Szépségnapló Tippek 10 bőrápolási tipp, amit érdemes betartanod télen

10 bőrápolási tipp, amit érdemes betartanod télen

Köztudott, hogy télen a hideg, a jég, a fűtött helységek kiszárítják a bőrünket, ráadásul a szabadban történő mozgás felboríthatja a nyáron jól funkcionáló bőr egyensúlyát. Bár a valódi mínuszok még váratnak magukra, a Dr. Organic összegyűjtött 10 jó tanácsot, amivel megúszhatjuk a téli hónapok viszontagságait és a bőrünk puha, üde, friss és fiatalos marad.

Használj táplálóbb arckrémet!

A hideg levegő nedvességtartalma jóval alacsonyabb a meleg levegőénél. Ráadásul a lakásban és a munkahelyen is minimálisra csökken a páratartalom a fűtés miatt. A száraz levegő kivonja a bőr nedvességtartalmát, az arcunk kiszárad, kipirosodik, esetleg hámlani kezd. Ezt megelőzendő ügyeljünk a reggeli és esti arckrémhasználatra, válasszunk táplálóbb készítményeket. A Dr. Organic szuperhidratáló krémje E-vitaminnal az extrém száraz bőrnél is csodákra képes.

Télen még fontosabb az ajkak ápolása!

Az érzékeny ajkak bőre télen még veszélyeztetettebb, mivel itt a bőr igen vékony, nincsenek faggyúmirigyek, és a szél hatása a nedves felületet fokozottabban károsítja, mint más bőrréteget. A Dr. Organic növényi zsírokat és olajokat tartalmazó ajakbalzsamjai kiválóan védenek, hidratálnak, próbáljuk ki a bioaktív aloe verás ajakápolót.

aloe_lip_balm

Vegyél kesztyűt!

A fentebb említett szárazság a kezünkön talán még hamarabb meglátszik. Ráadásul a gyakori kézmosás még tovább rontja a helyzetet. Hideg időben a kesztyű kötelező viselet a szabadban, reggel és este pedig kenjük be a kezünket valamilyen hidratáló kézkrémmel. A puha bőr megteremtéséhez használjuk például a Dr. Organic bioaktív manuka mézzel készült kéz- és körömápoló krémjét, erősen igénybevett bőrnél pedig a szintén manuka mézzel készült elsősegélykrémet.

Ügyelj a lábadra!

A bőrbetegségeket és a különböző gombásodást a legjobban úgy előzhetjük meg, ha vízhatlan, de emellett szellőző lábbelit hordunk. Télen a meleg csizmába beleizzadhat a lábunk, ez pedig bőr és körömgombához vezethet. A sarok is kirepedezhet télen, főleg, ha padlófűtéses helységben tartózkodunk. A láb- és körömgombásodás kezelésére a Dr. Organic teafaolajos antibakteriális készítményei ajánlhatóak, az extrém száraz sarkat pedig pillanatok alatt rendbe teszi a Dr. Organic olívás láb- és sarokápoló krémje.

olive_foot_heel_cream