Szépségnapló Életmód Kipróbáltam a 30 napos Turbó Diéta programot

Kipróbáltam a 30 napos Turbó Diéta programot

Viszonylag kevés olyan embert ismerek, aki teljesen elégedett lenne a súlyával és nem vágyna arra, hogy pár kilóval kevesebb legyen. Én sajnos nem tartozom közéjük, mindig is volt rajtam pár kilogramm plusz, amitől kisebb-nagyobb sikerekkel megszabadultam. A múlt évben sikerült 11 kilogrammot fogynom, amire nagyon büszke voltam, de sajnos magánéleti problémák miatt 5 kg felesleg visszaszaladt rám.

Ekkor jött a Turbó Diéta és úgy gondoltam, mivel már egy ideje szemezgetek velük, most belevágok. Mivel a két hetes diéta nekem nagyon drasztikusnak tűnt (pedig állítólag nem az), én a 30 napos programot választottam.

Mit kell tudni a 30 napos programról? 

Az egy hónapos program célja, hogy segítsen az anyagcserénk optimálisabb ritmusát és működését kialakítani, hiszen ahhoz, hogy eredményes fogyásunk legyen és minden rendben legyen odabent, ahhoz egy jól működő anyagcserére van szükség. A Turbó Diéta egyik titka a speciális és minőségi fehérje bevitelben rejlik, amelynek segítségével rábírja a szervezetet a zsírraktárak lebontására az izom megtartása mellett! A turmixitalban lévő többi tápanyag biztosítja, hogy a szervezetünk semmiben ne szenvedjen hiányt.

Természetesen a diéta alatt egy meghatározott étkezési rendszert kell követni és az adagolást pontosan be kell tartani.

A 30 napos programhoz 3 darab fehérje turmixporra van szükség, ami 45 adagot tartalmaz, valamint beszereztem mellé egy Antioxidáns tabletta csomagot is, ami elősegíti a fogyást és rengeteg vitamint tartalmaz. Utóbbi 60 darabos kiszerelésben kapható és mivel 2×1 tablettát kell szedni belőle, pont egy hónapos adagnak felel meg.

Az egy hónapos Turbó Diétát három szakaszra lehet lebontani: a méregtelenítés, a súlycsökkenés és a stabilizálás szakaszára.

Első szakasz – méregtelenítsünk!

Az első három nap a méregtelenítésről szól. A leírás szerint ilyenkor megszabadulunk a méreganyagoktól és ráhangolódunk a fogyókúrára.

Őszintén szólva ettől a szakasztól féltem a legjobban, mert kicsit drasztikusnak tűnt, hogy csak turmixot fogyasszak étkezés gyanánt. Az első nap nálam a tanulás szakasza volt: végigolvastam mindent, mit szabad és mit nem, hogyan kell elkészíteni a turmixot, mennyire van szükség belőle és még sorolhatnám.  Egyébként hatalmas pluszpont ezért a Turbó Diéta csapatának, ugyanis  weboldalon szinte minden információt megtalálhat az ember, ha esetleg mégsem, akkor e-mailben pár órán belül választ kaptam a kérdésemre.

A turmix elkészítése egyébként nem nagy ördöngősség, a dobozban található kis mérőpohárral 4 adagot kimérünk, mehet a turmixgépbe 300 ml zsírszegény tejjel, vagy vízzel együtt és már fogyaszthatjuk is.

Az állaga viszonylag sűrű, amit nem bántam, mert így úgy éreztem, hogy nem csak folyadékot iszom, hanem valami táplálóbb, töményebb is kerül a szervezetembe. Ami az ízeket illeti: három ízt próbáltam ki, a csokoládét, a vaníliát és a cappuccinot. Igazából egyikkel sem volt komolyabb bajom, de a csoki és a cappuccino azért ízben megelőzte a vaníliát nálam.

Az első nap viszonylag egyszerűen telt, mem éreztem éhséget, becsületesen megittam a napi három adagomat és ennyi. Természetesen mellé rengeteg folyadékot ittam. A második napon délelőtt eljött az első mélypont, amikor kezdtem érezni, hogy jó lenne valamit még enni mellé. Igazából nem is az éhség gyötört, hanem a megszokás, hogy szilárd ételt eszem és most erre nincs lehetőségem. De nem volt gond, ugyanis az oldalon olvastam, hogy ilyenkor érdemes főzni egy zöldséglevest (a recept fent van az oldalon) és annak a levét bátran lehet fogyasztani. Így is tettem és rengeteget dobott a napomon, sőt így a harmadik nap sem okozott problémát. A három napos méregtelenítés egyenlege 1,1 kg volt, amin eléggé meglepődtem, ugyanis belegondoltam, hogy ha már most ennyit fogytam (5 kg a cél), akkor mi lesz a maradék 28 napon?

Második szakasz – a súlycsökkentés

Túl vagyok a méregtelenítésen, most jöhet a súlycsökkentés szakasza. Ilyenkor már az ebéd lehet egy 600 kcal értékű fehérjében gazdag és szénhidrátszegény fogás, a reggeli és a vacsora viszont marad a turmix.

A második szakasz 13 napig tart és már sokkal egyszerűbb, mint az első. Nagyon sokat dob az ember napján az a napi egy szilárd fogás elfogyasztása. Nálam ez a 13 nap kevesebb lett, ugyanis 8 nap után azt láttam, hogy az első szakasszal együtt már 4,5 kg mínuszban vagyok! Nagyon örültem, de hirtelen tanácstalan lettem, hogy ilyenkor mi a teendő? Folytassam a második szakaszt, vagy más adagolást válasszak? Írtam a Turbó Diétának, akik készséggel segítettek és azt javasolták, hogy ha elértem a kívánt súlyt, akkor érdemes a harmadik szakaszra ugrani, ami már a stabilizálás időszaka lesz.

Harmadik szakasz – stabilizáljunk!

A kezdettől számított 12. napon nálam elérkezett a stabilizálás szakasza, amikor is a leírás szerint az anyagcserénket és az elménket hozzászoktatjuk az új testsúlyhoz, táplálkozási mennyiséghez, rendszerhez.

Ilyenkor már csak vacsorára fogyasztunk egy adag fehérjeturmxot, a reggeli és a vacsora 1200-1500 kcal értékű, fehérjében gazdag és szénhidrátszegény étel lehet. Ezt még 12 napon keresztül érdemes folytatni. Ez volt a diéta legegyszerűbb része.

Összegzés, eredmények

A 30 napos diétát nekem sikerült 6 nappal megrövidítenem, ugyanis a második szakaszban előbb értem el a kívánt súlyomat, mint azt vártam. A harmadik szakaszban is leadtam még 1,5 kg-t, szóval a végső eredmény 6 kg lett, ami több is mint vártam. Nem állítom, hogy néha nem bűnöztem egy-két alkalommal, de amennyire tudtam, betartottam a diétát és működött is. Mint minden diétánál, itt is szükség van önuralomra, de hatalmas segítséget nyújt az, hogy turmix miatt nem voltam éhes és hogy a második szakasztól már fogyaszthattam szilárd ételt. Teljesen elégedett vagyok az eredménnyel!

Ha még többre vagy kíváncsi a Turbó Diéta programról, akkor látogass el az alábbi linkre: www.turbodieta.hu