Szépségnapló Hajápolás Braun Satin Hair 7 IONTEC kefe

[TESZT] Braun Satin Hair 7 IONTEC kefe

Gondolom ismeritek azt az érzést, amikor egy fontosabb eseményre kell mennetek (legyen az egy megbeszélés, randi vagy épp egy szombat esti buli) és igyekeztek minél szebb éneteket előhozni abban a kis időben, amit a készülődére szántok, de valahogy semmi sem sikerül úgy, ahogy azt elterveztétek.

via GIPHY

Nálam ez az esetek hetven százalékában a hajamnál következik be. Mert bizony a „Bad Hair Day” nem válogat, ha épp olyanja van, akkor hatalmas küzdelmek árán sem tudsz vele mit kezdeni és jöhet a haj összefogása, rosszabb esetben pedig a kalap.

via GIPHY

Erre a problémára kínál megoldást a Braun újdonsága, a Satin Hair 7 IONTEC kefe, mellyel a leírás szerint elkerülhető az elektrosztatikus és szálló haj úgy, hogy közben fényt és puhaságot is ígér. Ez annyira jól hangzott, hogy úgy döntöttem, kipróbálom magamon is ezt a különleges hajkefét.

Első ránézésre egy teljesen átlagos kefének tűnik, de ha közelebbről megvizsgáljuk, akkor feltűnik a fej alatti be- és kikapcsoló gomb, ami már sejteti, hogy itt valami különlegeséggel van dolgunk. Nem is akármivel, ugyanis a gomb megnyomásával aktív ionok millióit engedi ki magából.

Működés közben zölden világít

Míg egyéb eszközöknél az ionok az anyagban rejtve maradnak, addig az IONTEC kefe milliószám juttatja el őket aktívan a hajhoz, kis zöld fúvókáin keresztül. Ezt egyébként hallani is lehet kis sziszegés formájában működés közben. Ezek az ionok bejutnak a hajba, legyőzik az elektrosztatikusságot, a szálló hajat, azonnal kiemelve annak fényét. A levegő nedvességtartalmát is segítik visszajuttatni a hajba, ami ugye nagyon jót tesz neki.

https://www.youtube.com/watch?v=LqlHBuYNc-I

Nagy előnye, hogy egyáltalán nem nagy, kényelmesen elfér a kézben, sőt, még utazáshoz is ideális, hiszen nem foglal sok helyet. Ha nem akarjuk, hogy random bekapcsoljon a táskánkban, akkor csak meg kell nyomnunk a hátán található utazózárat és már indulhatunk is. Nincs szüksége töltésre, két darab AAA típusú elemmel működik, amiből egyébként tartozékként is jár egy pár. Szerencsére takarékos, mivel minden nap használom immár egy hónapja és még egyszer sem merült le.

Érdekessége még, hogy nincsenek tüskék, nincsenek éles szélek a kefénél. Az egy darabból készült sörték csodálatosan finom és károsító hatások nélküli siklást garantálnak a hajban. Hátránya viszont, hogy gyakran kell tisztítani, de ez igen egyszerű, egy gombnyomással leszedhetjük a fejrészt és csap alatt lemossuk és már kész is.

És hogy mik a tapasztalataim egy hónap után? Teljesen pozitívak. Ha ezzel a kefével szárítom meg a hajamat, akkor szinte garantált, hogy nem száll a hajam mindenfelé, így sokkal kezelhetőbbé válik, ráadásul nagyon kellemessé válik a tapintása. Szkeptikus voltam az elején, de engem meggyőzött! Árát tekintve nyilván borsosabb, mint egy átlagos hajkefe (10 ezer forint körül van), de sokkal többet nyújt annál, szóval jó befektetés annak, aki egy jó minőségű és hatásos hajformázó eszközt keres. Csak a tisztításra midig figyeljetek oda.