Szépségnapló Testápolás Anjou Nail Printer Starter Kit – körömnyomtatás felsőfokon

[TESZT] Anjou Nail Printer Starter Kit – körömnyomtatás felsőfokon

Egy igazán különleges termék érkezett nemrég tesztelésre: az Anjou körömnyomtatójával a leírásuk szerint percek alatt különleges mintákat varázsolhatunk a körmeinkre. De vajon tényleg működik? Utánajártam.

Manapság számtalan olyan szépségápolási újdonsággal találkozhatunk a hírekben és személyesen egyaránt, amik előrevetítik, hogy pár év múlva milyen élményben lesz részünk, ha betérünk a kozmetikushoz vagy épp a fodrászhoz. Ilyen érzésem volt az Anjou-féle körömnyomtató láttán is: elsőre új és idegen, de látni benne a lehetőséget és a koncepció nagyon jó.

Lényegében egy olyan nyomatótóról van szó, amivel nem papírra, hanem a saját körmünkre tudunk különböző mintákat nyomtatni. Mivel a legtöbbünk (tisztelet a kivételnek) nincs megáldva olyan művészi képességekkel, hogy egy gyönyörűen megrajzolt motívumot vagy épp portrét rittyentsen a körmére maximumom fél óra alatt, ezért nagy segítség lehet egy ilyen eszköz, ahol a beépített 500 motívum közül csak kiválasztjuk a nekünk legjobban tetszőt, rányomunk a nyomtatásra és már kész is vagyunk.

HIRDETÉS

Egészen pontosan nem ilyen egyszerű, ugyanis a nyomtatás előtt ugyanúgy elő kell készíteni a körmünket, mint egy gél lakkozásnál: köröm mattítása bufferrel, alap lakk és hasonlók.

A folyamat teljesen megegyezik a gél lakk felvitelének sorrendjével, azzal a különbséggel, hogy a szín után fel kell vinnünk egy úgynevezett print gel-t – ami egy átlátszó körömlakknak néz ki – és csak ezek után jöhet a nyomtatás, utána 90 másodperc UV lámpa, majd jöhet a fedőlakk.

A csomagban egyébként minden benne van. a körömreszelőtől kezdve, a lakkokon át minden, szóval ezzel nem kell bajlódnunk.

Térjünk rá a folyamat legérdekesebb részére, ami maga a nyomtatás. Karácsony környékén volt szerencsém kipróbálni a készüléket, így ügy döntöttem, hogy igazi ünnepi köntösbe öltöztetem a körmeimet (ilyenkor nyugodtan túlzásokba lehet esni) és csupa karácsonyi motívumokat és figurákat válogattam. A fentebb említett print gel felvitele után az egyik ujjamat behelyeztem a gép nyílásába, majd kiválasztottam a nekem legjobban tetsző mintát, majd egy külön felületen jöhet a minta beállítása a körömre. Ilyenkor “élőben” látjuk a körmünket és arra igazíthatjuk rá a mintát, hogy az minél jobban mutasson. Lehet forgatni, nagyítani vagy épp kicsinyíteni, majd a nyomtatásra kattintva indulhat a folyamat, ami kb 30 másodpercig tart. A nyomtatás végét egy hang jelzi, ezek után ki lehet venni az ujjunkat és jöhet a lámpázás.

Megmondom őszintén, azért beletelt pár nyomtatásba, amíg ráéreztem az ízére a dolognak, de utána teljesen rutin szerűen és egyszerűen tudtam vele dolgozni, az eredmény pedig nagyon tetszett. A nyomtató kezelőfelülete egyébként nagyon egyszerű, szerencsére nincs túlbonyolítva, minden egyértelműen fel van tüntetve rajta. Aki esetleg elakadna, annak egyébként nagyon jó oktatóvideók vannak fent az Anjou oldalán!

Ami a mintákat illeti: aki ráunna a meglévő 500 mintára, az letöltheti a telefonjára az Anjou applikációját, amit kifejezetten ehhez a nyomtatóhoz fejlesztettek és ott folyamatosan érkeznek új minták és motívumok, így ha összeszinkronizáljuk a telefont és a nyomtatót, a megfelelő mintát kiválaszthatjuk és már nyomtathatjuk is a körmünkre. Sőt, ha nagyon egyedi körmöket szeretnénk, akár a saját fotóinkat vagy mintáinkat is rányomtathatjuk a körmünkre. Jól hangzik, igaz?

Mindent összevetve az Anjou Nail Printer Starter Kit egy igazán előremutató szépségápolási kütyü, amivel igazán egyedi és különleges körmöket varázsolhatunk magunknak és nem mellesleg nagyon jó szórakozás! Egyetlen hátulütője az ára, ami jelenleg 899 dollár (körülbelül 260 ezer forint), ami nagyon sok, de az újdonságot és az új innovációknak megvan az ára, ami idővel mindig csökkeni szokott, szóval érdemes figyelgetni.

HIRDETÉS
Előző cikkEzek az alkoholos italok ártanak a legtöbbet a bőrödnek
Következő cikkLush szappanok a jó ügy érdekében