Szépségnapló Arcápolás Garnier BB krémek

[TESZT] Garnier BB krémek

Manapság már senkinek sem kell bemutatni a BB krémeket, hiszen hatalmas erővel söpörtek végig a világon, kiemelt sikert aratva a vásárlók körében.  Ehhez nagyban hozzájárul a Garnier féle BB krém is, melyek elérhető árukkal és jó minőségükkel vívták ki maguknak a dícséreteket.

Mi is az a BB krém?

A 20. században Dr. Christine Schrammek bőrgyógyász kifejlesztett egy „Blemish Balm“ (BB) elnevezésű arcápolót, mely nemcsak elősegítette a károsodott bőr gyógyulását, hanem elrejtette a bőrpírt műtéti beavatkozások után. Ekkor még alig volt ismert a BB Cream. A terméket piaci forgalomban először Dél-Koreában mutatták be, ahol a helyi hírességek boldogan osztották meg innovatív, új szépségápolási titkukat a nagyközönséggel. A termék hihetetlen sikert aratott! A nők, akik korábban számtalan különböző szépségápolási szer használatára voltak kárhoztatva, hogy fakó és sápadt bőrüket élettel telivé tegyék, izgalommal fogadták a reggeli procedúrát kiváltó terméket, mely egyetlen felvitellel kínált megoldást az összes problémára. Ahogy a BB krém híre Európában is terjedni kezdett az európai bőrtípusnak megfelelő színárnyalatok is kifejlesztésre kerültek.

Nincs ez másképp a Garnier BB krémnél sem. Azok a nők (köztük én is), akik nem szeretnek reggel órákat bíbelődni a sminkjükkel, de szeretnének ugyanolyan hatást elérni, mint egy hidratáló, fényvédő és alapozó kombo esetében, azoknak ideális választás.

Mit is tud pontosan a Garnier BB krém?

A leírás szerint ez a BB krém egy ideális kombináció: az alapozó előnyeit egyesíti a bőrápolással az azonnali tökéletes eredményért. Összetétele egyben hidratál, egységessé teszi a bőrszínt, ragyogást ad bőrödnek és segít védeni azt (SPF 15). Hidratáló hatóanyagokat (Lipidure®, glicerin és hialuronsav), valamint szépítő összetevőket (C-vitamin és ásványi pigmentek) is tartalmaz.

garnier_bbkrem2 garnier_olajmentesbbkrem

Kétféle verzióban kapható: egy sima a normál és kombinált bőrtípusúaknak és egy nemrég megjelent olajmentes verzió, ami inkább a zsírosabb bőrtípusú nőknek lesz ideális. Már egy jó ideje használom a terméket, és nagyrészt elégedett vagyok vele. Mivel a kombinált bőrtípushoz tartozom, ezért számomra tökéletes választásnak tűnik az eredeti verzió. Az állaga elég sűrű, így nem okoz gondot a krém felvitele a bőrre. A hidratáltságot tekintve majdnem megfelelő, én azért mindig szoktam alá krémet tenni, biztos ami biztos alapon. Annak ellenére, hogy a fedése nem tökéletes (ne felejtsük el, hogy ez lényegében egy színezett hidratáló!), nagyon szépen egységesíti a bőrszínt és ragyogást ad neki.

garnier_bbkrem3 garnier_olajmentesbbkrem2

Pár szót azért érdemes ejteni az olajmentes BB krémről is. A különbség a sima és eközött a verzió között mindösszesen annyi, hogy ezt inkább a zsírosabb bőrű nők részesítik előnyben, ugyanis a másiknál sokszor érkezett olyan kritika, hogy túl fényes lett tőle a bőrük, és utána kellett púderezni. Ez ennél a krémnél, már ki lett küszöbölve, így mindenki meg tudja találni a hozzá legjobban illő terméket. Ezen kívül a különbség lehet még, hogy állagra sokkal folyékonyabb mint az eredeti,( leginkább egy alapozó állagához tudnám hasonlítani) valamint SPF 20-as fényvédővel van ellátva. Ettől eltekintve tulajdonságaiban ugyanazt nyújtja, mint a sima BB krém.

Minden összevetve egy jó termékről beszélünk, mely sietősebb vagy lustább(?) hölgytársaim hű társa lehet télen-nyáron egyaránt, csak a megfelelő típust kell megtalálnunk hozzá. Ráadásul az ára is igen kedvező, hiszen a durván 2400 Ft-os ár igazán nem nevezhető soknak manapság. We love BB Cream!!