Szépségnapló Arcápolás Bemutatkoznak az ILCSI legújabb anti-aging készítményei

Bemutatkoznak az ILCSI legújabb anti-aging készítményei

Ma már szinte alapkövetelmény, hogy azok a kozmetikumok, amik a bőrünkkel érintkeznek a lehető legnagyobb százalékban természetes összetevőkből álljanak, de a lehetőségek sokaságában a hatóanyagok ismerete nélkül nehéz eligazodni. 

A jelenlegi ismeretek szerint ebben a kategóriában az egyik leghatékonyabb összetevő a természetes forrásból származó retinal, ami olyan elemekkel kiegészülve, mint például a sárgabarack, a sárgarépalé és a berkenye hosszútávon hozzájárulhat a bőr fiatalságának megtartásához. Éppen ezért alkotják ezek az összetevők az ILCSI legújabb készítményeit, a Retinal termékeket.

Az anti-aging: nemcsak az idősebb korosztály számára fontos

Az anti-ageing kezelések a ráncok simításában és elkerülésében, a pigmentfoltok, aknék kezelésében és megelőzésében, mélyhidratálásban és feszesítésben segítenek. Ezek pedig mind olyan problémák, amik nemcsak az idősebb korosztálynál jelentkezhetnek. Vannak persze szerencsések, akiken “nem fog az idő”, de az alapvetés mégiscsak az, hogy a fiatalító bőrápolás a megelőzéssel kezdődik, akár már a húszas években. Persze, sohasem késő, hiszen a rendszeres és megfelelő hatóanyagokkal történő kezelés látványos eredményekkel járhat.

Sárgabarack, répa, berkenye: a természetes összetevők ereje

Az utóbbi években egyre jobban megismeri a széles közönség is a természetben megtalálható hatóanyagokat, mindig vannak azonban felfedezetlen területek. A bőröregedés megelőzésében például kiemelkedik három növény és a bennük található elemek. A sárgarépa például magas A-vitamin- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően segít megóvni a bőr egészségét, aktívan tesz a ráncok és pigmentfoltok kialakulása ellen. A benne található nagy mennyiségű C-vitamin elősegíti a szervezetben a kollagéntermelést, amely javítja a bőr rugalmasságát, és késlelteti annak öregedését, nem is beszélve arról, hogy a bőrszárazság megelőzésében is segít. Akárcsak a berkenye, amit sokan magas antioxidáns tartalma, krónikus betegségek megelőzésében és kezelésében játszott szerepe és vérkeringés javító funkciója miatt ismernek. Ez a kis csodanövény a bőrre is nagyon jó hatással van, hiszen rendkívül magas a vízmegkötő képessége, így a bőr hidratáltságát biztosítja.  A sárgabarack pedig tele van A-, B-, C-, D-vitaminnal, amik  a fiatalság és az egészség forrásai. Hidratálja és megóvja a bőrt a káros környezeti hatásoktól és pigmentfoltok halványításában is szerepet játszik, így nem véletlen, hogy szinte minden bőrtípusra pozitív hatással van.

Mi az a retinal és miért jó?

“A bőröregedés megelőzése kapcsán gyakran esik szó retinol nevű hatóanyagról, ami az A-vitamin egyik formája és a bőrmegújulást segíti. Kevesebbszer beszélünk azonban a retinalról, ami a második legerősebb retinoidféle, a retinol átalakult formája. Kutatások szerint ez több mint tízszer olyan hatékonyan alakul át a bőrben aktív sav formára, mint a retinol, mégis sokkal gyengédebb, így jobb választás lehet egy olyan kozmetikum, ami már alapól ezt tartalmazza – mondja Szanyi Ágota, az Ilcsi szakmai vezetője. „A retinal segít a hámsejtek mielőbbi megújulásában, így a hámréteg és a bőr önmegújító funkcióit támogatva a fokozott pigmentrendellenességek halványításában, és az aknék kezelésében is hasznos lehet. Fontos azonban, hogy ez egy erős hatóanyag, amihez a bőrt hozzá kell szoktatni, így érdemes alacsonyabb koncentrációjú termékkel kezdeni. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy a retinalnak fényérzékenyítő hatása van, így a bőr védelmében javasolt fényvédőt is használni. Terhesség és szoptatás esetén azonban érdemes kerülni ennek a hatóanyagnak a használatát” – tanácsolja a kozmetikus.

Mit kell tudni az Ilcsi Retinal termékcsaládjáról?

A legrégebbi hazai natúrkozmetikum-márka számára mindig is alapvetés volt, hogy a természetes szépség a természetből ered. Éppen ezért az általuk készített termékek magas hatóanyag tartalmú növényekből és gyógynövényekből állnak, amik szinte 100%-ban saját és hazai biogazdálkodásból származnak. A Retinal termékcsalád alapját is az innen származó sárgabarack, sárgarépalé és berkenye alkotja, amit a szintén természetes forrásból származó, COSMOS minősítéssel rendelkező, vegán retinal hatóanyag egészít ki. A termékcsalád két szérumból áll: a 0,05%-os a fiatalabb korosztálynak ajánlott, illetve azoknak, akik még csak most ismerkednek az anti-aging kezelésekkel, míg a 0,1%-osat az érettebb bőrre fejlesztették ki. A két szérumot, heti 1-2 alkalom rendszerességgel, otthoni használatra ajánlják a szakemberek, míg a termékcsalád harmadik tagja a 0,05%-os zselé professzionális kozmetikai kezelésekhez készült.