Szépségnapló Életmód Egy igazán csajos nap keretein belül mutatkozott be az új Ford KA+

Egy igazán csajos nap keretein belül mutatkozott be az új Ford KA+

Alapvetően a célközönséget, azaz a fiatal nőket becélzó sajtóeseményt vezényelt le a Ford magyarországi képviselete: megnézhettük, próbálhattuk és véleményezhettük a teljesen új koncepcióra épülő Ford KA+ városi kisautót.

ford-ka-bemutato-csajos-nap-szepsegnaplo-001

Bár sok autót vezetek folyamatosan, mivel az Autóaddikt.hu kapcsán több ízben nyílik lehetőségem próbálni az újdonságokat – be kell valljam, kevés olyan alternatívával találkozom, amely ténylegesen megfelel a nők kívánalmainak. Itt elsősorban nem is a vezethetőségről, vagy az apróbb méretről szól a fáma, hanem sokkal inkább a hétköznapi praktikumról, vagy épp a számunkra elengedhetetlen dizájn meglétéről.

A Ford KA+-ban alapvetően minden megtalálható a fent leírtakból, és épp ezért lopta szívembe magát máris az első kilométerek megtétele után. Ugyanis a címben szereplő csajos nap kifejezés nem volt véletlen, hiszen reggeltől egészen késő délutánig gondoskodtak arról, hogy a Ford KA+ és a meghívottak csupa olyan szituációba keveredjenek, ahol az autónak, de a vezetőjének is igencsak bizonyítania kell. Persze nem kell itt egetverően nehéz feladatokra gondolni; volt sok-sok városi közlekedés, mélygarázsba parkolás, és az elmaradhatatlan vásárlásra is sor került, majd az egész egy közös főzésben bontakozott ki.

ford-ka-bemutato-csajos-nap-szepsegnaplo-005

Egyértelműen helyt állt a Ford KA+ minden, hétköznapokra oly jellemző élethelyzetben (egyedül a gyerkőcök óvodába, vagy iskolába vitele maradt ki kapacitás híján a felhozatlból). Az autó gördülékenysége, rugalmassága meggyőzött szinte azonnal mindenkit, nem beszélve a külső méretek ellenére tekintélyesen nagy beltérről, férőhelyről.

ford-ka-bemutato-csajos-nap-szepsegnaplo-006

S itt jön a képbe a praktikum: ahhoz képest, hogy ténylegesen kis mérettel megáldott autóról beszélünk, mégis már-már gigászinak tűnő csomagtere megerősített mindenkit, hogy kitűnően alkalmas a Ford KA+ a mindennapos városban történő rohangászásra A-ból B-be.

ford-ka-bemutato-csajos-nap-szepsegnaplo-007

Mindezt úgy, hogy közben kimondottan trendi és dizájnkövető a koncepciója az autónak, tehát női szemmel sem utolsó a vonalvezetés, vagy maga a formaterv. Az előző KA-hoz képest újítás, vagy inkább változtatás az ötajtós kivitel, amely ugyan megkönnyíti az utazást akár 5 fővel (az ideális inkább négy, közepes termetű felnőtt, vagy kettő felnőtt-kettő gyerek kombó), viszont a sportosság, dinamizmus – legalábbis küllemre – visszafogottabb lett, mint a korábbi szériánál.

ford-ka-bemutato-csajos-nap-szepsegnaplo-008

Bár az új Ford KA+ kimondottan egyedi, az olyan formabontó részleteket, mint amelyek anno jellemzőek voltak a modellre – merészebb kaszniforma, vágott lámpatestek, széles tengelytáv – most annyira nem fedezhetők fel, utalva arra, hogy a Ford jelenlegi koncepciójának maradéktalanul meg kell felelni (például a hűtőmaszk egyezés a többi modellel).

ford-ka-bemutato-csajos-nap-szepsegnaplo-009

Fontos, hogy a napi teendőket olyan autóval lássuk el, amelynek gazdaságos a fenntartása, üzemeltetése. Ehhez leginkább a fogyasztás járul hozzá, az egész napos városi keringés során az 1.2 literes motor agilitása mellett meggyőző értékeket produkált fogyasztás terén – a kijelző szerinti átlagérték nem ment 5.2 liter alá. Ez – figyelembe véve a rengeteg dugót és araszolást – kimondottan meggyőző érték.

ford-ka-bemutato-csajos-nap-szepsegnaplo-003

Hamarosan egyhetes tesztre is befogjuk majd a Ford KA+-t, hiszen igazából úgy fogom tudni kiismerni az autó minden részletét. Lesz majd vidéki kiruccanás, s persze városi teendők kapcsán sem kíméljük majd.

ford-ka-bemutato-csajos-nap-szepsegnaplo-010

Összefoglalva: az új Ford KA+ hozta az elvárásokat, azokat, amelyeket támasztottam irányába. Trendi, modern, rendkívül jó vezetni, könnyű manőverezni szűk helyeken, és pakolni is lehet bele, nem is keveset. A Ford jól eltalálta azokat az igényeket, amiket mi, nők támasztunk akkor, ha autóvásárláson törjük a fejünket. Egyébként a Ford KA+ kifejezetten az kocsi, amely egy egyedülálló nőnek ideális, de egy akár kétgyermekes családot is jól kiszolgál második autóként.

ford-ka-bemutato-csajos-nap-szepsegnaplo-002

Végül pedig jöjjön az ár: jelenleg a Ford KA+ egyetlen motorral, 1.2-es, 85 LE-s benzinessel kapható, 3 649 000 forintért. Természetesen az ár annak függvényében növekszik, hogy az alapfelszereltségen belül milyen kiegészítőket rendelünk még vásárlásnál.

ford-ka-bemutato-csajos-nap-szepsegnaplo-004

Együttműködő partnereink: ASUS, Acer Hungary, Sony, KonzolvilágEPSONMyActionCam, Canon, Camera Kft.
Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte