Szépségnapló Arcápolás C-vitaminnal a gyönyörű bőrért

C-vitaminnal a gyönyörű bőrért

Azzal azért már legtöbbünk tisztában van, hogy mennyire nagy szüksége van a szervezetünknek a C-vitaminra. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a bőrünknek is legalább ekkora szüksége van erre a vitaminra, főleg a változékony tavaszi időjárásban.

„A C-vitamin egy igazi ezerarcú csodafegyver a bőrápolásban, hiszen azon túl, hogy növeli a kollagén-termelést, csökkenti a ráncok mélységét, valamint késlelteti az újabbak kialakulását – magyarázza Oláh Róbert, a Natics® natúrkozmetikai termékcsalád vezető fejlesztője. A C-vitamin azonban mindemellett csökkenti a pigment foltokat, rugalmasabbá teszi a bőrt és üdébbé, ragyogóbbá varázsolja az arcbőrt.

A szakértő szerint napkárosodott, igénybevett arcbőrre kifejezetten ajánlott a magas koncentrátumban C-vitamint tartalmazó kozmetikai termékek használata. „A stressz, a helytelen életmód és a környezetszennyezés káros hatásai egyaránt megmutatkozhatnak a bőrünkön, a C-vitamin azonban hatékonyan tudja felvenni a harcot ellenük, az eredmény pedig magáért fog beszélni” – mutat rá Oláh Róbert.

A termékfejlesztési vezető felhívja a figyelmet arra is, hogy a C-vitamin magas koncentrátumban és megfelelő, tiszta formában látványosan rövid idő alatt kifejti hatását. „Az általunk kifejlesztett C20szérum 20 százalék hatékony C-vitamintartalmának köszönhetően kifejezetten a célterületen fejti ki látványos hatását” – húzza alá. A szérum feszesíti az arcbőrt, szebb, üdébb bőrképet eredményez, csökkenti a ráncok láthatóságát, enyhíti az aknét illetve az egyéb bőrgyulladásokat, elhalványítja a hegeket, az elszíneződéseket, valamint rendszeres használat esetén hatékonyan lép fel a hiperpigmentáció ellen.