Szépségnapló Testápolás Bemutatkozik a CARE illatcsalád: tiszta illatok újrahasznosított összetevőkből

Bemutatkozik a CARE illatcsalád: tiszta illatok újrahasznosított összetevőkből

A fenntartható vásárlás sokak számára magától értetődővé vált. A „tiszta”, ökológiailag felelős módon előállított termékek iránti igény korábban nem tapasztalt módon növekszik a kozmetikumok piacán is. A CARE, az új illatmárka egyszerre felel meg a fenntarthatóság és a személyes egészség iránti igényeknek – s ehhez értéknövelt módon újrahasznosított összetevőket használ fel. Ebből az innovatív koncepcióból született a három illatköltemény: a Second Skin, a Clean Silk és az Energy Boost, mindhárom fenntartható, állatkísérlet-mentes, és kompenzálja a saját széndioxid-lábnyomát.

A tiszta receptúra szerint, a nulla hulladék elvhez híven a kidobástól megmentett összetevőkből készülő termékcsaládot újrahasznosított anyagokból gyártott flakonban kínálják. Így teljesül a mottó: okos és jó illatú fenntarthatóság!

A CARE alapgondolata a csodálatos, intenzív illatkompozíciók megalkotása, s egyszersmind a szépségipar hozzájárulása a körkörös, fenntartható gazdasághoz. Pontosan hogyan is gondoskodik a CARE a fenntarthatóságról? Elmagyarázzuk!

Okos kombináció: a CARE a fenntarthatóságot az újrahasznosítás és az értéknövelő újrahasznosítás összekapcsolásával biztosítja a flakonokhoz felhasznált nyersanyagot (üveg és újrahasznosított üveg) újrahasznosított anyagok adják, amelyek 95%-ban újrahasznosíthatóak. Mindegyik illat tartalmaz értéknövelt módon újrahasznosított összetevőket, hiszen a bolygónk erőforrásai nem végtelenek. Az előidézett széndioxid-lábnyomot az illatcsalád a Climate Partner révén kompenzálja: a CARE egy indonéz erdővédelmi programot támogat, amely 64 000 hektárnyi esőerdő védelméről gondoskodik azáltal, hogy a régióban lakók számára az erdőirtás helyett kínál alternatív kereseti lehetőségeket. A trópusi erdők képesek a leghatékonyabban megkötni az üvegházhatást okozó gázokat, emellett az orángutánok utolsó menedékeinek egyike.

Abszolút tiszta: a CARE semmilyen jelenleg veszélyesnek tartott összetevőt nem alkalmaz. A „személyes egészség” megatrend az egészséget átfogó módon értelmezi, és az általános jó közérzetre helyezi a hangsúlyt minden életterületen: az érzelmek, az értelem, a társadalmi élet, a szellemi élet és a test szintjén. A „Clean Beauty” vagyis tiszta szépség koncepció állatkísérlet-mentesen létrehozott, 100%-ban vegán termékeket jelent, amelyekből hiányoznak azok a bizonyos vitatott összetevők. A CARE illatcsaládba tartozó termékek csúcsminőségű, értékes receptúrával készülnek, amelyek mellőzik a színezékeket, az ásványi olajakat, a pálmaolajat, ftalátokat és UV-blokkolókat.

Igazán okos megoldás: miért használnánk fel mindig új erőforrásokat, mikor olyan sok más lehetőségünk van? Erre a kérdésre ad választ a CARE illatcsaládja, és ezért használ receptúráiban „upcycled”, vagyis értéknövelő módon újrahasznosított alapanyagokat. A konyakos hordók gyártásakor visszamaradó tölgyfaforgácsból nyerik ki az értékes tölgyfa-esszenciát, amely a Second Skin illatnak elegáns fás jegyeket kölcsönöz. A Clean Silk illathoz elsőrendű ispartai rózsaszirmokat desztillációt követően hasznosítják újra, így jutnak a becses rózsakivonathoz. Az Energy Boosthoz a kurkumagyökér alsó részét használják fel, amely az indiai termőhelyeken a betakarítást követően melléktermékként marad meg, így fűszeres illatszerkivonattá dolgozzák fel. Így ragadja meg a CARE a Circular Beauty trendet, megmutatva, hogy okos ötletekkel megóvhatjuk korlátozottan rendelkezésre álló erőforrásainkat, hogy csodaszép bolygónk még sokáig fennmaradhasson.

Izgalmas illatok, amelyek természetességükkel kényeztetik az érzékeket

Az illatokat legtöbbször közvetlenül a bőrre permetezzük. Tiszta receptúrájának köszönhetően a CARE termékei kellemes „viseletet” nyújtanak, emellett pedig mindhárom illatköltemény csodálatos élménnyel kényeztet, amely a gazdag, összetett illatjegyeknek hála különleges, ápolt hatást kelt érzékeinken keresztül.

CARE Second Skin

Egy illat, amely egyenlő a jó közérzettel. Csodálatosan krémes és gyengéd – mint egy második bőr.

Fejjegy: Citrom, körte, Málna

Szívjegy: Nőszirom, pünkösdi rózsa, Őszibarack virág

Alapjegy: Értéknövelt módon újrahasznosított tölgyfa, vanília

krémes – orientális-virágos – porszerű – nőies

CARE Clean Silk

Fejjegy: Körte, piros bogyós gyümölcsök

Szívjegy: Őszibarack, értéknövelő módon újrahasznosított rózsa

Alapjegy: Cédrus

Egy illat, amely a frissen mosott ruhák emlékét idézi – szabad levegő, virágos jegyek, tisztaság.

Víz – frissesség – virágos jegyek – áttetsző jelleg

CARE Energy Boost

Fejjegy: Grapefruit, értéknövelő módon újrahasznosított kurkuma

Szívjegy: Alma, pünkösdi rózsa

Alapjegy: Fehér cédrus

Revitalizáló energiabomba, amit magunkra fújhatunk: élénkítő kurkumával és kesernyés grapefruittal, friss, mint egy vitaminnal teli smoothie.

Citrusos – gyümölcsös – virágos – fás

A dizájn: kívülről is a CARE jegyében

Kiemelkedő mértékű, 95%-os újrahasznosítással a dizájn és a csomagolás is a fenntarthatóság jegyében készül: rövid szállítási útvonalakkal, Németországban gyártva. A CARE flakonjai 25%-ban újrahasznosított üveget tartalmaznak, a kupakok 100%-ban újrahasznosított PCR PP anyagból készülnek, a celofánmentes papírdobozokat pedig vízbázisú, környezetbarát festékkel nyomott minta teszi teljessé. Mindegyik illat egyedi színkóddal rendelkezik: a Second Skin barack, a Clean Silk halványzöld, az Energy Boost napsárga. Az egyes fenntarthatósági szempontokra a papírdobozokon látható ikonok hívják fel a figyelmet, csakúgy, mint a QR-kód, ami a weboldalra vezeti azokat, akik további információkra kíváncsiak, például az értéknövelt módon újrahasznosított összetevőkkel kapcsolatban. Természetes csomagolás a természetes kisugárzásért: a hulladékképződés elkerülése és az erőforrások megóvása még vonzóbbá teszik a CARE illatait!

TIPP: mindhárom illat 2023. február végétől már kapható az üzletekben!