Szépségnapló Szabadidő Ford DSFL for her program indult Szaúd Arábiában

Ford DSFL for her program indult Szaúd Arábiában

A szaúdi nők is szeretnének részesülni a mobilitás nyújtotta szabadságból. Egy tavalyi királyi rendeletnek köszönhetően ezt most már hivatalosan is megtehetik. A Ford Motor Company az első pillanattól támogatta ezt a királyi intézkedést, hisz a világ egyik vezető autógyártó és mobilitás vállalataként küldetésének tekinti megadni az embereknek a mobilitás nyújtotta szabadságot. Tavaly híres Facebook postjában üdvözölte a szaudi nőket a volán mögött.

Idén pedig a Ford Motor Company azzal támogatja törekvésüket, hogy a Nemzetközi Nőnap speciális, négynapos Driving Skills for Life programot szervez kizárólag nők számára az Effat Egyetemen. A Driving Skills for Life for Her nevű, teljesen újszerű tanfolyam annak nyomán jöhetett létre, hogy őfelsége Salman bin Abdulaziz Al Saud király feloldotta a rendelkezést, ami megtiltotta a szaúdi nőknek az autóvezetést.

„A Ford Motor Company arra a hitre épül, hogy a mozgás szabadsága az emberi haladás hajtóereje; ezért is megtisztelő számunkra a lehetőség, hogy támogathatjuk a királyságban élő nőket, és hogy immár őket is a vezetőülésben üdvözölhetjük” mondta Jim Vella, a Ford Motor Company Alapítvány elnöke. „A Driving Skills for Life for Her program segíthet nekik abban, hogy biztonságosan és magabiztosan autózzanak.”

A Ford ebből az alkalomból átalakította díjnyertes Driving Skills for Life globális biztonsági kezdeményezését: az új alapfokú program most arra összpontosít, hogy a nők magabiztosan üljenek a volán mögé. A részvevők bővebb ismereteket szerezhetnek az autókról és felkészülhetnek az autóvezetői tanfolyamra, miközben megismerkednek a biztonságos autózás alapfogásaival.

A március 5-8 között levezényelt programon az Effat Egyetem több mint 250 hallgatója vett részt négy gyakorlati modul keretében: az elsőben az autókról tanultak, a másodikban a zavaró tényezőkről, melyek vezetés közben elterelik a figyelmet, mint például az sms küldés, selfizés, telefonálás, a harmadikban a lehetséges vészhelyzetekről, és azok elkerüléséről, a negyedikben pedig a vészfékezésről.

A Driving Skills for Life egy olyan globális kezdeményezés, amit a Ford alapítvány hívott életre a Governors Highway Safety Association szervezet és egy biztonsági szakértőkből álló testület közreműködésével. A Ford programja felhívja a frissen jogosítványt szerzett fiatalok figyelmét a biztonságos autózás fontosságára. A tanfolyam azokra a jelenségekre összpontosít, amelyek balesethez vezethetnek – például az ittas vagy drogos állapotban történő vezetésre, vagy az autós figyelmét elvonó dolgokra.

Ford díjnyertes Driving Skills for Life programjában 2013 óta a világszerte több mint 1.000.000 fiatal vett részt a programban a világ 40 országában, köztük 2017-ben először Magyarországon is.