Szépségnapló Arcápolás Foreo Bear – az otthoni arckezelés magasiskolája

[TESZT] Foreo Bear – az otthoni arckezelés magasiskolája

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a különleges kezeléseket nyújtó otthoni készülékek, amire a jelenlegi járványhelyzet csak ráerősített, hiszen nem mindig volt lehetőség például a szépségszalonok látogatására.

A Foreo svéd márka az okos szépségápolási készülékek egyik zászlóshajója, mely nemrég egy új taggal bővült és a Foreo Bear nevet viseli.

Mi is pontosan a Foreo Bear?

Az arcunkban 43 izom van, a nyakunkban pedig 26. Idővel, a napfény, a stressz és az öregedés hatására ezek kezdenek veszíteni feszességükből és tónusukból. Ez persze bizonyos mértékig várható, de az arcápolással és a megfelelő bőrápolási rutinnal megőrizhetjük bőrünk fiatalos és friss kinézetét.

Itt lép a képbe a Foreo Bear, ami mikroáram-technológiát használva felemeli, feszesíti és kisimítja a bőrt, és úgy tervezték, hogy a napi reggeli vagy esti bőrápolási rutin részeként használható legyen.

De mi is az a mikroáramú technológia, és hogyan segít a bőrödnek? Nos, a mikroáram képes stimulálni a bőr alatti izmokat – akárcsak egy edzés. Ezáltal a bőr határozottabbnak tűnik, ami viszont segít serkenteni a kollagéntermelést. Az izmok összehúzódnak, a mikroáram pedig formálja a bőrt. A mikroáramú arckezelések már évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a szépségszalonokban, de meg is kérik az árát sajnos. A technikát még alternatív terápiaként is használják az orvosi területen azok számára, akiknek problémáik vannak az arcizmaikkal.

A Foreo Bear-t elsősorban a szemöldök megemelésére, az arccsontok, az áll és még a nyak definiálására alkották meg.

A Bear külső valóban olyan mint egy kis mackó (a két acélgolyó a készülék tetején kis macifülekre hasonlítanak), de méretben szerensére nem hasonlít a névrokonára, ugyanis bőven elfér a tenyérben és bármelyik neszeszerben eltartható, így akár utazásra is magunkkal vihetjük.

A töltése ugyanúgy működik mint a többi Foreo terméknél: a hozzá tartozó töltőkábelt rácsatlakoztatjuk a készülékre, feltöltjük, és jó pár hétig gond nélkül használhatjuk. A Bear mellé jár még egy tartó, valamint egy kis szütyő, amiben tárolhatjuk az eszközt.

Hogyan használjuk a Foreo Bear-t?

Mint minden készüléket, a Foreo Bear-t is tiszta bőrön kell használni. Amikor azt mondom, hogy tiszta, azt értem ezalatt, hogy az arcnak teljesen olajmentesnek kell lennie, ami megakadályozza, hogy a mikroáram oda jusson, ahová a varázslathoz szükséges. Hagyjuk ki az olajtisztítót (vagy végezzünk utána alapos dupla tisztítást).

Ezután szükségünk lesz egy „vezető” rétegre, amely a mikroáramot a bőr méllyebb rétegeibe vezeti. A Foreo ehhez vízalapú szérumot ajánl (kapható saját Foreo szérum is hozzá), amelytől még frissebbnek tűnik az arcbőr. Nem érdemes vele spórolni, hiszen elég vastag réteggel kell bekennünk az arcunkat ahhoz, hogy ne szívódjon be a bőrbe, mielőtt befejeznénk a kezelést.

A Foreo Bear legfeljebb háromperces kezelésekből áll, amelyet meghosszabbíthatunk, ha több időre van szükségünk. A készülék bekapcsolásához egyszerűen csak meg kell nyomni a szilikonnal bevont előlap közepét. Fények világítanak, amelyek az 1-5-ig terjedő intenzitási szintet jelzik, az 5-ös a legnagyobb intenzitású elektromos áramot jelenti. Kétszer is megnyomhatjuk, mellyel a kísérő T-Sonic pulzálást be- és kikapcsolhatjuk. A háromperces ciklus végén automatikusan kikapcsol, de hosszan megnyomva előbb is kikapcsolható. Az arcomat a fent említett három részre osztottam, az államtól a nyakig vízszintesen haladva a középső arcomon, majd felfelé irányuló mozdulatokkal a homlokomon és a nyakamon. Az áramot vezető acélgolyóknak egyenesen a bőrön kell siklaniuk. Fokozatos mozdulatokkal, enyhe vagy közepes nyomással kell mozgatni.

