Szépségnapló Divat H&M Conscious Exclusive 2016: amikor a művészet és a divat találkozik

H&M Conscious Exclusive 2016: amikor a művészet és a divat találkozik

A H&M tegnap jelentette be a párizsi Louvre Palotában lévő Musée des Arts Décoratifs-fel való együttműködését. Az új H&M Conscious Exclusive kollekció, amelyet a múzeum archívuma inspirált, április 7-én kerül bemutatásra a Fashion forward – Three centuries of fashion – című kiállítás megnyitójával egy időben. A kampány arca a stílusikon Julia Restoin Roitfeld, párizsi művészeti igazgató és fenntarthatósági aktivista lesz.

HM-Conscious-Exclusive-5

„Megtisztelve érzem magam, hogy én lehetek ennek a különleges projektnek a nagykövete” – mondta Julia Restoin Roitfeld. „Ragyogó ötletnek tartom eme, a művészet és a divattörténet által inspirált kollekció megalkotását, különösen, hogy a ruhadarabok innovatív, fenntartható, a divat jövőjét képező anyagokból készültek. A kiváló személyes stílusérzékéről ismert Julia a könnyed, tudatos, modern vagányság megtestesítője.”

HM-Conscious-Exclusive-2

A H&M tervezői csapata a múzeummal szorosan együttműködve dolgozott a Conscious Exclusive kollekción, hogy az elmúlt évszázadok divatkollekcióiból, valamint olyan művészek munkáiból nyerjen inspirációt, mint például Gustave Moreau. Az eredmény: egy modern, vörös szőnyegre illő, a történelem érzékeny bájával és esztétikai örökségével fűszerezett, fényűző kollekció.

HM-Conscious-Exclusive-6

„Ezzel a kollekcióval új szintre emeltük a fenntarthatóság gondolatát”– mondta Ann-Sofie Johansson, a H&M kreatív tanácsadója. – „Az olyan új, innovatív anyagok használatával, mint például az újrahasznosított üvegből készült gyöngyök és strasszkövek, valamint az újrahasznosított, kopott farmerből készült Denimite anyag, kifinomult bájjal átitatott, kortárs stílust hoztunk létre.”

HM-Conscious-Exclusive-4

A kizárólag a H&M által szponzorált közelgő kiállítás a H&M archívumaiból kiválasztott stílusokat mutatja be, többek között egy sziluettet a H&M első 2004-es designer együttműködéséből Karl Lagerfelddel, egyet pedig az új Conscious Exclusive kollekcióból.

 

TIPP: A teljes, női ruhadarabokat és kiegészítőket bemutató kollekció 2016 április 7-étől lesz elérhető a világ 180 üzletében és online a www.hm.com -on.