Szépségnapló Arcápolás FOREO LUNA fofo – személyre szabott okos arctisztítás

[TESZT] FOREO LUNA fofo – személyre szabott okos arctisztítás

A FOREO UFO mini után megérkezett hozzánk a svéd márka legújabb készüléke, a LUNA fofo, ami teljesen új dimenziót nyit az otthoni arcápolásban.

De mi is a LUNA fofo pontosan és miért különlegesebb az elődjeinél?

A Luna fofo ugyanolyan ultra-higiénikus, orvosi szilikon borítással ellátott arctisztító készülék, mint a LUNA 2, LUNA mini 2 vagy bármelyik FOREO készülék, azzal a különbséggel, hogy méretben kisebb és ami a legkülönlegesebb: speciális 24 karátos arannyal bevont bőrérzékelőkkel látták el, melyek egy okostelefon applikáció segítségével elemzik az arc különböző területein található bőr állapotát és nedvesség-tartalmát. A számítások alapján az eszköz pedig egy személyre szabott arcápolási rutint alakít ki a használója számára. (korábban már írtunk róla a NapiMagazin-on is)

HIRDETÉS

Első benyomások

A Luna fofo külsőre egy kompakt, letisztult, tökéletesen megtervezett kis eszköz, mely formájában leginkább a LUNA mini 2-re hasonlít, méretben viszont kisebb annál. Az elején találhatóak az apró sörték és a már jól ismert FOREO logo, a fofo-t megfordítva viszont feltűnik egy kis arc két arany szemmel, aki egy fényképezőgépet tart a kezében.

A “szemek” természetesen a fentebb említett bőrérzékelők, alatta pedig a bekapcsológomb található. Ennél tündériebben nem is oldhatták volna meg a dizájnt, abszolút pluszpont jár érte a tervezőknek.

Az én fofo-m pearl pink árnyalatú, de ezen felül még hat csodás színben kapható: Aquamarine, Sunflower Yellow, Fuchsia, Purple, Midnight black és Mint.

Fontos megjegyezni, hogy az elődöktől ellentétben a fofo elemmel működik, de egy elemmel akár 400 (!) használatot is kibír. Én lassan egy hónapja használom, de még semmi jelét nem látom annak, hogy szükség lenne elemcserére.

Használat közben

Lassan egy hónapja használom a FOREO LUNA fofo-t és ezalatt már több utazást megjárt velem, köztük New York-ot is. Hatalmas segítség, hogy ennyire kompakt és könnyű, hiszen nagyobb repülőútnál minden gramm és centiméter számít ha pakolásról van szó, így gond nélkül találtam neki helyet a kézipoggyászban. Végül bebizonyosodott, hogy jól tettem, hogy elvittem, hiszen egy hosszú, sétával töltött nap után tökéletesen eltávolította az aznapi sminket és egyéb szennyeződéseket a bőrömről, így extra puhává varázsolva azt.

Az new york-i utazásom elengedhetetlen kellékei: útikönyv, az esküvői csokrom (kint tartottuk az esküvőnket) és a FOREO LUNA fofo

A használata egyébként nagyon egyszerű, nincs más feladatunk, csak a telefonunkra letölteni a FOREO For You alkalmazást (erről más korábban meséltem az UFO mini tesztben), összeszinkronizálni a fofo-val, ami körülbelül 5 másodperc és már kezdődhet is a méricskélés: a bőrérzékelőket az applikáció utasításai szerint kell a jobb, majd a bal orcánkhoz, a homlokunkhoz, majd végül az orrunkhoz érinteni pár másodpercre, hogy elvégezhesse a méréseit és beállíthassa a számunkra legtökéletesebb arcápolási rutint. Ezek után kapunk egy adatlapot fogunk látni, ahol egy 100-as skálán értékeli a bőrünk állapotát (My Skin Score), megmutatja, hogy mennyire hidratált a bőrünk és hogy a korunkhoz képest fiatalabb vagy idősebb a bőrünk.

Példaként megmértem nektek egy kezelés előtti állapotot, amikor jól látszik, hogy bizony ráférne a bőrömre egy alapos hidratálás.

A tisztítás előtt…

Ezek után elvégeztem a szokásos arctisztítást a LUNA fofo-val, majd jöhettek a megszokott krémek és hidratálok, amiket mindig használok és egy újabb mérés. Jól látszik, hogy a fofo bizony tényleg érzékeli a bőr állapotát, hiszen itt már majdnem maximális pontot kapott a bőröm, ami szuper.

… és az egész arcápolási rutinom után

A tisztítás egyébként nem tart tovább másfél percnél, nálam egészen pontosan 1,21 perc volt, ami még egy rohanós reggelen is bőven belefért. Egy arcrészen körülbelül 20 másodpercig tisztítunk körkörös mozdulatokkal, majd ha egy pillanatra abbamarad a rezgés, akkor már haladhatunk is tovább az arcunk következő részére. A tisztítás végeztével csak egyszerűen lemossuk folyó víz alatt a készüléket és már készen is vagyunk, jöhet az arcápolási rutinunk következő része.

A tisztítás valóban nem tart sokáig

Ami a hatékonyságot illeti: több, mint három hetes használat után szemmel látható a különbség az arcomon. Sokkal tisztább és puhább és selymesebb tapintású az arcom, mint előtte. Hatalmas segítség, hogy mindig kapok visszajelzést arról, hogy épp milyen állapotban van az arcom, mennyire hidratált és ehhez személyre szabott kezelést állít össze számomra.

Összesítés, vélemény

Nem volt még olyan arcápolási eszköz, ami ennyire a szívemhez nőtt volna, mint a FOREO LUNA fofo. Kompakt, könnyű mérete miatt abszolút tökéletesen elfér bárhol, így akárhová magukkal vihetjük, ráadásul nincs szükség töltőre sem, hiszem elemmel működik. Gyors és egyszerű a használata, de ennek ellenére nagyon hatékony. Legnagyobb előnye természetesen a beépített bőrézékelő és az applikáció, ami folyamatosan frissül (az UFO mini-nél még voltak apróbb problémák vele, de ezek a frissítések óta megszűntek).

Ami még hatalmas pluszpont és nem említettem az az ára, ami az elődök 40 és 60 ezres árai után megáll 32 ezer forintnál (itthon csak a DM-ben kapható), ami már sokkal barátibb. Mivel nem kell semmit cserélni benne (az elemen kívül), ezért egyszeri befektetésnek abszolút jó választás. Aki még ezt is sokallja, annak ott a LUNA Play Plus, ami nem rendelkezik bőrézékelőkkel és körülbelül 100 használatot bír, viszont 16 ezer forint körül már be lehet szerezni a DM oldalán.

Nálam szinte max pontot érdemel, bátran ajánlom bárkinek, aki hasonló eszközben gondolkodik!

TIPP: a LUNA fofo 31.999 Ft-ért, a LUNA play plus 15.999 Ft-ért kapható a dm Magyarország üzletekben.

 

HIRDETÉS
Előző cikks.Oliver FRIENDSHIP parfümök – az örök barátság illatai
Következő cikkMax Factor újdonságok a tökéletes bőrért