Ha nem manuális szeretnénk kezelni a Bear-t akkor érdemes a telefonunkra letölteni a Foreo applikációt (ez a módszer erősen ajánlott!), mellyel a készüléket összepárosíthatjuk és máris válogathatunk a különböző kezelések közül, valamint többek között a rezgés intenzitását is beállítatjuk.

A teljes folyamatot 24 óránként egyszer megismételjük; gondoljunk a mikroáramra úgy, mint egy napi edzésre az arcunk számára, a két alkalom között pedig az izmok regenerálódhatnak. Mi dönthetjük el, hogy inkább reggel vagy este szeretnénk időt szakítani erre. Én személy szerint jobban szeretem az esti órákat, ilyenkor több időm van a hasonló kezelésekre.

A kezelés pontos menetéről érdemes megnézni ezt a videót:

Tapasztalatok

Minden egyes intenzitási fokozaton teszteltem a Bear-t, és örömmel jelentem, hogy még a legmagasabb fokozaton sem jelentkezik a forró vagy épp szúró érzés, amely néha a mikroáram kezeléseket kíséri. Többször tapasztaltam alig érezhető bizsergést, de ennyi. A márka ezt a szabadalmaztatott Anti-Shock System-nek köszönheti, amely szenzorok segítségével valós időben méri a bőr ellenállását az elektromossággal szemben.

A mikroáram eredményei akkor a leglátványosabbak, ha a készüléket következetesen, hosszabb időn keresztül használjuk. A Foreo oldalán azt javasolják, hogy a teljes eredmény eléréséhez két hónapon keresztül minden nap használni kell a készüléket, majd ezt követően fokozatosan lehet csökkentheti heti három alkalomra. A saját tesztelésem során kíváncsi voltam, hogy a rövid, 14 napos időkeret vajon hoz-e bármilyen eredményt. Nem tudom, hogy ki hogy vagy vele, de én szeretem tudni, ha egy eszköznél már kevés használat után is van-e valamilyen pozitív változás és örömmel jelentem, hogy a Bear-nél van.

A Foreo Bear egyszerre nyújtja a mikroáramú arckezelés és a nyirokdrenázs kezelés eredményeit, és vélemény szerint ezért olyan észrevehető a hatás már egy használat után is. Miközben a mikroáram fokozatosan megemeli az arcizmokat és feltölti a bőrt, a hozzáadott rezgések még jobban felpörgetik a vérkeringést, és ugyanazt a hatást fejtik ki, mint amit egy alapos arcradírozásnál tapasztalnék, úgy, hogy pár perces kezelést kellett csak végigcsinálnom.

A Foreo Bear 100 000 forint feletti árával határozottan a luxus kategóriába tartozik. Ha nem akarsz ennyit költeni, a márka kínálatában megtalálhatod a 70 ezer forintos Bear Mini készüléket is, amely ugyanazzal a T-Sonic pulzálással és mikroáramú párosítással rendelkezik (kisebb méretben és intenzitással). Drága, de ha valami elég jól működik ahhoz, hogy egy barátom azt mondja, úgy néz ki, mintha arcfelvarrást kaptam volna, akkor megéri.

TIPP: Extra jó hír, hogy most a Notino-n 43%-al olcsóbban tudod beszerezni a Foreo Bear-t egészen november 24-ig, ami hihetetlenül jó ár! Valamint november 26-ig, azaz most péntekig tovább dübörög a FOREO Black Friday akciójais, ahol olyan bestseller készülékek kaphatóak óriási, akár 30-50% kedvezménnyel, mint a Luna 3, az UFO 2 és a Bear.