Szépségnapló Divat AGNESKOVACS leather design: új kollekció és webshop

AGNESKOVACS leather design: új kollekció és webshop

Több újdonsággal is készült erre a szezonra az AGNESKOVACS leather design. Kovács Ágnes legújabb kollekciójának megalkotásakor egyik kedvelt inspirációs forrásából, a hidakból merített ihletet. Bonyolult szerkezeti felépítésük és összekötő funkciójuk egyedi módon jelenik meg a táskákban.
PONS_agneskovacs_1

„Lassan 8 éve élek Budapesten, számomra a hidak jelentik az egyik legnagyobb inspirációt a városban. A hidak kapcsán a monumentalitás egyfajta kétellyel, félelemmel párosul bennem, hiszen a stabil szerkezet alatt a folyó állandó mozgásban van. Ez az ambivalencia egy felhőtlen szabadságérzetet generál, amelynek segítségével kiléphetünk kicsit a mindennapokból – ez számomra a “híd élmény”. A kedvencem az Erzsébet-híd, imádok rajta átsétálni, egyrészt, mert magas, így jól belátni a város szépségeit, másrészt dinamikus szerkezete zseniális. – mondta el a tervező.
PONS_agneskovacs_3

Az AGNESKOVACS leather design esztétikája minden felesleges részlet elhagyásával, a funkció által vezérelt formák friss egyszerűségében valósul meg. A táskák jellegzetes karakterét az egyedi kialakítási technika adja; minden esetben egyetlen lapból, hajlítások és hajtások váltakozásával készül el a varrással rögzített végső forma.

HIRDETÉS

A magas minőségű bőrhöz japán akácfa-elemek csatlakoznak minden darabon. Ez a látvány mellett funkcionálisan is hangsúlyos, ugyanis a hajtogatott szabásminta rögzítésén keresztül átkötő elemként is szolgál.

PONS_agneskovacs_2

A bőr és a fa kettőse mellett nagy hangsúlyt kaptak a kontrasztok a kollekció színeiben is, ennek eredménye a bézs és a fekete páros.  Előbbi egy visszafogott, érzelmes és naturális stílust képvisel, míg a fekete nagyon határozott karaktert ad a táskák sziluettjének. A kontraszt utal két világ összekötésére, két távoli pont harmonikus áthidalására,

A PONS kollekció tudatosan táplálkozik a tervező korábbi munkáiból is. Formailag a legutóbbi BREAKLINE és egy egyetemen elkezdett feladat továbbgondolásából született meg, koncepciójában viszont a TORII gondolatvilágát viszi tovább, hiszen a kapu és a híd bizonyos szempontból azonos jelentéssel bírnak. Mindkét eszköz átjárást biztosít egy „másik világba”, titokzatosság veszi körül ezeket.

PONS_agneskovacs_4

A PONS kollekció megtalálható lesz a Black Box Budapest üzletében, a Rododendron Art and Design Shopban és a Mono art and designban is.

A kollekció minden egyes darabja megtalálható a márka webshopjában:

www.agneskovacs.hu

https://www.facebook.com/agneskovacs.leather.design

HIRDETÉS
Előző cikkL’Oréal Casting Sunkiss Jelly: természetes, napszítta haj könnyedén
Következő cikkKülönleges kollekcióval újít a BP Clothing