Szépségnapló Testápolás Braun Silk-épil 9 SkinSpa 9-969V – a mindentudó otthoni szépség szett

[TESZT] Braun Silk-épil 9 SkinSpa 9-969V – a mindentudó otthoni szépség szett

Ilyenkor nyáron az egyik legnagyobb fejtörést a megfelelő szőrtelenítési mód és eszköz kiválasztása jelenti, ugyanis egyikünk sem akar vagyonokat költeni végleges szőrtelenítésre, vagy épp kéthetente látogatni a kozmetikust. Legtöbbünk inkább otthoni megoldást választ, legyen az a borotva, a gyantázás vagy épp az epilátor.

Utóbbiból próbáltam ki a Braun Silk-épil 9 SkinSpa 9-969V névre hallgató epilátor-szettet, amiben minden van, ami egy otthoni szalon élményhez kell: szőrtelenítés, bőrradírozás, masszázs és arcradír. Ez így elsőre nagyon jól hangzik, de vajon hogy néz ez ki gyakorlatban? Ezt mutatom most meg nektek!

A Braun Silk-épil 9 SkinSpa 9-969V epilátor-szett 12-féle kiegészítővel érkezik

Szőrtelenítés – az epilátor

Kezdjük a lényeggel: a szőrtelenítéssel. Az epilátorokkal nem ápoltam közeli és túl jó viszonyt, miután tizennégy évesen volt szerencsém kipróbálni Anyukám egyik ősrégi darabját és az akkor érzett fájdalom olyannyira elvette az epilálástól a kedvemet, hogy utána nem is próbálkoztam vele. Egészen mostanáig. Mondanom sem kell, hogy fel voltam készülve a legrosszabbra, de csalódnom kellett. Nem mondom, hogy egy fikarsznyi fájdalmat sem éreztem, de meg sem közelíti azt az érzést, amit a régi okozott.

Az epilátor és a kiegészítői

Köszönhetően a hozzá tartozó extra széles fejnek, viszonylag gyorsan végeztem, alapos volt, egy-két makacsabb szőrszállal kellett csak megküzdenem a folyamat során. Először csak a lábszáramat mertem bevállalni, de aztán annyira felbátorodtam, hogy a hozzá tartozó közepes fejjel a hónaljamat, a pici fejjel pedig az arcomnál a szám feletti részt is szőrtelenítettem.

Háromféle cserélhető fejjel érkezik: egy hosszabb a lábra

…egy közepes a hónalj és a bikivinalra…

… valamint egy egészen vékony az arc epilálására

Két fokozat közül lehet választani, én inkább a gyengébbiket alkalmaztam, a második szint már túl intenzív lett volna, de a célomat így is elértem vele. Az epilátoron található lámpa pedig külön pluszpont, hiszen a segítségével minden egyes kósza szőrszálat megtaláltam és kíméletlenül eltávolítottam.

Két fokozat és egy lámpa is segíti a szőrtelenítést

Két nagy előnye van még, ami megkülönbözteti a többi epilátortól: az egyik, hogy zuhanyzás közben is használható, a másik pedig, hogy egy órás teljes töltés után 40 percen át lesz üzemképes, ami egy maratoni szőrtelenítésnél nagyon jól jön.

Testkezelés – bőrradírozó és bőrvitalizáló kefék

Az epilálás után jöhet a testkezelés. A csomag ugyanis 3 testkezelő kefét tartalmaz: egy erősebb és egy gyengédebb bőrradírozó kefét, valamint egy bőrvitalizáló fejet. Előbbieket hetente érdemes használni zuhanyzás vagy fürdés közben a kedvenc testradírunkkal vagy tusfürdőnkkel. Ezt a folyamatot egyébként érdemes elvégezni epilálás előtti napon is, hiszen a benőtt szőrszálakat előkészíti a szőrtelenítésre. A bőrvitalizáló kefe ennél gyakrabban is használható egy hidratáló vagy masszázsolaj társaságában.

Egy kattintás, és már jöhet is a testkezelés!

Mindkettő nagyon könnyen használható, az epilátor fejrészét egy kattintással le lehet szedni és a helyére rakni azt az elemet, amire a keféket illeszthetjük, és már kész is. Kellemes érzés használni őket, a velük használt bőrradírok és testápolók sokkal jobban kifejtik jótékony hatásukat a bőrömön.

Két bőrradírozó- és egy masszázskefét tartalmaz a csomag

Arckezelés – az arckefe

A Braun-féle „szalon élményhez” tartozik még egy arckefe is, ami egy teljesen különálló kis fehér eszköz, ami két AA elemmel működik (ami egyébként szintén tartozéka a csomagnak, újabb pluszpont érte). Háromféle fej tartozik hozzá: normál, extra érzékeny és egy bőrradírozó kefe.

Az arckefe egy teljesen külön készülék 3 csatlakoztatható fejjel

Itt is ugyanaz a használat érvényes, mint a bőrradírozó és masszírozó keféknél: nedves bőrön használjuk a kedvenc arctisztítónk kíséretében, körkörös mozdulatokkal, majd a folyamat végeztével arcot mosunk és jöhet az arcápolási rutinunk következő lépése.

Nagy reneszánszukat élik most az ehhez hasonló arctisztító kefék, nyílván nem véletlenül. Sokkal alaposabb és hatékonyabb munkát végez, mintha csak magában használnánk a megszokott artisztítónkat, így az utána következő hidratáló is sokkal könnyebben szívódik be a bőrbe.

Itt is két fokozat közül válogathatunk 

 

Még több információ a termékről: https://www.braun.hu/hu-hu/products/female-hair-removal/epilators/silk-epil-9-skinspa-9-969v-epilator