Szépségnapló Testápolás Braun Silk-expert 3 IPL BD 3003 tartós szőrtelenítő készülék – valóban...

[TESZT] Braun Silk-expert 3 IPL BD 3003 tartós szőrtelenítő készülék – valóban hatásos?

Ha szőrtelenítésről van szó, ugyanazt tudom mondani, mint nőtársaim 99,9%-a: utálom és jobb szeretek minél hamarabb túlesni rajta, sőt, azt sem bánnám, ha örökre elfelejthetném az egész procedúrát.

Éppen ezért nagyon megörültem, amikor megérkezett a Braun Silk Expert 3 IPL tartós szőrtelenítő készüléke, hiszen nem kevesebbet ígér, mint hogy egy jó időre elfelejthetem a borotva használatát. Kíváncsivá tett a dolog, éppen ezért úgy döntöttem, megosztom a tapasztalataimat ezzel a csodakészülékkel kapcsolatban.

HIRDETÉS

De kezdjük is az elején: mi is ez a készülék pontosan és mire képes? Egy olyan otthon használható tartós szőrtelenítőről van szó, ami 4-12 kezelés után tartósan megszünteti a szőr növekedését, így a havi fenntartó kezelésen túl nem kell bajlódnunk a szőrtelenítéssel. Különlegessége, hogy beépített intelligens SensoAdapt rendszerrel működik, ami automatikusan érzékeli a bőr tónusát, amit minden egyes villanás előtt ellenőriz, hogy a legmegfelelőbb hatékonyságú kezelést kapja a bőrfelület.

A doboz tartalma: maga a készülék a hozzá tartozó kábelek, használati utasítás és egy ajándék Venus borotva

Hogyan működik?

A Braun Silk-expert a bőr felszíne alatt fejti ki hatását a szőrtüszőben található melanint megcélozva, és ezzel megtöri a szőr visszanövekedésének ciklusát. Folyamatos és rendszeres használattal meg lehet akadályozni, hogy a nem kívánt szőr elérje a bőr felszínét.

Első hét

Az első benyomások: teljesen más élmény mint az eddigi szőrtelenítő eszközök, amiket használtam. Én általában borotvát vagy epilátort használtam, így kicsit félve kezdtem neki az első otthoni kezelésemnek. Féltem, hogy égetni fog, vagy fájni fog a kezelés, de semmi ilyesmi nem történt szerencsére. Egy gyors borotválás után (pluszpont, hogy a csomagban van egy ajándék Venus borotva is!) szárazra töröltem a bőrömet, majd jöhetett maga a készülék használata, ami rém egyszerű: csak áram alá helyezem, lenyomom a gombot és már használhatom is.

Ismerkedés a géppel: viszonylag nagy készülék, de könnyű és kézre esik

TIPP: a készüléken két gomb található: egy normáls és egy érzékeny bőrre való, utóbbit akkor érdemes használni, ha teljesen kezdők vagyunk, vagy épp kellemetlennek érezzük a kezelést.

Kezdetnek a lábszáramat kezeltem és meglepően gyorsan végeztem vele. A két láb körülbelül 7-10 percet vett igénybe. Mivel nem ajánlatos belenézni a villanó fénybe, ezért én a kanapén ülve tévét néztem közben (azért persze figyeltem a készülék csipogását) ami felért egy kényeztető kezeléssel.

Második hét

Túl sok változást egyelőre nem érzékeltem, már ami a szőr visszanövésével kapcsolatos lenne, úgyhogy borotválással kezdtem a procedúrát. Ezúttal viszont már bátrabb voltam, kezdtem megtanulni a gép kezelését és új területekre merészkedtem: kipróbáltam a hónalj és az arcomon az ajkak feletti területet is. Ezek már érzékenyebben reagáltak, éreztem egy minimális kellemetlen érzést, de hol van ez a fájdalom egy gyantázáshoz képest? Bőven kibírható!

Használatra készen

TIPP: az arc kezelésnél, mivel kis területről van szó, a gép nehezebben érzékelte a felületet (mivel a gép végén található mindkét szenzornak érintkeznie kell a bőrrel) , ezért érdemes valami hasonló fejet vágni közben:

Harmadik hét

Észrevettem a kezelés első hatását, ugyanis a lábszáramon egy-két területen már nem nőtt vissza a szőr. Szuper, de még mindig nem felejthetem el a borotvát, úgyhogy újabb borotválás és kezelés következett.

Negyedik hét

Újabb hét, még kevesebb visszanőtt szőr. Azt vettem észre, hogy ez az egész procedúra egyre megszokottabb és tökéletesen be tudom illeszteni a heti szépségrutinomba. Főleg, hogy ennyire egyszerű a használata. Az érzékenyebb területek (hónalj és arc) kezelésénél sem érzek már semmit, csak az első alkalom volt kellemetlenebb, éppen ezért még bátrabb lettem és bevállaltam a bikinivonalat és a karomat is. Semmi fájdalommal nem járt.

Használat közben a készülék folyamatosan ellenőrzi a bőr tónusát, hogy a legmegfelelőbb kezelést kapjuk

Hetedik hét

Eljött a pillanat, amikor nem volt szükségem a borotvára! Egy-két kósza szőrszállal találkoztam csak a lábamon, ami abszolút elhanyagolható, úgyhogy nem foglalkoztam vele.

Kilencedik hét

Mivel minimális mennyiségű szőrnövekedést tapasztaltam (tényleg csak egy-két szál), ezért azt hiszem ideje átállni a havi egyszeri kezelésre, ami lényegében csak egy fenntartó kezelés.

Végső megállapítások

Első ránézésre ijesztőnek és bonyolultnak tűnt az otthoni vilanófényes szőrtelenítés, de kellemesen csalódtam. Meglepően egyszerű a használata és könnyen hozzá lehet szokni. Első pár hétben ne várjunk nagy változást, nálam az első igazi nagy eredmény 3 hét után következett be, amikor már csak foltokban nőtt vissza a szőr. Legyünk türelmesek és kezeljük rendszeresen és akkor sikerrel járunk.

Sajnos azt is meg kell jegyeznem, hogy nem mindenkinek ajánlott a készülék: túl sötét, vagy túl világos bőrön sajnos nem használható, ennek mindenképp érdemes vásárlás előtt utánanézni.

Nekem bevált, sokkal kevesebb gondot okoz a szőrtelenítés, nincs szükség a heti rutinokra, csupán havonta kell használnom ezentúl, amibe szívderítő belegondolni. Az ára nem kevés ( 100 ezer forint körül mozog), de ha belegondolunk, hogy mennyi kezeléstől és bajtól kímél meg minket, ráadásul évekig kiszolgál minket, így már nem tűnik olyan vészesnek a dolog. Egy biztos: hatásos és megkönnyíti az életemet, úgyhogy még hosszú ideig társam marad.

TIPP: még több információt a Braun Silk-expert 3 IPL- el kapcsolatban az alábbi linket találhattok: https://www.braun.hu/hu-hu/products/female-hair-removal/ipl/silk-expert-3-ipl-bd-3003-with-gillette-venus-snap

 

HIRDETÉS
ÉRTÉKELÉS
Külső, csomagolás
Hatékonyság
Ár-érték arány
Praktikum
Minőség
Előző cikkKészíts újrahasznosított kávécsomagolásból borítéktáskát a Lavazza segítségével!
Következő cikkKipróbáltam a 30 napos Turbó Diéta programot