Szépségnapló Smink MAC SS15: bemutatkoznak az idei sminktrendek

MAC SS15: bemutatkoznak az idei sminktrendek

Pár nappal ezelőtt a MAC megtartotta hazai sajtótájékoztatóját, ahol az idei év legizgalmasabb sminktrendjei kerültek bemutatásra a márka két elismert sminkmestere, Christina Vacirca (Németország) és Sonic Sarwate (India) tolmácsolásában.

mac_ss15_5 mac_ss15_8

Az eseményt Török Bea, a MAC hazai PR menedzsere nyitotta meg, aki elmondta, hogy a márka mára backstage nagyhatalommá nőtte ki magát, manapság a MAC sminkesei vannak jelent a világ divatbemutatóinak 41%-án, ami évi 2018 divatbemutatót jelent, 485 sminkessel, akik összesen 8300 órát dolgoztak, 1800 darab körömlakkor, 1700 darab pirosítót és 800 darab szemceruzát használtak el. Hihetetlenül magas számok ezek, melyek hűen mutatják, hogy milyen sikeres márkává nőtte ki magát a MAC Cosmetics.

mac_ss15_1

Csak természetesen!

Az idei trendek azoknak fognak kedvezni, akik szeretik a természetes sminkeket és nem szeretnek túlzásokba esni, ugyanis idén a minimalista, természetes külső lesz a nyerő. Élénk színeket ne várjunk, maximum pasztell és korall árnyalatokat. Az bemutatón négy meghatározó trend került bemutatásra, melyek közül van, ami a szemeket hangsúlyozza ki, de olyan is akad, ahol a tökéletes bőr kerül a középpontba. Hatalmas előnye ezeknek a sminkeknek, hogy mindegyik darab (egy-két kívétellel) hordható akár a hétköznapokra is!

RE:VIEW

Ez a trend abszolút a szemekről szól. Két főszereplője van: a szemceruza és a szempillaspirál, melyekkel egyedi külsőt varázsolhatunk magunkat.

mac_ss15_14

Nem a MAC-ről beszélnénk, ha nem lenne benne egy kis csavar, ugyanis a RE:VIEW lényege, hogy merjünk egyedi és különleges módon játszani a szemceruzával, ne csak a megszokott kihúzott szemet használjuk! A szempillaspirálnál pedig a két véglet érvényes: vagy ne használjuk egyáltalán, vagy legyünk merészek, essünk túlzásokba rétegezéssel!

a-demeulemeester-2065-ss15-pw_high k-spade-2029-ss15-pw_high costume-national-2052-ss15-pw_high

ENLIGHTENED

Az ENGLIGHTENED lényege, hogy fényt adjunk az arcunknak. Felejtsük el a kontúrozást és a bronzosítókat, most a gyönyörűen fénylő bőr lesz a trend.

mac_ss15_13

Teljesen tiszta hatású smink, amit a különböző textúrájú termékek összekeverésével tudunk még különlegesebbé tenni. Sonic Sarwate úgy jellemezte ezt a trendet, mintha próbálnánk egy jó selfie-t készíteni magunkról és a megfelelő szögű fény, valamint a filterek segítségével csodálatos ragyogást adunk az arcunknak. Ezzel a sminkkel effektekre és trükkökre nem lesz szükség, ugyanis anélkül is gyönyörű fényt kap majd a bőrünk. Természetesen nem az egész arcnak kell fényesnek lennie, csupán az arccsontnak, a szemhéjnak vagy épp a ajkaknak.

kenzo-2065-ss15-pw_high aquilano-rimondi-2034-ss15-pw_high d-karan-2091-ss15-pw_high

FREE PARTY

Ahogy a nevéből is kiderült, ez a trend a szabadságról és a játékosságról szól. Az egészet átlengi a 70-es évek fesztiválhangulata, ehhez itt már megjelennek témához illő színek is.

mac_ss15_15

Merjünk játszani a színekkel, az sem baj, ha nem passzolnak össze teljesen. Meghatározó színei a pasztell és a korall árnyalatai, melyek egyáltalán nem teszik harsánnyá a sminket, inkább egyediséget és nyugodtságot kölcsönöz a megjelenésünknek. Érdekessége, hogy a szemhéj általában natúr vagy egyszínű marad, inkább a szem széleire és a szem alá visszük fel a színeket. Ennél a trendnél is abszolút a szemek vannak hangsúlyban, a száj háttérbe kerül.

h-fulton-2002-ss15-pw_high delpozo-2033-ss15-pw_high lulu-co-2101-ss15-pw_high

“NO MAKEUP”

Itt a NO MAKEUP nem azt jelenti, hogy nincs rajtunk smink, csak olyan természetes hatást akarunk elérni, mintha egyáltalán nem viselnénk semmit az arcunkon.

mac_ss15_16

A tökéletes bőr illúziójára törekszik a trend, ahol a természetesség növelése érdekében még egy-egy műszeplő is beleférhet. Lényege, hogy nem szabad látható textúrát hagyni, mindent alaposan bele kell dolgozni a bőrbe. Itt is érdemes fényt adni az arcnak, az arccsontra, a szemzugokba, a szemhéjakra és az ajkakra rakhatunk egy kis ragyogást.

desigual-2060-ss15-pw_high s-rocha-2014-ss15-pw_high preen-2024-ss15-pw_high