. Igyál több gyógynövényteát hogy serkentsd az emésztésedet.

14 – Betegségek: ha ezen a területen vannak bőrhibáid, akkor az intő jele lehet annak, hogy a szervezeted éppen egy betegséget próbál leküzdeni. Próbálj meg sok folyadékot inni, pihenj sokat és végezz sok relaxáló gyakorlatot (pl. jóga).

Szóval ha legközelebb bőrhibákat észlelsz az arcodon, vagy karikák vannak a szemed alatt, akkor érdemes kikeresned a probléma okát erről a kis „térképről”. A bőröd így próbál neked jelezni, ha valamelyik szerveddel probléma van. Ettől függetlenül ne felejtsd el, hogy bármilyen komolyabb problémánál mindig orvossal konzultálj!