Szépségnapló Szabadidő Samsung Galaxy Tab S7 – a tökéletes munka- és játszótárs

[TESZT] Samsung Galaxy Tab S7 – a tökéletes munka- és játszótárs

A tabletek terén (is) elég magasra tette a mércét idén a Samsung, ugyanis a Galaxy Tab S7, illetve a nagytestvére a Galaxy Tab S7+ több olyan tulajdonsággal gazdagodott, ami megkönnyíti az eszközzel való munkát, vagy épp élvezetesebbé teszi a játékélményt. Szerkesztőségünkben a Galaxy Tab S7 járt, hogy kicsit közelebbről is bemutathassam nektek.

A tablet már ránézésre is vitathatatlanul prémium érzést nyújt, kézbe véve pedig ez az érzés fokozódik: a fém borítás, a minőségi kidolgozás, az eszköz két oldalán található 2-2 AKG hangszóró és maga a súly (498 gramm) is mind a magasabb kategóriás tabletek tulajdonságait mutatja.

Az S7 11 hüvelykes (2560X1600 pixel) kijelzővel rendelkezik (az S7+-nál ez 12,4 hüvelyk), ami bőven elég ahhoz, hogy gond nélkül tudjuk használni. A kijelző hihetetlenül éles részletgazdag annak ellenére, hogy LTPS TFT panellel rendelkezik, az S7+ viszont már megkapta a Super AMOLED kijelzőt. Jó hír viszont, hogy mindkettő ugyanúgy 120 Hz-es képfrissítést kapott.

Fontos tudni, hogy ugyanúgy ahogy az elődjénél, itt is jár a tablethez egy S-Pen is, ami hatalmas fejlődésen ment át az elődjéhez képest, így mind a tableten való navigálást, mind az eszközön való rajzolást és munkát is megkönnyíti és precízebbé teszi.

Ha pedig nem kívánjuk épp használni, akkor a hátlapon található mágneses részre (ami a kamerasziget mellett található megkülönböztetett színnel) ráhelyezve tölteni is tudjuk a ceruzát.

A tablet rendelkezik még egy hátlapi kamerával, amihez tartozik egy 13 MP-es elsődleges, illetve egy 5 MP-es széleslátó egység is. Az 8 MP-es előlapi kameránál változás történt, ugyanis a hosszabb oldalra került, ezáltal fektetve sokkal praktikusabb lesz használni például konferenciabeszélgetéseknél, ami jelen időszakban nagyon jól jöhet.

Ami a hangminőséget illeti a már említett AKG hangszórók, amik a tablet két rövidebb oldalán helyezkednek el, így bárhogy fordítjuk is, mindig a legjobb hangzást élvezhetjük, ami egy jó Netflix mozizásnál nem hátrány.

A Galaxy Tab S7 a Samsung valaha volt leggyorsabb processzorával rendelkezik (Qualcomm Snapdragon 865+) , melynek köszönhetően könnyen futtathatunk nagy teljesítményt igénylő játékokat vagy végezhetünk rajta egyszerre több feladatot anélkül, hogy lefagyna vagy akadozna a rendszer. Ehhez nyújt még segítséget a 7760 mAh-s akku is, ami egy töltéssel hosszú órákon át tartó üzemidőt ígér, ami tesztünk során valóban nem okozott csalódást, több órányi intenzív terhelés során sem voltunk képesek nagy százalékvesztést okozni töltöttség terén. Jó hír, hogy az S7 és az S7+ is rendelkezik 45W-os gyorstöltési támogatással, aminek köszönhetően a töltéssel sem kell sok időt bajlódnunk.

Mindent összevetve a Samsung Galaxy S7 és S7+ jelenleg a jelenleg kapható tabletek élvonalában helyezkedik el, mindenre képes, amit manapság egy ilyen kategóriájú tablettől elvárhatunk, sőt! Nagy teljesítmény, gyönyörű design, praktikus megoldások és hosszú üzemidő. Kell ennél több?

Ha még többre vagy kíváncsi a Samsung Galaxy S7-el vagy S7+-al kapcsolatban, akkor látogass el a Samsung weboldalára!