Szépségnapló Divat Különleges, egyedi táskák az AGNESKOVACS-tól

Különleges, egyedi táskák az AGNESKOVACS-tól

Az AGNESKOVACS legutóbbi, Blanche elnevezésű kollekciójának nagy sikere arra inspirálta a márkát, hogy tovább haladjon a megkezdett úton. A design és minőség tekintetében  a legkiemelkedőbb táskák megalkotásának vágya ihlette a Luxury Blanche kézitáskát, amely idén ősszel mutatkozott be.

A limitált kiadású Blanche Lux a Blanche – hegyek inspirálta – táskáinak gondolatmenetét folytató csúcsdarab. A bonyolult technikai megoldások által kialakított táska test kiemelkedő minőségű marhabőrből készül el, limitált, mindössze négy példányban lesz elérhető, amelyeket Kovács Ágnes saját kezűleg, aprólékos munkával hoz létre a műhelyében.

Az egy lapból kihajtott táska test különlegessége, hogy a felület kézi szövéssel van megmunkálva. A kézi szövés alkalmazása egy történelmi kitekintés, hiszen a textil egyik legősibb technikája, mely az idők során szinte teljes mértékben gépesített folyamattá vált. Ezzel ellentétben a Blanche Lux nagyon lassú, precíz, szinte meditatív kézi megmunkálást követelt a tervezőtől. A táska belül kecske velúr bőr bélést kapott, a zseben pedig megjelenik az egyedi példányszám is.

A különleges kiadás ismét alkalmat teremt, hogy az AGNESKOVACS fontos ügyek mellé álljon, így az első megvásárolt Blanche Lux táska által befolyt összeget egy olyan civil szervezetnek ajánlja fel, akik munkájukkal a gyermekek mentális egészségét támogatják.