Szépségnapló Divat Nagy sikerrel zárult a Central European Fashion Days

Nagy sikerrel zárult a Central European Fashion Days

Minden eddiginél szélesebb körű hazai és nemzetközi összefogás mellett rendezték meg a régió legrangosabb divateseményét, a Central European Fashion Days-t október 3-5. között a Városligeti Műjégpályán. A rendezvény kiemelt programja a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntője is. A Design Terminál a teljes jegybevétellel a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segíti.

budapest_fashion_week_konsanszky_7

A Central European Fashion Days-t (CEFD) idén második alkalommal rendezte meg a Design Terminál október első hetében. A rendezvény szakmai stábjához idén csatlakozott a Toni & Guy Fashion Week Budapest csapata is, az összefogás célja az volt, hogy a magyar és a közép-európai régió tervezői közösen, egy nemzetközi platformon mutassák be legújabb kollekciójukat.

Nemzetközi szinten az eseményt a divatvilág egyik legmeghatározóbb piaci szereplője – többek között a New York- és a Berlin Fashion Week-ért is felelős – IMG Fashion támogatta, ezáltal emelve annak a szakmai színvonalát. Így idén a CEFD bekerül a legnagyobb nemzetközi divathetek naptárába.

budapest_fashion_week_11

Az immár háromnaposra bővült esemény magában foglalta az elmúlt években hagyománynak számító Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntőjét is, ahol idén először a magyarok mellett a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország és Szlovákia) legtehetségesebb divattervezői is bemutatkozhattak.

Négy országból összesen több mint 30 tervező képviseltette magát a kifutón és a rendezvényt kísérő pop-up üzletekben a több ezer fős nemzetközi közönség előtt. A bemutatók mellett számos kiegészítő program várta a látogatókat: szakmai konferencia, Smart Fashion kiállítás, valamint exkluzív buyer showroom is része volt a Central European Fashion Days programsorozatának.

Olyan tervezők munkáit lehetett az eseményen megcsodálni, mint például Vágó Réka, Anh Tuan vagy épp Agneskovacs leather design.

budapest_fashion_week_konsanszky_13 budapest_fashion_week_konsanszky_14

Az Agneskovacs leather design tervezője, Kovács Ágnes elmondta, hogy a kiállított darabok egytől-egyig az új kollekcióhoz tartoznak, mely a BREAKLINE nevet viseli és Déri Enikő grafikussal való együttműködés eredménye.

agneskovacs_bpfashionweek_1

Volt szerencsék bekukkantani a színfalak mögé is. Ottjártunkkor éppen a Konsanszky bemutató előkészületei folytak a backstage-ben, sminkesek, fodrászok szervezetten készítették fel a modelleket a divatbemutatóra, majd megkapták a végső stylingot és ruhákat és irány a kifutó.

budapest_fashion_week_2 budapest_fashion_week_7

Konsanszky ezúttal is izgalmas kollekciót álmodott meg: tökéletes ötvözte a sportos és nőies stílust, valamint a lágyabb és keményebb anyagokat.

budapest_fashion_week_konsanszky_1 budapest_fashion_week_konsanszky_6 budapest_fashion_week_konsanszky_10

A korábbi évekhez hasonlóan a Design Terminál most is nagyszabású jótékonysági akcióval kötötte össze az eseményt: a CEFD teljes jegybevétele az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segíti.

„Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Design Terminál stratégiai együttműködésének fő célja, hogy a Design Terminál körül egyre növekvő közösség mindennapjaiban és ünnepeiben egyaránt jelen legyen az aktív társadalmi szolidaritás. Nagy örömünkre szolgál, hogy ennek szellemében idén már második alkalommal lehetünk partnerek abban, hogy a CEFD jegybevétele gyermekfejlesztési és munkaerő-piaci programjaink támogatásán keresztül nehéz helyzetű családok társadalmi felzárkózásához járuljon hozzá.” – emelte ki Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.