Szépségnapló Divat Megérkezett AGNESKOVACS LIÉ elnevezésű kollekciója

Megérkezett AGNESKOVACS LIÉ elnevezésű kollekciója

A most bemutatkozó LIÉ kollekció idén februárban a koppenhágai divathéten debütált nagy érdeklődés kíséretében. Az AGNESKOVACS kézzel készített, prémium minőségű táskái nem csak Magyarországon, de nemzetközi viszonylatban is egyre ismertebbek és népszerűbbek, ezért az idei évtől a külföldi piacok fokozatos meghódítása a cél.

agneskovacs_lie_2

A új LIÉ kollekció multikulturalitást hordozó táskáin egyszerre jelenik meg a japán precizitás, az olasz bőr, a skandináv minimalizmus és az időtlen francia elegancia – harmonikus egységet alkotva.

HIRDETÉS

agneskovacs_lie_4

A LIÉ francia eredetű kifejezés, amely összefonódásra, összefüggésre utal. A könnyed hangulatú szóban egyszerre jelenik meg az új táskák francia sikkje és utal jelentésével az ősi japán facsapolás technikájára, amely a kollekciót inspirálta. A nagy precizitással, egy-egy bőrlapból összefűzött táskatestek felidézik a tökéletesen illesztett faelemekből létrehozott tárgyakat, míg a kollekció árnyalatai – sötétkék, púder és homokszín – hangsúlyozzák a darabok finom, modern eleganciáját.

agneskovacs_lie_3

A felsőkategóriát képviselő AGNESKOVACS táskák és bőrkiegészítők jellegzetességeit magán hordozza a LIÉ kollekció is; jelen vannak a skandináv ihletésű geometriai részletek és kifinomult megoldások, illetve a különleges, magasminőségű anyagokkal – mint az olasz marhabőr való kivitelezés – amely biztosítja a táskák időtállóságát.

agneskovacs_lie_1

Több forrásból fakad a LIÉ táskák formai inspirációja is – a japán ácsmesterek lenyűgöző alkotásai mellett, ahol századmilliméter pontossággal illenek egybe az egymást megtartó, nagyon stabil negatív és pozitív farészek, Ágnes számára az emberi kéz egyedisége is ihletadónak bizonyult.

agneskovacs-lie_5handbag_sand-768x1024

„Az emberi kéz az egyik legfontosabb testrészünk, nagyon sokat elárul rólunk. Ide kapcsolódik egy emlékem nagypapámról, aki szeretett ebéd után kicsit megpihenni. Ilyenkor kiült a szőlőlugasba, hallgatta a madarakat csicsergését és nagyon lassan malmozott a kezével. Talán ez meditációként szolgált számára, erre soha nem kérdeztem rá, de az emlékkép nagyon erős bennem. Az összekulcsolt kéz, az összetartozást, a stabilitást szimbolizálja, aminek jelen esetben nagyon fontos szerepe van.” – meséli Ágnes az inspiráció forrásairól.

agneskovacs-lie-6

Mindezek harmonikus együtt állásából születhetett meg az egyedi tervezésű, új kollekció, amely a tavaszi megújulás szellemében, de koncepciózusan követi a megelőző kollekciók által kijelölt irányt. A táskákban egyszerre jelennek meg a klasszikus értékek és az urbánus hatások, találkoznak nemes anyagok és új formák.

 

TIPP: a LIÉ kollekció március 9-től elérhető az www.agneskovacs.hu webshopján, március 20-án pedig megérkezik a budapesti üzletekbe.

HIRDETÉS
Előző cikkIntimissimi tavaszi kollekció 2016: virágminták és visszafogott elegancia
Következő cikkÚj Schwarzkopf essence ULTÎME termékcsalád száraz és törékeny hajra