Szépségnapló Testápolás Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau Fraiche

[TESZT] Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau Fraiche

Egy igazán üde, könnyed illatot mutatunk most be nektek. A Giorgio Armani parfümök mindig is nagy népszerűségnek örvendtek világszerte, köszönhetően a különleges és letisztult illatkompozícióiknak. Az Acqua di Gioia parfümök  is ezt a sikert támasztják alá, nem csoda tehát, hogy idén már a negyedik generáció került a boltok polcaira.

Az ikonikus illat mellé tavaly óta már kapható egy könnyebb, frissebb verzió is, ez az úgynevezett eau fraiche, ami tökéletes választás akkor, ha a nem szeretjük a nagyon erőteljes illatokat, vagy a nyári kánikulában valami könnyedebb viseletet szeretnénk.

Az Acqua di Gioia eredeti illat megszületését azon távoli szigetek inspirálták, ahol Giorgio Armani feltöltődik energiával, és ahol az esővíz és a tenger harmata elegyedik, olyan anyagot alkotva, amely a termékeny és buja természet lelkét idézi. Az Acqua di Gioia-ban, az erőteljes földi elemek egy erős, nyugodt, szabadlelkű nő imázsát keltik, aki tökéletes harmóniában él az anyatermészettel.


Az Acqua di Gioia Eua Fraiche az eredeti verzióhoz képest sokkal könnyedebb és frissebb, a vizes jegyek sokkal hangsúlyosabak lettek, míg a virág tónusok gyengébben érezhetőek.

Külső megjelenés

A parfüm üvegét abszolút a természet ihlette, már első ránézésre is a tengerpart jut róla eszembe, olyan mint egy homok által csiszolt üvegdarab. Formájának köszönhetően különleges módon törik meg rajta a fény, mintha belülről sugározná azt. Az eredeti illathoz képest sokkal halványabb színei vannak, ezzel is fokozva a frissebb, lágyabb hatást.

giorgio_armani_acqua_dio_gioia_6

A kupakot levéve rögtön láthatóvá válik az ikonikus GA monogram, ami a márka védjegye. Ezt leszámítva nincs rajta semmi felesleges díszítés vagy cicoma, és pont ez az, ami egyedivé teszi a parfümöt.

giorgio_armani_acqua_dio_gioia_8

Az illat

Egy virágos-vizes illatról van szó, melyben olyan fejjegyek találhatóak meg, mint a grapefruit, a citrom és a mandarin, a szívjegyei a jázmin, a tea valamint az ylang-ylang, alapként pedig a cédrusfa, a pézsma és a barna cukor szolgál. Első fújásnál számomra rögtön a virágos illatok domináltak, de a grapefruit és a mandarint is tisztán éreztem. Pár perc után előjöttek a méllyebb illatok is, akkor már a cédrusfa jellegzetes illatát is felfedeztem magamnak.

giorgio_armani_acqua_dio_gioia_9

Hihetetlenül kellemes illat, abszolút nem erőteljes, de ahhoz pont elég, hogy órákon keresztül érezze magán az ember. Számomra igazi nyári illat ez, ami így ősszel visszahozza a trópusi hangulatot a mindennapokba. Tartósságát tekintve 4-5 órán át simán érezhető, utána viszont folyamatosan kezd halványulni az aromája, de nem is várunk el többet tőle, hiszen ez egy lágyabb verzió.

giorgio_armani_acqua_dio_gioia_7

A Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau Fraiche megvásárolható a kiemelet parfümériákban!

Ajánlott fogyasztói ár:

100ml – 23.500 Ft
50 ml – 17.900 Ft
30 ml – 12.200 Ft