Szépségnapló Divat Fiatal francia divattervezők az ELLE Fashion Show-n

Fiatal francia divattervezők az ELLE Fashion Show-n

Az Elle ismét meghívta Magyarországra a legígéretesebb francia divattervezőket, hogy április közepén hazai dizájnerekkel együtt bemutassák 2015. őszi-téli kollekciójukat. Az Elle Fashion Show alkalmából most először láthatjuk Budapesten az örökké bomberdzsekit és Dr. Martens bakancsot viselő Lea Peckre és a kontrasztokat a középpontba helyező Etienne Deroex munkáit. Megismerhetjük továbbá Valentine Gauthier darabjait, akinek ruháit többek közt Sophie Marceau és Colin Firth neje, a filmproducer, Livia Giuggioli is választotta már.

etienne-deroeux-kollekcio-foto-masolata

A 25 éves Etienne Deroeux Antwerpenben (Royal Academy) és Brüsszelben (La Cambre) tanult, majd különböző párizsi, londoni és New York-i divatházaknak dolgozott. Saját márkáját 2011-ben alapította. Alapvető stílusjegye a sportos és a francia couture elemek ütköztetése. 2015. őszi-téli kollekcióját Ellsworth Kelly, amerikai absztrakt festő és szobrász munkássága ihlette. Deroeux az a tervező, akinek munkásságát mindenképp érdemes követni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy tavaly a párizsi divathéten is kitüntették.

etienne-deroeux-kep-a-tervezorol-masolata

A művészcsaládban felcseperedett Lea Peckre 30 éves korára elérte, hogy ruhái ma Európa számos nagyvárosa mellett az USA-ban (Chicago, New York, Los Angeles) és Kínában is megtalálhatóak. A dizájner nem sokkal diplomája megszerzése után (La Chambre) elnyerte az első díjat a neves Hyéres-i Nemzetközi Divat- és Fotófesztiválon 2011-ben. A díjat a Dior kreatív igazgatója, Raf Simons adta át – a tervező saját bevallása szerint erre az elismerésre a legbüszkébb. Márkájának 2012-es megalapítása előtt olyan jelentős divatcégeknél dolgozott, mint a Givenchy, a Jean Paul Gaultier és az Isabel Marant. Kollekciójának legutóbbi bemutatója a híres Building of Institut du Monde Arabe épületben volt, amit a szerinte leggyönyörűbb magyar nő, Rajzák Kinga nyitott meg.

lea-peckre-kep-a-tervezorol-masolata

A több díjat is magáénak tudó Valentine Gauthier másodszor érkezik az Elle Fashion Show-ra, hogy bemutassa ready-to-wear kollekcióját. Gauthier arra az elismerésére a legbüszkébb, amit 2006-ban, a „Nemzetközi Fesztivál Fiatal Tervezőknek” eseményen kapott. Saját márkáját 2007-ben, 28 évesen hozta létre, és első üzletét még abban az évben megnyitotta a híres Le Marais negyedben. Kollekciójában ruhák mellett cipők is szerepelnek; mindezekhez 25 ország üzleteiben juthatunk hozzá. A divattervező szívesen fedezi fel a világot, művészetére leginkább az a közeg van hatással, ahol él, alkot. 2015-ös kollekciója az Atlasz hegység nevét viseli. Ruháit viselték már többek közt Sophie Marceau és Kathryn Hahn színésznők és a világhírű modell, Elisa Sednaoui. Sőt, Livia Giuggioli, filmproducer (Colin Firth neje) és a francia énekesnő, SoKo is szívesen hordja Gauthier darabjait.

valentine-gauthier-kep-a-tervezorol-masolata

Párizs utcáinak legtrendibb ruhadarabjai

A hazánkba látogató francia divattervezők mindegyike ajánl egy-egy különleges kabátot tavaszi ruhatárunkba. Lea Peckre a bomberdzsekire esküszik, és saját öltözékének is ez a legmeghatározóbb darabja a fekete Acne farmer és a Dr. Martens bakancs mellett. A tervező tanácsa egyébként divatirányzatoktól függetleníthető: „Legyél tisztában azzal, ki vagy, és öltözz úgy, ahogyan az a személy öltözne, aki lenni akarsz”. Etienne Deroex szerint ma Párizs legdivatosabb összeállítása rakott szoknyából, ballonkabátból és sportcipőből áll. Míg Valentine Gauthier a kimonó és vízszintesen csíkozott ruha párosát említi.

valentine-kollekcio-foto-masolata

Mit hordjunk idén tavasszal? – avagy a francia tervezők ajánlásai a magyar nőknek

Etienne Deroeux szerint a túlméretezett kabátok és a rakott szoknyák a szezon abszolút kedvencei. Valentine Gauthier a selyemnyomatú, virágmintás kimonó – parafa talpú cipő kombinációra esküszik. Míg Lea Peckre azt a rétegzett, kék Aphrodité ruháját ajánlja, amit Rajzák Kinga is viselt.
A francia tervezők mellett négy hazai dizájner – Dori Tomcsanyi, Maison Marquise, Nude by Nubu, Zigi – 2015. őszi-téli kollekcióját is láthatja a közönség április 17-én és 18-án a Várkert Bazárban. A magyar tervezők szettjük mellett egy-egy olyan darabot is bemutatnak, amivel a mellrák elleni küzdelemre hívják fel a figyelmet.

lea-peckre-kollekcio-foto
További információ a tervezőkről, a programról:
http://www.ellemagazin.hu/ELLE-Fashion-Show/