Szépségnapló Divat Blanche néven érkezik az AGNESKOVACS legújabb kollekciója

Blanche néven érkezik az AGNESKOVACS legújabb kollekciója

Új táskakollekcióval jelentkezett az AGNESKOVACS. A Blanche névre keresztelt gyűjtemény visszavonul a természetbe és felfedezőutat indít a magasba törő hegyek ormaira az inspiráció nyomában.

A fenséget sugárzó hegyek minden kultúrában a csodálat tárgyai voltak, és máig ihletői az emberi alkotásoknak, az építészettől a költészetig. Ősi szimbólumai az állandóságnak és a stabilitásnak, kifejezik azt az örökérvényűséget, amelynek megteremtése kezdetek óta az AGNESKOVACS célja.

Ez az időtlenség és nőies határozottság jellemzi az Blanche kollekció táskáit is, amelyek különlegessége kúp alakú formában és az anyagváltásban rejlik. Két különböző felület találkozik: a strukturált, préselt marhabőrre, homogén felület terül rá felidézve a hegycsúcsot beborító hósapkát. Innen ered a kollekció neve is; a Blanche az örökösen hófedte Mont Blanc-ra utal, amelyet “La Dame Blanche”-nak, vagyis Fehér Hölgynek is hívnak. A hegycsúcs lenyűgöző, fehér szépsége felidézi a mértéktartóan sikkes francia nő alakját, akit mindenki meg akar hódítani. Az AGNESKOVACS nő szintén ezt képviseli; a túlzásoktól mentes, mégis izgalmas eleganciát.

A Blanche kollekcióra jellemző anyagváltás által hangsúlyossá válik a táskák térbeli felépítése. Az alapot képző bőr és a ráterülő felső réteg együtt hajol a táska belseje felé, ezáltal kialakítva a táskák nyitódását. Az egymásra építkező és egymást erősítő rétegek struktúrája ismét az architekturális gondolkodás eredménye; az építészeti inspirációk jelentős szerepet kaptak a tervezés során.

A feszes formákat az új, csomózott vállpántok frissítik fel kiemelve a kollekcióra jellemző szofisztikált nőiességet.

A Blanche táskák fekete, pezsgő, illetve – limitált darabszámban – napsárga árnyalatban lesznek elérhetőek. A kollekció a Budapest Central European Fashion Weeken debütált március 29-31. között, a Várkert Bazárban.

Kampányfotók: Oleg Borisuk

Styling: Kiss Márk

Model: Esti Laura / Visage/

Smink: Nemes Kinga

Haj: Zomborka Miska