Szépségnapló Divat A héten érkezik a boltokba a H&M különleges kapszulakollekciója!

A héten érkezik a boltokba a H&M különleges kapszulakollekciója!

Immár hatodik alkalommal mutatkozik be a H&M fenntartható anyagokból készült kollekciója, a Conscious Exclusive.

A biopamutból, eukaliptuszból és bambuszból, tengerparti műanyaghulladékból, valamint újrahasznosított pamutból, farmerból és üvegből készült darabok hűen tükrözik a márka célját: minél több ember számára elérhetővé tegyék a fenntartható és minőségi divatot úgy, hogy közben csökkentsék a vállalat ökológiai lábnyomát.

A 2017-es Conscious Exclusive kollekció április 20-án érkezik, és a ruhák és kiegészítők mindegyike fenntartható anyagokból készült. Ilyen például a bioselyem, biopamut, biovászon, az újrahasznosított poliészter, újrahasznosított műanyag, a Tencel és a BIONIC®.

A Tencel az eukaliptuszfából készült fonal, amely azért jó választás, mert a fák, amelyekből származik, fenntarthatóak. Az ehhez használt fák vízigénye csekély, és például a gyapotnál kevesebb növényvédőszert igényelnek, tehát a lyocell nagyszerű, környezetbarát választás. Főleg, mivel a használt kémiai anyagok 99,5%-át zárt körfolyamatban használják, ami azt jelenti, hogy használat után felfogják és újra felhasználják.

A BIONIC® egyfajta poliészter, amely újrafeldolgozott tengerparti műanyag hulladékból készül. Az eredmény egy gyönyörű, jól alkalmazható, légies anyag. A hulladékokat Kína Hainan nevű szigetének partjairól gyűjtik össze. Az összegyűjtött hulladékot további PET palackokkal együtt bedarálják, hőkezelik, textilrostokká alakítják, majd fonallá nyújtják. A 2017-es Conscious Exclusive kollekció ikonikus estélyi ruhájához 89 normál méretű PET palackot használtak fel.

A kollekció április 20-ától kapható világszerte a kijelölt üzletekben, itthon a Váci1-es üzletben, valamint online.