Szépségnapló Hajápolás Remington Straight Brush hajsimító kefe

[TESZT] Remington Straight Brush hajsimító kefe

Amikor az embernek kevés ideje van reggelente készülődni, akkor minden egyes perc aranyat ér. Próbálunk minél praktikusabb és hatékonyabb eszközöket választani magunknak, hogy megkönnyítsék az életünket anélkül, hogy borzalmas lenne a végeredmény.

Pár hónapja láttam először egy külföldi oldalon ezt az új típusú hajformázót és rögtön felkeltette az érdeklődésemet: hajkefe és hajvasaló egyben? Jól hangzik! De vajon tényleg működik? Személyesen is ki akartam próbálni, így jött a képbe a Remington Straight Brush hajsimító kefe, ami ugyanezen az elven működik.

remington-straightbrush-1A készülék lényegében egy kerámia hajvasaló és egy antisztatikus hajkefe ötvözete, ami már első ránézésre is látszik: olyan, mint egy hajkefe, aminek a nyelébe egy hálózati csatlakozót kötöttek. Közelebbről megnézve viszont már látszik a turpisság: a kefék sörtéi a hajvasalókból jól ismert kerámia bevonattal vannak bevonva, valamint a kefe nyelén egy be- és kikapcsoló gombot is találunk.

HIRDETÉS

remington-straightbrush-5remington-straightbrush-7remington-straightbrush-6Első használat előtt azért elolvastam a használati utasítást (biztos, ami biztos), aminek a magyar része össz-vissz négy oldal, ami sejteti, hogy itt bizony nem lesz nehéz dolgom. És valóban: semmi más feladatom nem volt, csak megmosni a hajam, alaposan megszárítani, bedugni a készüléket, megnyomni a gombot, kiválasztani rajta a megfelelő hőmérsékeletet, megvárni hogy felmelegedjen és már kezdhettem is a formázást.

remington-straightbrush-8Viszonylag könnyen formázható hajam van, mivel vékonyszálú és nagyrészt egyenes. Igen ám, de amikor rosszabb napjai vannak, akkor beáll az egyenes és a hullámos közötti állapotba és onnan elég nehéz vállalható frizurát készítenem magamnak. Ráadásul bevallom őszintén, hajformázásban elég türelmetlen vagyok, képtelen vagyok fél órákat tölteni azzal, hogy göndörítem, vagy épp vasalom a hajamat. Ilyenkor inkább úgy döntök, hogy összekötöm, vagy csinálok egy gyors kontyot.

A Straight Brush-nál más volt a helyzet: én sem hittem el, de az egész folyamat nem tartott tovább öt percnél! Nagyon egyszerűen és gyorsan lehet használni: feszesen megfogok egy tincset, majd a hajfekét lassan végighúztam a haj teljes hosszán és már kész is. Apróbb finomításokhoz pedig úgy használtam, mint egy átlagos fésűt.

remington-straight-brush-elotte-utanaHajformázás előtt és után – azért van különbség

Formázás előtt három fokozatból válaszhatunk:

  • alacsony, a vékony szálú, károsodott, vagy szőkített hajhoz (150°C)
  • közepes, a normál és egészséges hajhoz (190°C)
  • magas, a vastag, nagyon hullámos és nehezen formázható hajhoz (230°C)

Szerencsére a sérülések (égés) veszélye minimális, hiszen a hő a sörtéken belül található, ami csak a hajjal érintkezik.

remington-straightbrush-3Bevallom, először szkeptikus voltam a Straigh Brush-al kapcsolatban, de kellemesen csalódtam, hiszen tényleg működik. A lenagyobb előnye a gyorsaság és a könnyű használatában rejlik. Abban nem vagyok biztos, hogy vastagabb szálú, göndör hajon ugyanilyen eredményt el lehetne vele érni, de én teljesen meg voltam elégedve vele. Ha nincs túl göndör hajad és nem akarsz reggelente órákat bajlódni a hajaddal, akkor ezt a készüléket neked találták ki.

Többre vagy kíváncsi a termékkel kapcsolatban? Akkor látogass el ide: http://hajsimitokefe.hu/

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Együttműködő partnereink: ASUS, Acer Hungary, Sony, KonzolvilágEPSONMyActionCam, Canon, Camera Kft.
Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte
HIRDETÉS
ÉRTÉKELÉS
Külső, megjelenés
Minőség
Hatékonyság
Ár-érték arány
Praktikum
Előző cikkMegnéztük a LUSH téli újdonságait
Következő cikkEgy igazán csajos nap keretein belül mutatkozott be az új Ford KA+