Szépségnapló Arcápolás A három legjobb anti-aging összetevő, ami tényleg fiatalít

A három legjobb anti-aging összetevő, ami tényleg fiatalít

„Bár az öregedés egy természetes folyamat, az egységes, fiatalos bőrképet, a feszes és tónusos arcbőrt minél tovább szeretnénk megőrizni” – mondja Oláh Róbert, a Natics termékfejlesztési vezetője, aki szerint néhány, a természetben is megtalálható hatóanyag és az egészségtudatos, kiegyensúlyozott életmód egyértelműen segít a ráncok enyhítésében és a bőr feszesítésében.

Belső és környezeti hatások okozta öregedési folyamatok

Az öregedés alapvetően egy teljesen természetes folyamat, ami tulajdonképpen a születésnél kezdődik, és végig kísér bennünket egész életünkben. A bőr öregedése a test többi részéhez hasonlóan változással jár: az eltérő bőrrétegek az életkorral összefüggően szerkezeti változásokon mennek keresztül. 

„Az arcbőr megjelenésének megváltozása gyakran az öregedés első látható jele, és ez jelentős hatással lehet érzelmi és mentális jólétünkre is” – magyarázza a szakértő. Hozzáteszi: van azonban néhány rendkívüli természetes hatóanyag, amely egyaránt alkalmas prevenciós célokra, valamint arra is, hogy visszafordítsa a bőr öregedésének folyamatait azáltal, hogy fokozza a bőr rugalmasságát és a kollagéntermelését. 

Természetes megoldások, TOP hatóanyagok

A MagyarBrands díjas NATICS magyar kozmetikai márka szakértője, dr. Csellár Zsuzsanna esztétikai bőrgyógyász szerint a retinal, a C-vitamin, valamint az AHA jolly jokernek számít a bőr fiatalos képének megőrzésében. 

1. RETINAL

A retinolnál vélhetően tízszer hatékonyabb retinal igazoltan csökkentik a finom ráncok mellett az elmélyült mimikai ráncokat is azáltal, hogy fokozzák a kollagén-termelést, csökkentik a bőr megújulási idejét is. Számos további előnyük van: halványítják az öregedés során létrejövő pigmentfoltokat, egységessé teszik a bőrképet. 

2. C-VITAMIN

Sejtkultúra-vizsgálatok kimutatták, hogy az arcápolók által bevitt C-vitamin fokozza a bőr vízmegkötő képességét, és igazolták azt is, hogy a kollagénszintézis javításával enyhíti a ráncképződést és a meglévő ráncokat csökkenti. A C-vitamin bőregészségre gyakorolt ​​összes hatása közül a sebgyógyulásra gyakorolt ​​jótékony hatása a leglátványosabb, de csökkentik a melaninszintézist is, ezáltal alkalmassá válik a bőr hiperpigmentációjának és az öregedési foltoknak a kezelésére.

3. AHA HÁMLASZTÁS

Vizsgálatok igazolták az alfa-hidroxisavak (AHA) ránctalanító képességét, valamint azt is, hogy fokozzák a bőr rugalmasságát és tónusosságát, miközben javítják a hidratáltságát is. Emellett számos bőrprobléma, például pattanások, hegek, pigmentációk, bőrszárazság és ráncok kezelésére is használják, mivel serkentik az epidermális sejtek hámlását és elősegítik azok megújulását – azaz bőr újjászületik, a pigmentfoltok halványodnak és a ráncok enyhülnek.